onbekende weg
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Het wandelen van een onbekende weg is voor veel hooggevoelige ondernemers vaak een hele uitdaging. De bekende weg is immers lekker vertrouwd, veilig en… nou ja, bekend :). Door altijd de bekende weg te gaan, kun je natuurlijk wel zoveel mogelijk verrassingen voorkomen en een overvloed aan nieuwe prikkels vermijden, maar of dat je helpt in het neerzetten en uitbouwen van een business, is natuurlijk de vraag. In eerdere blogs heb je kunnen lezen, dat het voor een succesvolle business nodig is om steeds uit de comfort zone te komen en dus ook om nieuwe wegen te kiezen. In deze blog geef ik je graag mijn visie hierop en welke strategie ik toepas om een onbekende weg te gaan.

De juiste ingrediënten

Wanneer je besluit om een nieuwe, onbekende weg te nemen, dan is het belangrijk om daar de juiste ingrediënten voor te kiezen. Met andere woorden: welke mindset kies je voor een nieuwe weg? Ga je jouw weg met angst voor het onbekende of kies je ervoor om vanuit vertrouwen te gaan en sta je open voor alles wat je tegen komt?

Wanneer je een kind in een nieuwe omgeving ziet lopen, dan is het over het algemeen speels, onderzoekend en nieuwsgierig. Als volwassenen zijn we die speelsheid en nieuwsgierigheid vaak in de loop van ons leven ergens kwijtgeraakt. Dat is jammer! Want ook voor ons als volwassenen zijn dit juist de ingrediënten om een onbekende weg te bewandelen.

Bij nieuwe uitdagingen zei mijn oma altijd: “Alles komt goed” en “Wat is nu het ergste dat je kan overkomen?” Deze twee uitspraken gaven mij altijd de moed om de onbekende weg toch te gaan. Om in vol vertrouwen en liefde de nieuwe uitdagingen tegemoet te zien.

Alles komt goed

Deze uitspraak van mijn oma is nu mijn lijfspreuk geworden. Dit leidt weleens tot grote ergernis van onze pubers in huis. Maar uiteindelijk is het natuurlijk wel zo, alles komt altijd goed. Soms is de uitkomst minder prettig of anders dan verwacht of gehoopt, maar de uitkomst is altijd goed. Al krijg je niet wat je had verwacht of waarop je had gehoopt, kijk dan naar de les die je wél krijgt. Als je de uitkomst los laat, dan is het gemakkelijker om het idee dat alles goed komt te omarmen en de onbekende weg te bewandelen. Op deze manier bewandel ik dus de weg van elke nieuwe uitdaging. Hierbij pas ik altijd de onderstaande Gouden Driehoek Van Succes toe. Ik zal het verder uitleggen.

De werkwijze van de driehoek

Dit is hoe de Gouden Driehoek Van Succes werkt:

Allereerst zet je een intentie van wat je graag wilt. Om jouw intentie kracht bij te zetten, visualiseer je het beeld met al je zintuigen. Hoe voelt het? Wat zie je? Hoe smaakt het? Wat ruik je? Welke geluiden hoor je? Welke beelden neem je waar?

Vervolgens geef je jouw intentie de nodige attentie. Je geeft de intentie de liefdevolle aandacht die het verdient. Stel jezelf daarbij de vraag wat ervoor nodig is om jouw intentie te laten slagen.

Wanneer je jouw intentie de aandacht geeft, komt er altijd een resultaat uit. De weg naar deze uitkomst vul je niet van tevoren in; deze laat je volledig los. Wees je alleen bewust van wat er gebeurt en sta open voor elke mogelijke uitkomst.

Een mooi voorbeeld van de Gouden Driehoek is onze moestuin. We zetten altijd de intentie dat we een overvolle moestuin hebben, een overvloed voor ons gezin en voor onze naasten. Dan geven we onze moestuin de nodige attentie. We zaaien de moestuin in, geven water, wieden het onkruid en verzorgen alles wat nodig is. Het belangrijkste is dat we de natuur en onze intentie hun werk laten doen en dat we de uitkomst loslaten. Vol vertrouwen en in liefde zien we alles groeien en bloeien.

Verwondering

Wees je gewaar van wat er gebeurt en verwonder je hierover, zonder de neiging om te willen ingrijpen. Verwonder jezelf onderweg, zoals kinderen dat ook doen. Die verwondering zijn we als volwassenen vaak kwijt geraakt. In de hectiek van de maatschappij is er namelijk helemaal geen ruimte voor verwondering. Bij het bewandelen van een onbekende weg, is verwondering echter een zeer prettig hulpmiddel. Verwonder jezelf over wie je ontmoet, wat je leert, wat je ziet en wat de openbaringen onderweg zijn. Bij moeilijke situaties onderweg kun je jezelf de vraag stellen: “Wat zou het kleine kind in mij nu doen?” Daaruit komen vaak mooie inzichten waardoor jouw vervolgstappen helderder worden.

Verwondering helpt mij altijd om de volgende stap te zetten. Wanneer ik angst voel, dan bedank ik haar vriendelijk en hoor ik meteen weer de woorden van mijn oma in mijn oor klinken. “Wat is nu het ergste dat je kan overkomen?” Dit stelt me altijd gerust, want het antwoord op deze vraag maakt het voor mij vele malen makkelijker om de onbekende weg te bewandelen.

Hoe bewandel jij de onbekende weg?

Ga jij weleens een onbekende weg? Wat is jouw manier om dat te doen? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Vermijd je liever de onbekende weg en neem je liever altijd hetzelfde oude, vertrouwde pad? Laat de Gouden Driehoek dan jouw hulpmiddel zijn om toch de onbekende weg eens te proberen. Het maakt het leven zoveel leuker en meer de moeite waard :).

Loop je vast op jouw pad? Kun je wel wat hulp gebruiken om ‘back on track’ te komen en heb je het gevoel dat je daarvoor bij ons aan het juiste adres bent? Kom dan zeker eens kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend. Daar helpen we je heel graag verder.

Liefs,

Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!