Intuïtieve kracht – de 10 grootste uitdagingen

karrenspoor
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

In gesprek met hooggevoelige ondernemers merk ik dat er voor velen van hen op dit moment belangrijke vraagstukken open liggen als het gaat over intuïtieve kracht. Van de grootste uitdagingen heb ik een top 10 gemaakt. Het is tijd om aandacht aan deze top 10 te schenken, want de intuïtieve kracht mag er gewoon mag ZIJN. Zeker nu is intuïtieve kracht van heel veel meerwaarde om de juiste impact te maken en echte veranderingen in de wereld door te voeren. Dus doe er je voordeel mee! Daar gaan we…

1) Hoe blijf je in je hart?

Onze maatschappij is voornamelijk gericht op doen. Wat doe je? Waar ben je mee bezig? Ben je druk? Veelal hoofd-zaken en dus weinig hart-zaken. Ook het schoolsysteem is op die manier ingericht. Terwijl hartkracht in mijn ogen (en ik spreek uit ervaring) zo immens belangrijk is.

Het is belangrijk om steeds weer vanuit het hart te regeren, met natuurlijk het hoofd voor de juiste balans en om tot de juiste acties te komen. Het gaat dus om de verbinding tussen hart en hoofd. Bij teveel mensen zie ik dat deze verbinding een knik maakt en dat het hoofd de overhand heeft. Met alle gevolgen van dien, want wanneer het hoofd de overhand heeft en het hart maar een kleine rol speelt, zorgt dat op termijn altijd voor frictie, burn out, stress en het niet-blij-zijn met jezelf.

Vooral door goed te aarden, kom je tot je kern. Heb je ergens twijfels over, neem dan een moment voor jezelf en maak de verbinding met je hart. Leg je handen op je hart en voel de energie van je hart onder je handen. Voel de stilte om je heen en luister naar het antwoord van je hart. Voel je dat je in je hoofd schiet en dat de ratio het overneemt? Stamp met beide voeten even op de grond en adem 3x diep in, stuur de adem naar je hart en blaas uit.

2) Hoe stel je voor jezelf de grenzen?

Het is een mooie eigenschap om anderen centraal te stellen, mits je daarbij jezelf niet vergeet. Jij bent in het hele proces – of het nu persoonlijk, zakelijk of financieel is – de belangrijkste schakel. Veel intuïtieve ondernemers laten over hun grenzen heen gaan.

Om erachter te komen of je over je grenzen laat gaan, stel je jezelf één simpele vraag: doe je iets vanuit je gevoel of doe je het op wilskracht? Is het vanuit gevoel, dan ga je goed. Ga vooral zo door. Ga je op wilskracht, dan is het tijd voor een moment van bezinning. Vraag jezelf eens af wat nu echt belangrijk is voor jou. Vanuit het belang voor jezelf kun je makkelijker je grenzen stellen.

3) Hoe blijf je in verbinding met je intuïtieve kracht?

Jouw persoonlijke kracht is gekoppeld aan jouw energieniveau. Door elke ochtend vroeg op te staan en aandacht aan je persoonlijke energie te besteden, gaat je energieniveau omhoog. Je kunt goed je intuïtieve kracht bewaken door bijvoorbeeld een korte ochtend workout te doen. Daarmee verhoog je jouw energie en start je de dag in een andere staat van zijn. Als je eenmaal ervaart wat dit voor je kan doen, dan sla je echt geen dag meer over.

Je kunt een workout afsluiten door een mooie gouden bal om je heen te visualiseren. Die gouden bal zorgt ervoor dat de energie die van jou is ook bij jou blijft. Gebruik de gouden kleur, omdat het straalt en tegelijkertijd weerkaatst. Als iemand iets op je af wil sturen, krijgt deze persoon het in liefde teruggekaatst.

Het is belangrijk om je energieniveau hoog te houden, want aan hoge energie blijft minder narigheid plakken. Dit komt doordat een hoge energie een hogere trilling heeft en daardoor minder verbinding maakt met een lagere trilling van bijvoorbeeld angst. Liefde is het hoogste goed en heeft ook de hoogste trilling. Dus weet je het even niet, stel jezelf dan de vraag “Wat zou liefde nu doen?” Dat wat dan het eerste in je opkomt, is vaak het juiste antwoord.

Om verder in je kracht te komen en te blijven, is het belangrijk om zo puur en zuiver mogelijk te eten. Dan blijf je super alert en voel je je fit en vitaal.

4) Hoe ga je van onzichtbaar naar zichtbaar?

Om impact te kunnen maken, zal je in het midden van de maatschappij moeten staan. Veel intuïtieve ondernemers vinden dit een uitdaging. Zij vinden het moeilijk om meningen van anderen over zich heen te krijgen. Herken je dit bij jezelf? Besef dan dat iedereen altijd wel iets vindt van alles. Mensen hebben altijd wel een mening over een ander. Dat is niets persoonlijks. Als je je dit realiseert, wordt het veel gemakkelijker om zichtbaar te zijn.

Mensen denken dat ze te pas en te onpas iets negatiefs kunnen roepen over anderen. Belangrijk is om dat dus te negeren. Neem het niet persoonlijk en kijk vooral naar de positieve reacties die je ook krijgt en hoe jouw impact uitwerkt op andere mensen.

Als je echt een verschil wilt maken in de wereld is het belangrijk dat je van jezelf laat horen. Laat jezelf niet tegenhouden door wat anderen misschien wel van je zouden denken. Je bent op een missie. Gebruik je intuïtieve kracht om door te zetten. Je bent het waard om gezien en gehoord te worden.

5) Hoe kom je nu echt tot doen?

Veel intuïtieve ondernemers vinden het een uitdaging om echt in actie te komen, omdat ze veel beren op de weg zien. Er is altijd wel iets dat even tussendoor kan of moet. Er is altijd wel een excuus om echt belangrijke zaken toch nog even uit te stellen.

Om echt tot actie te kunnen komen, is jouw ‘waarom’ belangrijk. Als je jouw waarom voelt en ervaart en je voelt de stroom vanuit je innerlijke zijn, dan kun je dat niet meer negeren. Dan kun je alleen maar gaan. Wacht niet tot het perfecte plaatje zich aandient. Gaandeweg groei je namelijk verder door en je past dit dan ook in je missie aan. Je bent dus altijd in beweging. Een plaatje dat af is, bestaat niet.

Het kan heel goed voor je werken als je structuur aanbrengt. Zorg dat je doelen helder zijn en kom dan tot actie. Vooral door de stappen onderweg naar jouw doel te vieren, proeft het naar meer. Vier het leven en vier de stappen die je zet. Het hoeft niet groot te zijn. Een kopje verse muntthee of even een kwartiertje in de hangmat kan al genoeg zijn om behaalde doelen te vieren. Door telkens de stappen die je zet te vieren, vind je de motivatie om verder te gaan en kom je steeds meer tot actie.

6) Angst: vriend of vijand voor je intuïtieve kracht?

In levensbedreigende situaties is angst een zeer goede vriend. In de normale gang van zaken is angst de slechtste raadgever die je kunt bedenken. Dus: Face the Fear and do it anyway!

In een eerder blog heb ik geschreven over de panic zone en daar kun je lezen hoe je het beste met angst kunt omgaan. Als je het goed beschouwt, zijn er eigenlijk maar twee pijlers waar je alles onder kunnen scharen. Die pijlers zijn liefde en angst. Andere opties zijn er niet. Zowel liefde als angst zorgen in de basis voor dezelfde fysieke reacties. Denk maar eens aan het hart dat sneller gaan kloppen, de bloeddruk die omhoog gaat, pupillen die zich verwijden, kriebels in de buik… Het enige verschil tussen liefde en angst is het verhaal dat je er in je hoofd van maakt.

Kies daarom bewust voor liefde. Dat bezorgt je een andere vibe aan energie en dat brengt je dichter bij je doel en je missie. Het brengt je tot de essentie van wie jij bent. Zeker in deze tijd, waarin alles is gebaseerd op angst, is het heel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Sluit je daarom af van angstbronnen. Stop met het kijken naar de tv; nieuws dat echt belangrijk is, komt toch wel naar je toe. Geloof in je eigen kracht, blijf dicht bij jezelf en kies bewust voor liefde.

7) Hoe vraag je om feedback?

Wil je eerlijke en oprechte feedback? Stel dan open vragen. Wil je echt geholpen worden? Luister dan actief en neem dingen aan. Zorg ook dat je de juiste vragen stelt. Waar wil je nu echt een antwoord op? Waarmee wil je echt geholpen worden?

Stel de juiste vragen aan de juiste mensen. Mensen die jou de juiste opbouwende feedback ook echt kunnen geven. Vraag dan ook niet aan iedereen feedback, maar kijk wie jou echt verder kan helpen. Wie is een expert op het gebied waarin jij verder wilt komen? Kijk naar de mensen die al daar zijn waar jij ook heen wilt. Die personen kunnen jou echt verder helpen. Vertrouw daarbij op je intuïtieve kracht.

8) Hoe bewandel je de onbekende weg?

Een kind is in een nieuwe omgeving speels en nieuwsgierig. Precies dat is ook jouw recept om de onbekende weg te bewandelen. Bedenk dat alles altijd goed komt. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Als je erover nadenkt wat er nu echt het ergste is dat je kan overkomen, dan ontstaat er ruimte en verandert de energie. Je kunt de stappen dan makkelijker nemen. Ga vol vertrouwen en in liefde de uitdagingen tegemoet.

Als je de weg even kwijt bent, durf dan te vragen. Een ‘nee’ heb je en een ‘ja’ kun je krijgen. Durf te vragen. Je hoeft echt niet altijd zelf het wiel uit te vinden.

9) Wat is nu echt jouw passie?

Als ik je deze vraag stel, wil je misschien een pasklaar antwoord geven. Een perfect plaatje. En je komt pas in actie als jouw passie helder is. Vergeet het maar, zo werkt het niet. Je passie wordt pas bekend als je in actie komt. Je weet wat je passie is als je blij wordt van de dingen die je doet. Als de dingen die je doet je energie geven, ongeacht verdere omstandigheden. Dan weet je dat je jouw passie hebt gevonden.

En je missie? Die vind je onderweg. Ga stap voor stap en jouw pad openbaart zich vanzelf. Follow the signs. We zoeken vaak de perfecte totale oplossing, maar deze is er niet. Kijk wat je energie geeft en waar je ’s morgens je bed voor uit springt. Kun je dat innerlijke vuur bij jezelf voelen? Dan ben je op de juiste weg.

10) Hoe creëer je ruimte en tijd voor jezelf?

Door structuur aan te brengen in je agenda en 1x in de week een paar uurtjes volledig uit te pluggen. Het liefste elke dag even een moment. Alles uit, alle schermpjes aan de kant en genieten van tijd voor jezelf.

Plan in jouw agenda ‘thinking time’ in. Even helemaal niets, alleen pen en papier bij de hand om eventuele nieuwe inspiratie op te kunnen schrijven. Jezelf belangrijk maken is hier de sleutel.

Zorg ook dat je elke dag een moment buiten in de natuur bent. Even lekker wandelen, hoofd leeg maken en opladen. Je kunt het idee hebben, dat dit je teveel tijd kost, maar weet dat het je ook tijd kan opleveren. Het houdt je energie hoog en je krijgt dingen met meer gemak voor elkaar. Als je geen tijd voor jezelf maakt, ren je jezelf op een moment totaal voorbij en dan heeft niemand meer iets aan je. Dus blok in de agenda thinking time, me time of hoe je het ook wilt noemen. Kies bewust voor jezelf. Zie het als een afspraak met je zelf, zoals een afspraak bij de tandarts, kapper of wat dan ook. En geniet met een grote G.

Wil je aan de slag met jouw intuïtieve kracht?

Herken je bovenstaande uitdagingen en wil je met één of meer van deze 10 punten aan de slag? Heb je een uitdaging op het gebied van jouw intuïtieve kracht en wil je die uitdaging aangaan? Wil je ook jouw leven leven zoals jij het wilt? En wil je jouw impact in de wereld kunnen maken? Wordt dan lid van onze Implementatie Community voor Intuïtieve Ondernemers. We helpen je graag verder!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

5 2 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
8 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beste Marina,
Als aan vulling op tin nr. 4 wil ik even wat kwijt op het niet reageren op de on te pas en ongepaste opmerkingen van de negatievelingen of angstige medemens. Het negeren er van doet namelijk niets oplossen. De geplaatste opmerking wordt als het ware geaccepteerd. Met andere woorden het mag er ook zijn en deze wordt bevestigd, dus zal herhaald worden.
Als er assertief op gereageerd wordt,krijgt de ander informatie over zijn of haar opmerking. De ander hoeft niet altijd bevestigd te worden dat de gemaakte opmerkingen de waarheid is en deze hoeft niet uitgezaaid te worden.
Weerstand tegen stormen en klimaat horen eenmaal bij het leven en zelfbescherming hoort daar ook bij.

Vriendelijke groet,
Fay Mc Meekin

Inspirerende tekst om over na te denken

Wat een prachtig en goed onderbouwd artikel. Dank je. Ik zal het zeker nog een keer doornemen en laten bezinken.

Heerlijk, heldere blog Mirna! Een mooie reminder om elke dag vanuit onze kracht de dag tegemoet te gaan! Mijn bonusdochter heeft net mijn zielemissie visueel gemaakt en het helpt ook heel erg iedere dag daar even verbinding mee te maken (liefst in meditatie)!

A3E01F47-41B9-4278-AC9A-CE70B3C3EE31.jpeg
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

8
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!