Hooggevoelige Ondernemers: Keep it simple

Hooggevoelige ondernemers maken het ondernemerschap vaak moeilijker maken dan dat het daadwerkelijk is. Keep it simple.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Na meer dan 40 keer het Succes in Balans Weekend gegeven te hebben, weten we dat hooggevoelige ondernemers het ondernemerschap vaak moeilijker maken dan dat het daadwerkelijk is. In deze korte blog meer hierover.

De 2 meest gemaakte fouten

Het ondernemerschap heeft met name te maken met timing en het doen van die dingen die het meest effectief zijn op dat specifieke moment. De 2 meest gemaakte fouten zijn:

 

1. De juiste dingen op het verkeerde moment

We kunnen als ondernemer exact de goede dingen doen…. Alleen dan op een verkeerd moment. Het resultaat hiervan is vaak frustratie en het verliezen van het broodnodige vertrouwen om op te staan en er voor te gaan. De juiste dingen op het verkeerde moment is een zeer pijnlijk proces waar ik zelf een aantal keer in heb gezeten. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de website. Mensen die net starten, denken dat hun website het allerbelangrijkste is en ‘knallen’ zo snel mogelijk een website de lucht in. De motivatie hierbij is een legitieme: “Je moet toch wel zichtbaar zijn?”. Uiteraard heb je een goede website nodig maar pas zodra alles in je bedrijf echt goed staat. In het stappenplan dat Mirna en ik hebben ontwikkeld voor onze gevorderde cursisten komt de website op stap 9 van de 10 stappen; alles wat daarvoor zit, is het fundament van de business en leidt tot het uiteindelijk maken van de website.

Een ander voorbeeld is Facebook marketing. Facebook marketing is één van de meest krachtige tools die je op dit moment als marketeer kunt toepassen. Echter, dit komt pas in stap 10, dus nadat je alle basisstructuren van je bedrijf goed hebt staan. Facebook marketing is een bijzonder krachtig tool, mits je weet op welk moment je dit in je business in kunt zetten.

2. De verkeerde dingen op het verkeerde moment

Zeker bij de oudere groep ondernemers wordt nog veel met offline activiteiten gewerkt. Deze activiteiten zijn in sommige gevallen goed maar leveren in de meeste gevallen niet die resultaten op die je kunt bereiken op Social Media en middels goede content strategieën.

De verkeerde dingen op het verkeerde moment is pas écht frustratie. Het lastige is echter dat ze lastig te onderscheiden zijn van de in punt 1 genoemde ‘juiste dingen op het verkeerde moment’. Daarom vergt het eerlijkheid naar jezelf om hierin dingen aan te wijzen die simpelweg niet werken en niet zullen werken.

De juiste dingen op het juiste moment

Ondernemen is risico nemen. Dat blijft en zal altijd zo blijven. Maar zoals Richard Branson altijd zo mooi zegt: “Protect the downside!”. Om tot maximale resultaten te komen met zo min mogelijk input van tijd én geld, is het essentieel dat je zo EXACT mogelijk weet wat je aan het doen bent. Hiervoor hebben Mirna en ik het concrete 10 stappenplan gemaakt waarin we je stap voor stap begeleiden naar een dienend bedrijf. Juist omdat wij merkten dat veel hooggevoelige ondernemers niet weten wat ze nu precies aan het doen zijn in hun bedrijf maar veel meer nog om een steuntje in de rug te bieden waar je in het stappenplan precies bent. Just to keep it simple.

Want, door de juiste dingen op het juiste moment te doen, zul je grote resultaten kunnen bereiken. Op alle vlakken in je leven. In het Succes In Balans Weekend geven we je graag een voorproefje op dit stappenplan.

Doe jij de juiste dingen op het juiste moment?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Doe jij de juiste dingen op het juiste moment?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!