HSP: 5 tips om succesvol te ondernemen

Dat het ‘hooggevoelige ondernemerschap’ net iets anders in zijn werk gaat dan het ‘normale’ ondernemerschap moge duidelijk zijn. Maar, hoe dan precies anders?


Dat het ‘hooggevoelige ondernemerschap’ net iets anders in zijn werk gaat dan het ‘normale’ ondernemerschap moge duidelijk zijn. Maar, hoe dan precies anders? En, hoe kun je dit type ondernemerschap succesvol cultiveren? In deze blog geef ik je 5 tips om als HSP succesvol te ondernemen.

1. Onderneem vanuit jouw zielenmissie

Dit is wellicht de belangrijkste van de 5 tips. We zijn allemaal met een specifiek doel op deze aarde gekomen. Zodra we achter dit doel komen in ons ‘zijn’, is het makkelijker om te ‘doen’ en een succesvol bedrijf te ‘hebben’. De vraag: “Waarom ben ik op deze aarde?” heeft mij jarenlang beziggehouden en is voor mij een van de belangrijkste elementen om te leven. Sinds 5 jaar sta ik elke dag op met het cultiveren van mijn zielenmissie middels de vraag:”Hoe kan ik vandaag nog meer toevoegen aan het leven van anderen? ”. Ondernemen vanuit je zielenmissie is bevrijdend. Juist omdat er op die manier ruimte ontstaat om te doen waarvoor je hier op aarde gekomen bent. Ik zie teveel mensen die zich tegen laten houden door allerlei praktische overwegingen die gebaseerd zijn op angst, en dan vooral angst om in de basis iets te kort te komen. Ondernemen vanuit jouw zielenmissie is voor mij een échte eyeopener geweest. Zeker omdat je op die manier doet waarvoor je hier bent gekomen. Dit betekent dat het in essentie niet zoveel uitmaakt hoe anderen op jouw zielenmissie reageren. Je doet simpelweg waarvoor je gekomen bent…

2. Zorg voor een dienend bedrijf

Ik vertel onze 2 oudste kinderen al jaren het verhaal van Ed en Bill. Er was eens een oud dorpje dat zonder water zat. Ed en Bill werden beiden uitgenodigd om naar dit waterprobleem te kijken en met een oplossing op maat te komen. Ed, die zag het probleem en ook de kansen die dit met zich meebracht DIRECT. Hij begon met emmers op en neer te rennen naar het dichtstbijzijnde meer. Die emmers vulde hij zo ver mogelijk en goot ze vervolgens leeg in het bassin dat op het marktplein stond. Hij bleef rennen en de inwoners waren heel erg tevreden over hem. Ze hadden immers water. Doordat ze water hadden, gingen ze meer verbruiken. Om in de vraag te kunnen voorzien, ging Ed ook in het weekend doorwerken. Dit leidde tot nog meer vraag naar water. Ed kon het zelf niet meer aan en merkte dat zijn gezondheid achteruitging. Hij was dan wel succesvol, maar hij zag zijn gezin bijna nooit meer. Ondertussen wilden de inwoners van het dorpje ook water gebruiken in de avond. Ed besloot zijn neven in te huren om aan deze vraag te kunnen voldoen. In tegenstelling tot Ed, werd van Bill een aantal maanden niks meer vernomen. Tot hij op een dag terugkwam met een groep werklieden en een pijpleiding aanlegde naar het dorp. Hij kocht een pomp en zette de pijpleiding open. Ed verloor zijn werk omdat hij niet zo efficiënt kon werken als het systeem dat Bill had opgezet. De moreel van dit verhaal? We zijn als mens geconditioneerd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan, om druk te zijn. De vraag die jij jezelf kunt stellen, is of je een Ed of een Bill wilt zijn. Dit is écht een hele belangrijke vraag. Een overwerkte, overspannen Ed zijn is niet zo moeilijk, de échte uitdaging zit hem erin om een écht bedrijf op te bouwen waarin structureren een belangrijke rol speelt. Juist ook omdat we, door te structureren, tijd overhouden voor die dingen die écht belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld ons gezin of gezondheid. En… een bijproduct van een goed gestructureerd bedrijf is dat er minder prikkels op je afkomen omdat je jezelf goed af kunt schermen door anderen met de meeste prikkels om te laten gaan.

3. Zorg voor producten!

Veel mensen bieden geen producten aan maar verkopen zichzelf. Hierdoor wordt het al snel uurtje factuurtje met alle nadelen als gevolg. Juist uit het uurtje factuurtje stappen, zal je vrijheid geven op emotioneel vlak. We worden namelijk helemaal niet per uur betaald. Dat is de grootste mythe die er is. Als dit wel het geval zou zijn, zou je op de bank kunnen liggen en kunnen wachten op je geld. We worden betaald voor de waarde die we leveren. Niks meer en niks minder. Door voortdurend méér waarde te leveren, kun je je inkomen laten groeien. Zeker als je dit koppelt aan een urgent probleem dat jouw doelgroep heeft.

4. Product funnels versus bedrijfsplan

Bedrijfsplannen heb ik op het HBO en de universiteit genoeg gemaakt. Binnen De Hooggevoelige Ondernemer hebben we nog nooit een bedrijfsplan gemaakt. Het enige dat we voortdurend verbeteren, zijn onze product funnels. Oftewel: Wat is het klantpad dat je klant doorloopt? Van geïnteresseerde naar klant? Als je niet goed weet wat het pad is dat jouw klant aflegt, is de kans groot dat je huidige klanten vooral toevalstreffers zijn. Door meer in product funnels te gaan werken, zul je merken dat je bedrijf vele malen succesvoller wordt.

5. Werk met systemen

Een van de grote nadelen van hooggevoelige ondernemers is het omgaan met prikkels. Zelf merk ik dat het voor mij heerlijk werkt om met systemen te werken die op de achtergrond vóór mij werken. Júist door die systemen te integreren in jouw bedrijf kun je jezelf afschermen voor alle prikkels die ondernemen met zich meebrengt. Een systeem opbouwen doe je echter niet zomaar. Het is een proces waar je doorheen moet voordat je een succesvol systeem daadwerkelijk operationeel kunt maken. De in punt 4 kort beschreven product funnels lenen zich uitstekend voor het integreren van systemen die voor jou werken. Systemen zijn er in allerlei soorten en maten. Inmiddels werken wij met een systeem dat vrij gecompliceerd is en zeker niet voor iedereen is weggelegd vanwege de maandelijkse fee die we betalen. Maar zo is het niet altijd geweest. Mirna en ik begonnen vaak met de gratis versie van systemen zoals bijvoorbeeld het e-mailprogramma Mailchimp. Werkt prima voor de eerste opstartfase!

In deze blog heb ik je 5 tips gegeven om succesvol te ondernemen als HSP’er. In het Succes in Balans Weekend komen nog veel meer tips aan de orde die je verder zullen helpen met het creëren van rijkdom op alle vlakken.

Welke van deze 5 tips is voor jou op dit moment het belangrijkste?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Welke van deze 5 tips is voor jou op dit moment het belangrijkste?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

Delen is wat wij doen. jij ook? Bedankt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

become unstoppable!