In verbinding met je intuïtieve kracht – 13 tips

Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Voor hooggevoelige ondernemers zijn intuïtieve kracht en energie de sleutels tot succes. De creatie van winst op alle vlakken wordt makkelijker als je jouw intuïtieve kracht erbij gebruikt. Over de vraag hoe je jouw intuïtie kunt herkennen, heb ik eerder een blog geschreven: het verschil tussen intuïtie en emotie. In het kort komt het erop neer, dat intuïtie een zuiver weten is; je weet iets zonder dat je daarvoor iets hoeft te bedenken of te beredeneren. Je weet het gewoon. Dat weten komt vanuit de connectie met jouw zijns-kracht.

In deze blog geef ik 13 tips voor hoe je met de juiste energie steeds bij jouw intuïtieve kracht kunt blijven. Het is belangrijk om je energie hoog te houden. Dan is het goed om te weten waar je energie van krijgt. En dat is voor iedereen anders, dus zoek daarin jouw eigen weg.

Leren door te doen

Je leert je intuïtieve kracht kennen door gewoon te doen. Wat ik daarmee bedoel, is dat je eerst je intuïtie een paar keer negeert en dat je dan achteraf de bevestiging krijgt dat je het wel bij het juiste eind had. Dat je het eigenlijk al wel wist, maar dat je er alleen nog niet op durfde te vertrouwen. En ja, soms moet je dan even op de blaren zitten door de consequenties van de keuze die je tegen je intuïtie in hebt gemaakt. Het voordeel van het maken van die ‘fouten‘ is dat je snel gaat leren om altijd je intuïtie te volgen 🙂.

Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan. Er zal zeker in het begin angst zijn om op je intuïtie te gaan vertrouwen. Angst werkt als een klein duiveltje dat wel eens roet in het eten kan gooien. Om je hier tegen te wapenen, kunnen de tips die ik hier met je deel goed van pas komen. Ok, daar komen ze…

1. Aarden

Goede aarding is essentieel als je je energie hoog wilt houden. Besteed er direct bij het opstaan aandacht aan. Ga bewust even op de rand van je bed zitten, met beide voeten op de grond. Visualiseer dan dat er via jouw voeten twee stevige wortels de aarde ingaan en dat moeder aarde je via die wortels alles brengt wat je nodig hebt. Bij elke inademing adem je in wat je nodig hebt en bij elke uitademing laat je los wat je niet kunt gebruiken.

Gedurende de dag kun je diverse oefeningen doen om te blijven aarden. Ga bijvoorbeeld eens met blote voeten de tuin in of zet muziek aan en ga even een paar minuten flink marcheren.

Het gaat er vooral om dat je volledig in je lichaam bent. Als er situaties zijn waardoor je merkt dat je in je hoofd schiet, doe dan een aardingsoefening. Het helpt je om volledig in je lichaam te zijn waardoor je beter bent afgestemd op je intuïtieve kracht.

2. De morgenstond

Mijn oma zei altijd: “De morgenstond heeft goud in de mond“. Ik vond dat altijd zo’n vreemde uitspraak, totdat bij mij het kwartje viel. Mijn oma had gelijk.

Sta s morgens vroeg op (rond 5.30 uur) en zorg voor een vast ochtendritueel waarmee je jouw energie voor de hele dag zet. Mijn persoonlijke ochtendritueel ziet er ongeveer zo uit:

Ik neem een moment van stilte en doe een korte visualisatie waar ik heen wil, wat ik wil doen. Dan zet ik een intentie voor de dag. Ik gebruik mijn kracht affirmaties, drink een glas water en ga sporten. Na het sporten schrijf ik mijn beelden en mijn intenties op. Daarna lees ik een aantal bladzijden en dan spring ik onder de douche. Ik douche koud na en ben dan klaar voor de dag, vol energie.

3. De natuur

De natuur geeft ontzettend veel energie. Wordt het je even te veel, ga dan naar buiten en stap de natuur in. Het is de ideale plek om te aarden, even alles los te laten en weer op te laden. Heb je zoals wij een hond, dan is dan een voordeel, want je gaat dan makkelijker even naar buiten, weer of geen weer. Dit regelmatig te doen, helpt je om in je zijns-kracht te blijven.

4. Unplugged – om in te pluggen in jouw intuïtieve kracht

De stekker er even helemaal uit, de hersenen volledig vrij geven. Echt alleen maar ZIJN. Dat is een boost voor je energie. Als je naar buiten gaat, of de natuur in, zorg dan dat je echt even totaal unplugged bent. Geen telefoon op zak, even echt niks. Alleen maar de stilte, de pure energie van de omgeving en geen prikkels. Het bewust uitzetten van telefoon, laptop en tv geeft zoveel energie en ruimte voor andere dingen. Toen wij de tv uit de woonkamer haalden, kwamen er bijvoorbeeld andere gesprekken op gang en was er ruimte en rust.

5. Voeding

Voeding is ook zo enorm belangrijk voor je energie. Eet zoveel mogelijk biologisch, plantaardig en vrij van geraffineerde suiker. Vooral dat laatste is niet te onderschatten. Suiker is zo ontzettend verslavend, dat je daar echt even van moet afkicken als je gaat minderen. Dat kan heel heftig zijn, maar uit ervaring kan ik zeggen, dat suikervrij eten en leven het beste is dat je voor je energiehuishouding kunt doen. Luister altijd heel goed naar je lichaam; niet naar de verslavings-reacties, maar naar de energie boosts die blijven. Test vooral voor jezelf uit wat jou energie brengt.

6. Bewegen

Bewegen is echt een must. Doe iets wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en wat je ook kunt volhouden. Denk eens aan yoga, of trampoline-springen, of tegen een zak aan boksen, of wandelen, of dansen, of … De mogelijkheden zijn eindeloos om je lichaam gedurende de dag lekker in beweging te brengen en op te laden. Plan het in in je agenda. En ja, het kost tijd, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat het je meer tijd en energie oplevert. Het brengt je telkens weer terug in jouw lichaam, in verbinding met jouw intuïtieve kracht.

7. Stilte

Stilte en ruimte voor visualisatie brengt focus en dus energie. Door de stilte kun je opladen, even loslaten en weer koers bepalen. Het geeft ook kracht. Het hoeft echt niet lang te zijn. Misschien een minuut om mee te starten is al oké. Even een minuut stil zijn en de focus leggen op je ademhaling. Alleen maar ademen zonder oordeel; het maakt het hoofd leeg en geeft ruimte.

8. Affirmaties

Affirmaties zijn korte, krachtige zinnetjes die de juiste energie brengen. Om je energie op te laden, is het belangrijk om alles vanuit positiviteit te benaderen. Wat kun je leren? Wat kun je eruit halen? Hoe kun je het met affirmaties bekrachtigen?

Zo sta ik elke ochtend met de kids voor de spiegel en hebben we onze eigen succes-affirmaties: ik mag anders zijn, ik ben vol energie, ik kies voor geluk, ik kies voor liefde, ik kies voor succes.

9. Rusten

Als ik voelt dat je overprikkeld bent, ga dan op je buik liggen. Op een mooie dag buiten in het gras, maar anders even op bed of op de bank. Als je op je buik ligt dan demp je de prikkels en kom je tot rust. Je kunt voelen dat je als het ware landt en dat je weer helemaal de verbinding met je intuïtieve kracht kunt maken.

10. Schrijven

Houd een dagboek bij en schrijf alles positief geformuleerd op. Dat is een effectieve methode om bepaalde zaken los te laten. Bovendien kan alles wat je opschrijft je later weer inspiratie en energie geven als je door uitdagende tijden heen gaat. Door te schrijven kun je loslaten en als je even niet weet wat te schrijven, schrijf dan op een blanco vel: wat is de oplossing? Of: hoe nu verder? Zet vervolgens een relax muziekje op en laat jouw hand los om van alles op te schrijven. Veroordeel niks en lees het pas terug als je klaar bent. Daarin vind je vaak de energetische oplossing en de energie boost om weer verder te kunnen. Dus heerlijk even een muziekje aanzetten en de pen over het papier laten glijden, intuïtief schrijven. Het kan zulke mooie inzichten opleveren.

11. Visualisatie

De kracht van visualisatie en een moment van stilte. Wat is jouw doel? Waar wil je heen? Hoe ziet het eruit? Hoe voelt het? Wie is er bij je? Waar ben je? Hoe ruikt het? Hoe proeft het? Visualisatie kan veel energie brengen. Het brein werkt namelijk vanuit beelden en gedachten en zo kun je vanuit de beelden weer op weg in volle energie om je doelen en je levensmissie uit te voeren.

12. Afsluiting van de dag

Net zo belangrijk als de start van de dag is de afsluiting van de dag. Waar ben je echt dankbaar voor vandaag? En hoe wens je de volgende ochtend op te staan? Door heel bewust je dag af te sluiten en de intentie voor de volgende ochtend te zetten, blijf je in connectie met je intuïtieve kracht.

13. Gelijkgestemden

Plan momenten met gelijkgestemden. Dat geeft zeker ook energie. Dat je samen kunt zijn en elkaar begrijpt; dat er stiltes mogen vallen, dat je diep over dingen mag en kan praten. Dat is een heerlijke oplader. Gelijkgestemden op alle vlakken is wel voornaam, zodat het echt geven en ontvangen is. De verbinding voelen en ervaren.

Hoe nu verder met het ontwikkelen van je intuïtieve kracht?

Dit zijn de belangrijkste energie opladers om echt in verbinding te blijven met jouw intuïtieve kracht. Iedereen is anders, iedere gevoeligheid is anders. Je kunt geen kant en klaar antwoord verwachten. Het is echt uitproberen en uittesten wat voor jou wel werkt en wat niet. Zoals met het leren van elke vaardigheid kan het even duren voor je de juiste energie opladers voor jezelf hebt gevonden. Maar niet getreurd: Slowly werkt Holy! Dus stap voor stap en gedoseerd, zodat je alles kunt overzien en echt kunt ervaren wat voor jouw werkt.

Deze tools zorgen ervoor dat je je angst uitschakelt. Je bent in verbinding en handelt vanuit liefde. De emoties liefde en angst blokkeren elkaar en zijn in strijd met elkaar. Angst legt alles plat en liefde laat alles stromen. Waar angst is, kan geen liefde zijn en andersom. Na een periode van het toepassen van de tools die voor jou werken, voel je de punten van liefde stromen en kun je oprecht en vanuit verbinding met je intuïtieve kracht keuzes maken.

Succes in Balans

Vanuit liefde groeien is de mooiste en krachtigste energie die je maar kunt ervaren. Liefde heeft overal een antwoord op en liefde geeft altijd een boost. Een boost die je elke dag laat stralen en die je de energie geeft om de dingen die je wilt doen vol vanuit liefde te doen. Mocht je hierover meer willen weten, wordt dan lid van onze Implementatie Community voor Intuïtieve Ondernemers. We helpen je graag verder!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify 

5 2 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijven!! Werkt. Kijk maar naar mijn boek!

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!