Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

In de vorige blog schreef ik over de 10 grootste uitdagingen waar hooggevoelige ondernemers tegenaan lopen. Met stip op nummer 1 stond “Hoe blijf ik in m’n hart?”. In deze blog wijd ik hier graag iets meer over uit. Onze maatschappij is namelijk vooral gericht op de rationele betekenis van het leven. Wij zien dat bij onze kinderen op school al direct gebeuren. Ze gaan uit het hart en in het hoofd. Alles is gebaseerd op het rationele proces. En waarom? Omdat we dan het beste in het systeem passen. Echter, vanuit het hoofd komen mijns inziens niet de beste beslissingen voor onszelf  en ons leven naar boven. Graag deel ik mijn verhaal over hoe ik in mijn hoofd heb gezeten en wat er gebeurde toen ik ervoor koos om voluit vanuit mijn hart te gaan leven.

In mijn hoofd

Jarenlang zat ik in mijn hoofd. Mijn fiscale praktijk was puur gericht op de ratio. Mijn intuïtie was zeker wel leidend, maar het werk verliep eigenlijk alleen maar via mijn linker hersenhelft. Steeds vaker kreeg ik signalen dat ik met mijn fiscaal adviesbureau niet op de juiste weg zat. Ik was echter een mega ster in het negeren van deze signalen. De wilskracht vanuit mijn hoofd was velen malen sterker. Ik gebruikte mijn intuïtie wel, voor alles en iedereen, maar niet voor mezelf. Herkenbaar? Bij veel hooggevoelige mensen in het Succes In Balans Weekend zie ik dit namelijk terug.

Met mijn adviesbureau had ik een baan voor mijzelf gecreëerd. Die baan leverde me de schijnzekerheid van een vast inkomen op. Ik had een grote klantenportefeuille en zeer weinig wisselingen. Ik wist dus altijd heel snel dat ik met een bepaalde zekerheid een bepaalde omzet zou behalen voor het jaar. Deze zekerheid met betrekking tot m’n inkomen heeft mij heel lang vastgehouden in m’n patroon. Bovendien liet ik mezelf ook door mijn omgeving tegenhouden om het mogelijk anders te gaan doen. De zekerheid was toch fijn? Ik had een mooi bedrijf opgebouwd, dus wat deed ik nu toch moeilijk? Maar inwendig begon het steeds meer te knagen. Uiteindelijk kreeg ik ook lichamelijke klachten…

Naar mijn hart

Op een goede dag vroeg één van mijn vriendinnen mij mee naar een spirituele beurs. Natuurlijk ging ik mee, leuk. De eerste stap die ik binnen zette, kwam er direct een man op me af. Hij vroeg of ik mezelf een groot plezier wilde doen door een lintje te trekken. Het is nu ongeveer 8 jaar geleden, maar ik weet het nog heel goed. Ik trok een paars lintje. Hij keek mij aan en zei: ”Lieve dame, kom uit je kooitje, spreid je vleugels en zing vol vanuit je hart”. “Volgens mij heb je het over mijn vriendin”, antwoordde ik nog lachend. De man was niet van zijn stuk te brengen en was heel resoluut: “Nee, ik heb het over jou. Jij mag uit jouw kooitje oftewel uit jouw hoofd. Zak maar lekker in je hart. Daar liggen de antwoorden. Als je dat doet, ziet jouw leven er binnen een paar jaar totaal anders uit. Het is tijd om te stralen vanuit je hart”.

Ik was echt even uit m’n doen door deze woorden. Ik leefde toch vanuit mijn hart? Mijn intuïtie liet ik toch altijd spreken? Wat zei hij nou? Hij gaf aan, dat wanneer ik mijn intuïtie de ruimte zou geven, ik grootse dingen zou kunnen wegzetten. Toen viel ineens het kwartje, dat ik mijn intuïtie altijd wel liet spreken voor anderen, maar niet voor mezelf. Super leergierig en nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik de man nog hoe ik dat dan kon doen. Het antwoord was: “Gewoon doen! Aarden, mediteren etcetera”.

Een zoektocht

Gewoon doen? Daar kon ik echt helemaal niks mee. Toen begon mijn zoektocht. Het was voor mij wel heel duidelijk dat ik iets wilde veranderen en dat ik iets anders wilde. Ik had met dat paarse lintje een mooie stroom aan energie gevoeld en dat smaakte naar meer. Zo ging ik op zoek en ontdekte ik mijn gevoel. Ik sprak erover met mensen en zocht naar antwoorden op m’n vragen. Steeds meer kwam ik in aanraking met mensen die mij van alles leerden over technieken om mijn hart te laten spreken. Ik leerde steeds meer. Zo volgde ik een Reiki-training, ging ik op een intuïtieve massagereis en nog veel meer. Ik voelde een volledige verandering in mijzelf. ’s Morgens stond ik op met een aardingsritueel en ik voelde letterlijk de connectie met mijn hartslag. Wow!

De man van de beurs had gelijk. Mijn leven veranderde totaal. Niet binnen een paar jaar, maar binnen een paar maanden. Ik ging anders leven, eten, voelen en ontmoette mooie inspirerende mensen. Ook ontmoette ik de liefde van mijn leven. Ik ging voelen wat mijn missie was en liet mijn passie spreken. Ik ben zeer snel daarna gestopt met mijn fiscale adviesbureau en heb mijn hart gevolgd.

Hoofd of hart?

Natuurlijk schiet ik ook nog wel eens in mijn hoofd, alleen nu wint m’n hart het altijd. Wat voor mij bijzonder goed werkte om steeds meer connectie met m’n hart te voelen, was mijn aardingsritueel. Elke ochtend bewust opstaan, voeten op de grond stampen, handen op het hart. Onlangs schreef ik deze blog over dit ritueel. Ook begon ik met mediteren. Ik vroeg hulp om de verbinding met mijn hart te maken, voelde de hartslag en zag cirkelende kleuren om mijn hart. Ik deed oefeningen vanuit de yoga om het hart te openen en bij twijfel legde ik de handen op mijn hart en voelde vanuit daar. Vanuit het hart krijg ik altijd het juiste antwoord.

Uiteraard is het hoofd altijd belangrijk om een actieplan uit te voeren en om de gevolgen te kunnen overzien. Altijd luister ik eerst naar mijn hart en dan maak ik een visuele cirkel van mijn hart naar mijn hoofd om alles verder uit te werken.

Zo werkt het voor mij. Belangrijk is om uit te zoeken wat voor jou werkt. Aarden is hierbij een essentiële oefening. Een fijne hart-opener is deze: ga staan, sla je vingers in elkaar en leg je handen zo in je nek. Adem in en kijk omhoog. Duw je borst naar voren. Houd de adem even vast. Adem dan uit en laat je hoofd een klein stukje naar beneden zakken. Herhaal dit een aantal keer.

Leef jij vanuit je hart?

Hoe pak jij het aan, leven vanuit je hart? Welke oefeningen doe jij om in connectie met jouw hart te blijven? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en hoor graag van jou in het reactieveld hieronder.

Kun je nog wel wat hulp gebruiken om uit het hoofd te stappen en meer vanuit het hart te gaan leven? En heb je het gevoel dat je hiervoor bij ons aan het juiste adres bent? Kom dan zeker eens met ons kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend. Tijdens deze training gebruik ik veel hart-openers, dus het is een ideale gelegenheid om het een keer te ervaren. Ik help je graag verder om meer vanuit je hart te gaan leven.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefs,

Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoi Myrna, dank je wel! Sinds gisteren begin ik mijn ochtend in de zon buiten naast mijn waterval met een hartmeditatie, een heel emotioneel iets. Ik wil iets bijzonders met je delen, gisterenavond maakte ik een foutje met het overmaken van geld naar een verkeerde rekening. Helemaal in paniek, mijn hart ging kloppen, ik wilde me verstoppen. Leo zei, iK bel ze wel, niets aan de hand. Ik legde mijn handen op mijn hart en ineens, hier komt het….dacht ik, wat ben ik een prachtige persoon en wat heb ik veel in mijn leven bereikt. Deze reactie op een foutje is door de overtuigingen vanuit mijn opvoeding, de pesterijen en de drama in de moederschoot waarbij twee zusjes heengegaan zijn. Ik besloot dan en daar die overtuigingen los te laten, met de vlucht reactie en mezelf te omarmen voor de mooie mens die ik ben, en hoeveel meer waard ik ben dan dat ene foutje. Er zijn gisterenavond veel tranen van dankbaarheid gevallen. Vanmorgen het ingepakte foutje bij de ING neergelegd, ze hebben me geholpen en klaar. Als deze geweldige inzicht komt door de hartverbinding s’morgens dan is dat wel sterk spul. Dank je wel❤️
Ik vind het erg onpersoonlijk dat op de aanhef naar mij “Beste Lorist” staat. Hoop dat daar iets aan veranderd kan worden, groetjes, Wendy

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!