Hooggevoeligheid als kracht “mijn gouden engeltje”

In deze blog deel ik een persoonlijk verhaal met je dat mij geholpen heeft om nog meer in mijn persoonlijke kracht te komen. Mijn opa noemde mij altijd mijn gouden engeltje en gaf aan dat ik enorm veel hooggevoelige kracht in mezelf had. Lees snel meer over het ontdekken van mijn persoonlijke kracht in deze blog.
Hooggevoeligheid als kracht
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Hooggevoeligheid als kracht “mijn gouden engeltje”

Ik voelde mezelf anders als kind, iets wat veel hooggevoelige mensen herkennen. Dit hoor ik ook vaak terug in het Succes in Balans weekend. Graag deel ik een heel persoonlijk stuk, hoe ik mijn hooggevoeligheid tot mijn kracht transformeerde. Het borrelde eigenlijk deze week op toen mijn spirituele leraar tegen mij zei: in moeilijke situaties is het altijd trippel check. Dat had ik vaker gehoord…van mijn opa. Vannacht flitste in mijn droom mijn opa voorbij, een duidelijk signaal om mijn verhaal met jullie te delen.

Anders

Mijn opa was een zakenman, een ondernemer en handelaar in hart en nieren. Het ondernemen zit dus in mijn bloedbanen. Ik was voor hem uit de rij van 23 kleinkinderen, kleinkind nummer 21. Hij leed aan suikerziekte en heeft hierdoor zijn beide benen verloren. Dit proces heb ik met hem meegemaakt en hij afhankelijk werd van zijn rolstoel. Mijn opa ging graag naar het plaatselijke café en als ik een kopje thee bij mijn oma dronk vroeg ze mij vaak hem te halen omdat hij met mij zeker mee naar huis zou gaan. Ik weet nog goed op een keer vroeg mijn opa moet ik met deze man zaken doen? Ik flapte eruit: nee, hij is niet eerlijk, hij liegt. Je hoort het zei mijn opa, de deal gaat niet door. De man boos, jij luistert naar een kind. Toen zei hij: nee, ik luister naar mijn gouden engeltje, thuis zegt er één altijd ik voel het aan mijn water en die heeft ook altijd gelijk. Maar dit engeltje heeft het nog veel sterker. Ik snapte er toen niks van. Thuis gekomen zei hij, luister maar goed naar gevoel, blijf altijd bij je gevoel en bij jou is het sterker dan anders. Ik vroeg hem hoe hij zich voelde, zonder benen in een rolstoel, anders te zijn dan anderen. Ach joh, ik ben ik met alles erbij”. Ik gaf toen aan dat ik mezelf in de klas ook zo anders voelde, niet begrepen, niet begrijpende waarom anderen het niet zo zagen, voelden en hoorden. Blijf bij jezelf, geloof in jezelf en vertrouw erop, was zijn antwoord. Het werkt allemaal in je voordeel en je brengt er voor jezelf en anderen heel veel mee. Die gesprekken zijn blijven hangen, alleen wist ik er toen nog weinig raad mee.

Hooggevoeligheid als kracht en omgeving

Nu begrijp ik dat het dus zeer belangrijk is ,dat jouw hooggevoeligheid niet wordt weggestopt. Bij mij is het dus altijd gezien als een krachtbron. Blijf bij je gevoel”, ik voel het aan mijn water”, ik voel het borrelen in mijn buik, al die uitspraken sterkten mij in mijn ontwikkeling. Ik geef dat nu ook door aan mijn kinderen, we staan in de ochtend voor de spiegel met een ritueel en één van de dingen die we roepen, ik mag anders zijn, dat is oké. En het is meer dan oké. Je omgeving is daarbij heel voornaam. Voor mij vielen de puzzelstukjes dus snel op hun plaats. Ik ben mijn opa en oma en mijn ouders daar heel dankbaar voor. Het is dus voor mij normaal. Ik kan er op vertrouwen.

Trippel check

Toen mijn spiritueel leraar dus deze week zei: trippel check, kwam alles weer naar boven. Naast dat mijn opa handelaar was, hield hij ook van een gokje. Hij liet mij een keer een gulden zien die hij in de gokkast deponeerde. Een belangrijke les, de guldens vliegen eruit als je er niet goed voor zorgt, eruit vliegen is makkelijk, binnenhalen uitdagend, dus let goed op wat er uitgaat. En check je gevoel altijd driemaal. Kijk naar deze gulden die heeft ook 3 kanten, een kop, een munt en een randje. Vergeet dat niet. Net zoals in de kerk, onze vader, zoon en heilige geest. Dus let op de factor 3. En zo is het ook een verhaal heeft 3 kanten. Vaak denken we kop of munt en we vergeten dus de rand, wat een belangrijk inzicht kan geven.

Ik besef me nu dat ik het geluk heb dat mijn omgeving mijn hooggevoeligheid altijd ondersteunde en dat is wat we met de Hooggevoelige Ondernemer ook wegzetten. Dat is in de vrouwelijkheid ook de vrouwelijke kracht die we als onderneemsters extra kunnen gebruiken en mogen inzetten vanuit liefde en kracht. Omarm je hooggevoeligheid het geeft je vleugels om te zijn wie jij bent. Jouw verscherpte intuïtie die jou de weg wijst naar jouw doelen. Je mag juist anders zijn, daar bereik je veel meer mee dan gelijk te zijn aan anderen. Zo is het ook maar net. Die boodschap van mijn opa is echt blijven hangen en die boodschap geef ik met liefde door. De Hooggevoelige Ondernemer maakt het verschil. De Hooggevoelige Ondernemer mag anders zijn en daarom maken we de wereld, de economie en de omgeving mooier, liefdevoller en krachtiger.

Hooggevoeligheid als kracht, ik hoop dat je het fijn verhaal vond om te lezen.

Wil je jouw hooggevoeligheid transformeren tot jouw krachtbron? Wil je jouw verscherpte intuïtie inzetten om rijkdom op alle vlakken voor jezelf en anderen te creëren? Kom dan naar het Succes in Balans weekend. Ik help je met liefde verder.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar RIJKDOM!

Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mijn opa speelde in mijn leven een sleutelrol. Als ik van hem won met biljarten dan had hij het goed gedaan, want dat betekende dat hij het mij goed had geleerd. Opa leerde je respectvol om te gaan met elkaar, we werden elkaars beste vrienden en ik was degene die naast hem zat op het moment dat hij stierf in 2002. Respect betekent ook respect voor je tegenstander ook al is het doel hem te verslaan. Begrip tonen. Empathie. Ik ben erin geslaagd mijn onderneming te starten, dagbesteding muziek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ik benader mijn deelnemers vanuit ervaringsdeskundigheid en ben in staat te inspireren. Opa kwam in 1936 in de jazzband van oma terecht. Ik denk nog iedere dag aan hem. Een chinees gezegde luidt: ‘volg niet de voetsporen van je meester maar zoek wat hij zocht’

Dank je wel Hans voor je mooie verhaal en het delen ervan! Je maakt me nu wel nieuwsgierig naar waar jij op dit moment naar op zoek bent :).

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!