Hoe het werk van Napoleon Hill mijn leven veranderde…

Napoleon Hill
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Eén van de schrijvers die mij enorm heeft geïnspireerd, is Napoleon Hill. Zijn boeken over succes zijn straight forward, gegrond en vooral erg praktisch toepasbaar. In deze blog meer over zijn boeken en waarom het essentieel is om dit materiaal te bestuderen.

Wie is Napoleon Hill?

Napoleon Hill is een bekende schrijver van zelf hulpboeken. Hij is geboren in 1883 in Amerika. Hij groeide op in armoede en moest zichzelf een weg omhoog zien te werken. Dit deed hij en in 1908 kwam hij in contact met één van de machtigste mannen in Amerika in die tijd: Andrew Carnegie, de staalbaas.

Carnegie vroeg hem om een opdracht voor hem uit te voeren. Deze opdracht zou Hill later beschrijven als één van de grote keerpunten in zijn leven. Carnegie vroeg hem namelijk om, via zijn netwerk, een aantal van de meest succesvolle ondernemers van die tijd te interviewen en te schrijven over succes. Deze interviews zouden later de basis blijken te zijn voor veel van Hill’s werk.

Napoleon Hill wordt vaak beschouwd als één van de eerste schrijvers van zelfhulpboeken. Zijn boeken zijn nog altijd zeer relevant en de principes die Hill in zijn tijd al beschreef, worden vandaag de dag nog altijd wereldwijd toegepast. De boeken waarmee hij de meeste bekendheid heeft vergaard, zijn “Think and Grow Rich” en “The Law of Succes”. Later heeft hij, in samenwerking met Clement Stone, nog een heel goed en bekend boek geschreven: “Success through a positive mental attitude”.

Think and Grow Rich

Think and Grow Rich is de meest bekende bestseller van Hill. Uitgekomen in 1937 (!) en nog altijd enorm relevant. Er wordt gezegd dat Hill dit boek schreef op basis van het eerder verschenen The Law of Succes. De verdieping die hij maakt in Think & Grow Rich maakt het zo’n fijn en leesbaar boek. Er zijn inmiddels talloze bewerkingen van dit boek verschenen die, zeker in de huidige tijd, wellicht wat makkelijker te lezen zijn dan de uitgave van 1937 ;-).

In Think & Grow Rich legt Hill haarfijn uit hoe succes tot stand komt en wat je eraan kunt doen om het aan te trekken. In meesterlijk beschreven voorbeelden laat hij zien hoe dit principe toegepast wordt door verschillende individuen. Hij legt uit dat veel mensen worden opgeleid om feitjes te weten te komen, maar niet om zichzelf succesprincipes eigen te maken.

In Think & Grow Rich geeft hij zijn 13 belangrijkste principes voor succes. Te beginnen met het hebben van een ENORM VERLANGEN om datgene te bereiken wat je graag wilt. Het gaat te ver om alle 13 principes uit het boek in deze blog uit te diepen. Mijn belangrijkste doel voor nu is om jou als lezer op het spoor te zetten van de fantastische werken van Napoleon Hill en om je aan te moedigen om vooral zelfstudie toe te passen.

Hoe vaak heb je Think & Grow Rich gelezen?

Dit is de vraag die ik de mensen die in het Succes In Balans Weekend zijn, stel. Sommigen hebben het gelezen, maar de meesten van hen vergeten echter het werk en de principes blijvend toe te passen in hun leven. Het is daarom ook niet de vraag óf je dit boek hebt gelezen, maar hoe vaak.

Ik bestudeer nu zo’n 7 jaar zijn werken en lees er bijna elke dag één of meerdere alinea’s uit. ’s Morgens bij het opstaan en ’s avonds voor het slapengaan zijn het mijn favoriete momenten. Er zijn natuurlijk vele zogenaamde “Self Help” boeken. Een groot aantal daarvan is gebaseerd op het werk van Hill.

Mijn punt is: ga terug naar de bron in jezelf. Koppel de principes van Hill aan je leven. Laat je inspireren om beter te worden, om vanuit zelfstudie het beste uit jezelf te halen. Hiervoor is herhaling essentieel, omdat vanuit herhaling integratie ontstaat op alle niveaus.

Autosuggestie & doelen stellen

Eén van de principes die mijn leven veranderde, is die van autosuggestie. Hill benoemde dit principe als de 3e stap op weg naar rijkdom; de stap die komt na ‘verlangen’ (stap 1) en ‘vertrouwen in je gaven’ (stap 2).

Deze 3e stap is enorm krachtig, mits hij goed wordt toegepast. Onderzoek toont aan dat autosuggestie plaats kan vinden via beelden of gedachten. Deze beelden en gedachten leiden vervolgens weer tot emotie en uiteindelijk tot gedrag en actie. Datgene wat je doet, is natuurlijk de belangrijkste stap op weg naar resultaat. Hill zegt, dat zodra je eraan werkt om je onderbewustzijn positief te stimuleren, je praktische wereld uiteindelijk met je mee groeit. Vanuit de hedendaagse research weten we inmiddels dat dit komt door het focussen op gedachten en beelden.

In mijn leven ben ik mij gaan focussen middels autosuggestie en heb ik dit gebruikt om mijn doelen verder te verdiepen en versneld te behalen. Autosuggestie is een manier om het onderbewuste brein op de juiste weg te brengen. We weten inmiddels, dat het vooral ons onderbewuste brein is dat de enorme capaciteit heeft om ons een richting op te duwen. Positief en negatief.

“Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve” – Napoleon Hill 

Het komt er dus op neer, dat het belangrijk is om je te beseffen (vanuit bewustzijn), dat werken aan het onderbewustzijn enorm belangrijk is om tot resultaten te komen. Dit geldt voor alle gebieden in je leven. Ik herhaal deze zin, zeker omdat het bewustzijn hier dwars kan liggen. Dus: beseffen (vanuit bewustzijn), dat werken aan het onderbewustzijn enorm belangrijk is om tot resultaten te komen.

Wanneer je het onderbewustzijn als het ware activeert of traint, bepaalt het bewustzijn niet meer wat je precies aan het doen bent om tot resultaat te komen. Toch is het zo dat je je doel zult bereiken, omdat je onderbewustzijn je ernaar toe leidt. Het enige dat je dan op een bewust niveau kunt doen, is de keuze maken dat je met het onderbewustzijn aan het werk gaat en dat je hier later op bewust niveau de vruchten van zult plukken. We weten immers dat het onderbewustzijn vele malen krachtiger is dan het bewustzijn. In het richting geven van ons onderbewustzijn ligt dus de échte kracht!

Een persoonlijke ervaring

Om het principe van autosuggestie nog duidelijker te maken, deel ik hier een persoonlijke ervaring die ik had op dit gebied…

Ik besloot het proces van manifestatie vanuit autosuggestie te testen. Ik stelde hiervoor een doel, dat ik verder aan niemand vertelde, en ging hiermee aan de slag. Mijn doel was een volautomatische espressomachine. Hier zocht ik beelden bij en ik affirmeerde met positieve gedachten. Ik voegde nog een derde element toe: beweging op een trampoline voor de juiste hersenintegratie. Dus, elke ochtend stond ik 20 minuten op een trampoline te springen met het beeld voor mijn neus gecombineerd met positieve gedachten en autosuggestie rondom de espressomachine. NIEMAND wist ervan dat ik met dit experiment bezig was.

Zo’n 6 weken later komt één van mijn coach-cliënten uit het intensieve mentorschap naar mij toe met een ingepakt cadeautje. Ze zei: “Bas, ik heb jou nog nooit koffie zien drinken, maar toch heb ik dit voor je meegenomen”. Ik maakte het pakje open en hierin zaten verse koffiebonen. Mijn eerste reactie was, dat ik niet precies wist wat ik met dit cadeautje aan moest… M’n bewustzijn was namelijk niet gericht op de espressomachine; het was volledig uit mijn bewustzijn verdwenen. Maar al snel viel het kwartje! De bonen die ik zojuist had gekregen, waren geschikt voor de espressomachine waarmee ik had gewerkt via autosuggestie!

Ik legde mijn coach-cliënt uit dat ze mij een enorm groot cadeau had gegeven en ik vertelde haar het verhaal. Daarna ben ik het experiment gestopt. Mijn bewuste brein had genoeg input gekregen om dit proces van autosuggestie te snappen en toe te gaan passen… maar dan voor belangrijkere zaken :).

Het werk van Napoleon Hill is voor mij levens-veranderend geweest. Hij was en is als één van mijn coaches. Een coach die ik niet fysiek aan mijn zijde heb, maar van wie ik de woorden vaak door mijn hoofd hoor gaan. Rara, hoe zou dat nou komen!

Ben jij bekend met het werk van Napoleon Hill? Zo ja, wat heb jij er in jouw leven tot nu toe aan gehad? 

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Onze missie is om ondernemers te helpen de wereld te veranderen en ons doel is om je te helpen een van de vele lichten te worden die het donker verlichten.

Klinkt dat goed?

Dan is onze Succes in Balans community voor intuïtieve ondernemers jou op het lijf geschreven.

In de online community delen we onze strategieën, tools en tricks met je om als hooggevoelige ondernemer krachtig en financieel succesvol te ondernemen.

Maar dat is niet wat onze community speciaal maakt.

In onze community leren we je hoe je je kunt bevrijden van de systemen die zijn ontworpen om ons in de ratrace te houden. We laten je zien hoe je je kunt bevrijden en financieel onafhankelijk kunt worden, en hoe je een bedrijf kunt opbouwen dat je de tijd en vrijheid geeft om je leven te leiden zoals jij dat wilt.

En vooral: hoe je een krachtige, blijvende impact op de wereld kunt hebben. Als je daar deel van wilt uitmaken, neem dan onze community op de proef.

Het is niet voor iedereen, dus je kunt het twee weken proberen voor € 1 om te zien of het iets voor je is.

Meer informatie over de Succes in Balans Community vind je hier.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

3.3 3 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
7 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goede morgen, noem het law of attraction, ik start een eigen onderneming en ben bezig met een cursus. Napoleon Hill met Think en Grow Rich staat op de leeslijst. Nu had ik dit boek al gelezen, en heb het nogmaals gedaan. Een ander boek van hem, dat pas in 2011 gepubliceerd is, is Outwitting The Devil. Ik kan zeggen, na Think en Grow Rich, een absolute aanrader. Een andere suggestie is The Abundance Code van Julie Ann Cairns, waarin zij de 7 mytes van geld bespreekt en hoe we die kunnen bannen door ons onderbewuste te herprogrammeren. Een heel goed boek om dat te doen is Code to Joy van dr. George Pratt. Hij noemt ons bewustzijn een vlo en onderbewustzijn een olifant. Met dit boek kun je de oliefant en de vlo op hetzelfde pad sturen. Dit werkt ongelovelijk goed en maakt positieve affirmaties makkelijker toegankelijk voor je olifant. Als je kennis hebt van Abraham Hicks, dan zou je Money and The Law of Attraction eens moeten lezen. Jerrie Hicks beschrijft in de introductie hoe hij Think en Grow Rich bestudeerd heeft en ziet hoe het boek geedit is, dat essentiele stukken zijn weggelaten omdat men waarschijnlijk bang was dat het niet verkocht zou worden. Lees je Outwitting the Devil, dan zul je begrijpen wat ik bedoel.
Erg leuk om te zien dat er een platform is voor HSP ondernemers. Ik kan uit ervaring zeggen dat dat me bij mijn eerste zelfstandige onderneming erg tegenwerkte. Met de kennis die ik nu heb, weet ik zeker dat het anders gaat. Ik herinner me namelijk dat mijn nieuwe onderneming een groot succes werd;-)

Dank je wel Karin voor je reactie en voor de extra leestips!

Ik heb zeker van zijn werken gehoord. Een jaar of 8 geleden ik heb het boek aangeschaft en nu vijf keer gelezen. Iedere keer vallen weer andere dingen op.
Onlangs begint het principe van auto suggesties pas te aarden. En hoe ik dat bewust kan inzetten.
Ik ben ervan overtuigd dat ik dit vooral onbewust heb toegepast.
Dat ik vroeger enorme last had van faalangst bijvoorbeeld.
Dat is autosuggestie. Je zelf vaak genoeg vertellen wat er allemaal kan gebeuren. Wat lijd tot een negatief resultaat. In mijn geval de grootste angst was publiekelijk afgaan.
Ik realiseerde mij dat dit een keuze is.
Zo zag ik voor mij als ik mijzelf de put in kan denken kan ik mij er ook uitpraten.
Het is het zelfde kunstje maar dan de positieve kant op.
Ik moest eerst achterhalen welke keuzes ik onbewust maakte. Die mij een resultaat opleverde die ik niet wilde. Waarna ik de gedachtes kon ombuigen en mij positief stimuleerde. In het begin hard werken maar naar verloop van tijd ging dat automatisch.
Zo heb ik dat ingezet om zelf van mijn faalangst af te komen. En het als kracht te gebruiken.
Ook heb ik het principe gebruikt om van een allergie af te komen.
En in 2016 om 25kg vet massa te verliezen. Uiteraard in combinatie met heel hard ervoor werken.

Onlangs vertelde mijn mentor dat wanneer je iets echt heel goed wil leren begrijpen. In iedere vezel van je lichaam wil integreren.
Dan moet je het overschrijven. Woord voor woord. Dat laat pas echt zien dat het menes is en je het graag wilt en er in wilt investeren.
Zo ben ik nu bezig met het boek the science of getting rich. Welke veel overlap heeft met dit boek.

Mijn actie die ik ga toevoegen is:
Iederedag een alinea van think and grow rich overschrijven.

Super Wout-Jan! Dank je wel voor het delen :).

Sinds mijn vriend bij mij ingetrokken is, heeft dit boek een prominente plek in de boekenkast.
Vanaf nu ligt dit boek op ons nachtkastje om er vervolgens elke dag aan elkaar uit voor te lezen!
Dankjewel, Bas!

Wederom bedankt voor het delen Bas. Altijd inspirerend en motiverend. Ik ga ermee aan de slag.

Heerlijk ????! Heb het boek net voor de 1ste keer bijna uit en ik vind het een rollercoaster… Als in: whow ik heb nog wat werk voor de boeg. Maar ook: nu snap ik waarom die keren dat ik mij een best zot sportief doel stelde het ook haalde! Autosuggestie en visualisatie… Als ik het nu nog verder integreer in mijn leven en koppel aan mijn brandend verlangen… Ik heb er zin in! ????

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

7
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!