9 redenen waarom het echt leuk is om een hoogsensitieve vrouw te zijn

vrouwelijke hooggevoeligheid
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Lange tijd heb ik geworsteld met mezelf. Wat werd ik moe van de strijd met het anders-zijn. Steeds de omgeving waar ik elke keer maar weer tegenaan bokste. Steeds weer die overprikkeling en die vreemde reacties vanuit mijn omgeving als ik mijn diepgaande gevoel liet spreken. Ik was moe, uitgeblust en zoekende, omdat ik echt niet in het gebaande systeem paste. Ik belandde zelfs in het ziekenhuis, omdat mijn lichaam me stopte. Ho, stop en nu geen stap meer verder…

Ik heb daar eerder een blog over geschreven. Over de burnout waarin ik terecht was gekomen. Een blog met tips over hoe je burnout kunt herkennen en wat je er zelf aan kunt doen. Daarna is de knop volledig omgegaan en heb ik voor mezelf gekozen. Heb ik mijn hooggevoeligheid en mijn vrouwelijke intuïtie in liefde omarmd en besloot ik dat het echt leuk is om een hoogsensitieve vrouw te zijn. En waarom? Gewoon, omdat het echt leuk is om een hoogsensitieve vrouw te zijn :).

In deze blog beschrijf ik de voor mij 9 belangrijkste redenen waarom ik het echt leuk vind om een hoogsensitieve vrouw te zijn. Het is mijn visie, mijn geloof en mijn vertrouwen. Het is zoals ik mijn vrouwelijke hoogsensitieve kracht ervaar en dat deel ik graag met jou.

Hoogsensitiviteit is een kracht

Ik nam de beslissing dat ik anders mocht zijn. Voor vrouwen is gevoeligheid over het algemeen gemakkelijker te omarmen dan voor mannen. We mogen vanuit maatschappelijke ‘regels’ emotionele wezens zijn. Daarmee zijn we op geen enkele manier zwakker, maar het mag er wel makkelijker zijn. Ik besloot dat ik anders mocht zijn en dat mijn gevoeligheid er vol mag zijn. Ik omarmde mijn kracht en accepteerde dat ik er anders mee om moest gaan dan de doorsnee vrouw. Dus als het tijd is voor even een moment alleen, dan neem ik dat moment. Als het tijd is om even alle stekkers eruit te trekken, dan doe ik dat. Zo laad ik mezelf op en laat ik mijn kracht voor me werken.

Ik maakte dus de keuze dat ik mijn gevoeligheid volledig mocht accepteren en ik maakte de keuze om mijn innerlijke kracht belangrijk te maken. Mijn oma is hierin heel belangrijk geweest. Laatst schreef ik daar ook een blog over: de wijsheid die ik van mijn oma meekreeg.

HSP = Hooggevoelige Smiling Power

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Tover die krachtige, prachtige lach op je gezicht en breek het ijs. Onze power laat het ijs gemakkelijk smelten. We voelen aan wat nodig is en kunnen de juiste woorden op het juiste moment met een liefdevolle lach brengen. Ik heb vanuit ervaring geleerd, dat het gaat om de energie. Woorden doen vaak afbreuk aan de energie. Woorden zijn vaak een afleiding of een blokkade op wat er werkelijk mag zijn.

HSP verscherpt de connecties

Mijn hooggevoeligheid uit zich op alle vlakken. Als kind vond ik het heel uitdagend om van alles te horen, te zien en te voelen. Zaken die anderen in mijn omgeving blijkbaar misten. Zoals bijvoorbeeld bij mijn oma op zolder danste er van alles rond en voor geen goud ging ik die zolder op. Ik voelde dat het er niet veilig was. De reactie van oma? “Stel je niet zo aan, haal dat toch gewoon ff van zolder. Doe niet zo raar”. Totdat… mijn neefjes achter elkaar om onverklaarbare redenen van de trap afvielen en een been braken. Toen ging mijn oma er toch anders naar kijken.

Ik vond mijn hooggevoelige eigenschappen en de verscherpte connecties met de andere wereld eerst maar naar en vervelend, totdat ik merkte dat ik mijn verscherpte waarneming ook voor mezelf kon inzetten en dat dat me op alle vlakken ook echt verder zou kunnen helpen. Het zou me duidelijker richting kunnen geven. Door de inzet van de connecties ervaar ik dat het allemaal veel moeitelozer gaat.

Hoogsensitiviteit is mijn verscherpte intuïtie

Voor mij is hooggevoeligheid niks meer en niks minder dan mijn verscherpte intuïtie. De glazen bol in mijn buik, die gevuld is met ervaringen en lessen uit het verleden – vanuit dit leven en vanuit vorige levens – dat is waar ik nu kennis en kunde uit kan putten. Ik durfde er niet altijd op te vertrouwen. Ik durfde niet te geloven wat ik voelde en dat dat de juiste richting was. Totdat ik inzag dat wanneer ik soms vanuit het hoofd de andere kant koos, ik daarmee echt op m’n snufferd ging. Harde lessen, die ik wel nodig had om mijn intuïtie echt te leren voelen.

Het gaat hier om jouw ZIJN. In Business & Meaning krijg ik vaak van deelnemers de vraag hoe ik weet wat mijn intuïtie is en of het niet gewoon mijn gevoel is. Het antwoord op die vraag heb ik in een blog uitgewerkt: inuïtie of emotie?

Het is voor mij echt een test geweest. Vanuit verbondenheid weet ik nu, dat ik volledig op innerlijke richtingaanwijzers kan vertrouwen. Het heeft geen toestemming nodig. Het is er en het mag er zijn en ik kan er nu blind op vertrouwen. Dat maakt mijn leven echt een stuk makkelijker en het maakt het nemen van beslissingen en het maken van keuzes een stuk moeitelozer.

Mijn vrouwelijkheid spreekt, vlindert en geniet

Mijn vrouwelijkheid verscherpt mijn zintuigen. Het geeft mij vleugels om te vlinderen, te stralen en te genieten. Door de vleugels uit te slaan, geniet ik met volle teugen en snuif ik de geuren en kleuren om mij heen volledig op. Ik vind het heerlijk om vrouw te zijn en om te mogen vlinderen. Dansend tussen de bloemen moeiteloos creëren. Ik vind het een cadeau dat ik moeder mag zijn van 4 bijzondere lichtwezens en dat ik voor hen een richtingaanwijzer kan zijn. Mijn vrouwelijkheid omarm ik met liefde.

In het jaarprogramma organiseer ik altijd een Vrouwen Power Dag. Mijn feestje. Een vrouwenfeestje. Hier komt een geweldige energie van ‘sisterhood’ vrij. Ongekende vervulling en dankbaarheid. We hebben allemaal – zowel mannen als vrouwen – een deel mannelijke en een deel vrouwelijke energie in ons. Het is belangrijk om dat in de juiste balans te hebben. Het is belangrijk om zowel de god als de godin in jezelf te omarmen en te laten spreken. Mannen en vrouwen zijn voor mij in essentie gelijk. Het erkennen en het ruimte geven aan zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie in mezelf heeft mij versterkt. Ik behandel ze als elkaars gelijke en laat ze beide spreken. Tijdens de Vrouwen Power Dag ga ik je leren hoe jij dat voor jezelf ook kunt doen.

Vrouwelijke kracht + maankracht = super power

De vrouwelijke cyclus heeft voor- en nadelen. Wat ik er mooi aan vind, is dat ons lichaam zichzelf – onder invloed van de energie van de maan – steeds reinigt. Het houdt zichzelf krachtig en het bloeit steeds opnieuw weer op. Als ik afstem op de energie van de maan, dan geeft het mij een ongekende kracht. Door mijn gevoeligheid kan ik gemakkelijk contact maken met deze energie, waardoor ik de energie voor mezelf kan inzetten. Spreken op de juiste momenten, creatieve processen op het juiste moment. De maan heeft een mooi patroon en dat laat ik in mijn hooggevoelige proces moeiteloos voor mij werken.

Bij volle maan neem ik altijd een meditatie moment. Ik sta bewust even stil bij de maankracht en laat deze dan binnenkomen. De edelstenen in huis laad ik op in de volle maan zodat ze mij krachtiger kunnen ondersteunen.

De volle maan geeft ook altijd een onrustig gevoel in mij. Het is dan tijd om weer even op te ruimen en stil te staan bij wat er mag ZIJN. Ik ben dankbaar voor deze mooie natuurlijke processen.

Vrouwelijke kracht maakt onderscheid en impact

We verkopen geen kunstje. We zijn uniek en hebben door onze gevoeligheid een geweldige bron van creativiteit. Hierdoor maken we echt een verschil en een impact in de wereld. De Dalai Lama zegt hierover: “De Westerse vrouwen maken het verschil”. Zelf voeg ik daar graag aan toe “De hooggevoelige Westerse vrouwen maken het verschil”.

De economie, de wereld heeft behoeft aan verandering, aan vergroening en verzoening. Onze hooggevoelige kracht maakt daarbij een uniek onderscheid. Het gaat om impact maken. “Always searching for a meaning”. Ik merk dat dit voor mij echt een grote rol speelt; impact mogen maken en het gevoel van zingeving. Dieper nadenken over zaken en daarmee een verschil maken. Ik kan het niet anders en ik wil het niet anders. Het gaat om de impact die ik kan maken in rijkdom op alle vlakken in iemands leven.

De maatschappij is mannelijk gedreven en deze mannelijke energie is goed. Die kunnen we namelijk inzetten om te laten zien waar we voor staan. Alleen de vrouwelijke vlinderenergie maakt echt het verschil maakt; door luchtig, liefdevol en krachtig alles te bezien en vanuit daar actie te ondernemen.

Vrouwelijke kracht is genieten

We vergeten vaak te genieten. Als we in dankbaarheid kijken naar wat er allemaal is en genieten van de kleine dingen, dan is dat echt een feestje. Neem de kleine dingen niet voor lief en kijk vooral naar wat er wel is. Kijk naar wat die vrouwelijke hooggevoelige kracht je brengt, dan zal je zien dat je anders voor jezelf gaat zorgen en dat je jezelf veel intenser gaat omarmen. Ik had de gewoonte altijd te rennen en te vliegen en vanuit mijn hoofd alles te beredeneren en te beantwoorden. Dan vloog ik ook wel eens als een donder bij heldere hemel ergens op in. Dat is niet mijn vrouwelijke kracht.

Dat verschil ging ik echt voelen, toen ik meer vanuit m’n vrouwelijke hartenergie ging leven. Het maakt het leven voor mij zachter en ik heb meer liefde en geduld. Het maakt me zeker niet minder daadkrachtig. Integendeel. Door de shift te maken, heb ik juist ervaren dat ik veel meer voor elkaar krijg en dat ik veel productiever ben. Dat ik minder strijd met mijn hoofd lever en dat alles veel moeitelozer gaat.

Vanuit de yoga gebruik ik met regelmaat hartopeners om de connectie met m’n hart te versterken. In deze blog deel ik graag één van m’n favoriete hartopeners met jou.

Vrouwelijke hooggevoelige kracht is verbindend

Het is mijn ervaring dat we vanuit de vrouwelijke kracht veel verbinden met elkaar kunnen verbinden. Een hart-tot-hart-verbinding. De heartset die verbindend is om impact te maken. De heartset die hoofd, hart en buik laat samenwerken, zodat de energie in verbinding stroomt. Het mooie is, dat  heartset is te trainen. Vanuit het hoofd, het hart en de buik ontstaat er een fantastische connectie en als we zo openstaan voor de vrouwelijke gevoelige krachten, krijgen we een krachtige sisterhood, die de energie versterkt en laat stromen. We zijn juist de verbinders die de wereld nodig heeft om de verandering te maken.

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik een hooggevoelige vrouw ben. Blij en dankbaar dat ik mijn vrouwelijke energie kan verspreiden en andere vrouwen mag helpen om de vrouwelijke flow voor zich te laten werken. Dat ik hen mag helpen met het creëren van rijkdom op alle vlakken. Wil je hier meer over weten? Kom dan eens naar Business & Meaning.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Veel liefs,
Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!