Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Degenen die me al wat langer kennen, kennen één van mijn belangrijkste levensmotto’s en die is: je mag anders zijn. Juist als ondernemer is het goed om anders te zijn en daar ook mee naar buiten te komen. In plaats van in de kudde mee te lopen, loont het zich om juist uit de kudde stappen en je te onderscheiden. Dat vergt uiteraard de nodige moed, want door anders te zijn dan de meeste mensen, word je ineens wel heel zichtbaar. Die zichtbaarheid is iets waar veel hooggevoelige ondernemers moeite mee hebben, dus het thema anders-zijn is iets dat altijd wel leeft in onze trainingen en binnen de community.

Je mag anders zijn, juist nu!

Juist in de situatie waar we ons op dit moment in bevinden, worden de thema’s zichtbaarheid en anders-zijn extra uitvergroot. Het is dan ook niet vreemd, dat mij laatst 2x in korte tijd achter elkaar dezelfde vraag werd gesteld: “Jij zegt wel dat je anders mag zijn, maar wat is nu met Corona dan jouw visie?”

Een hele tijd heb ik gedacht dat het niet nodig is om me expliciet uit te spreken over de huidige situatie. Mijn dierbare naasten weten hoe ik over de situatie denk en dat is tot nu toe ook voldoende geweest. Echter, nu beginnen de vragen steeds vaker binnen te komen en is het blijkbaar toch de tijd om er iets over te zeggen.

Gebruik je intuïtie

De stelling dat “je mag anders zijn” is op het moment makkelijker gezegd dan gedaan. Eerlijk is eerlijk. Het vraagt nu echt kracht en moed om anders te zijn dan de meeste andere mensen.

Mijn persoonlijke opvatting is, dat je het met mijn motto eens mag zijn en dat je het daarmee oneens mag zijn. Ik heb de waarheid immers ook niet in pacht. Het enige dat ik kan doen – en wat jij ook voor jezelf kan doen – is dicht bij mezelf blijven en de situatie invoelen. Als ik dat doe, kan ik voor mezelf maar één conclusie trekken en dat is dat de huidige situatie in het geheel niet klopt.

Nogmaals, voor mij kunnen alle meningen vanuit het veld van liefde gewoon naast elkaar bestaan. Neutraal, zonder oordeel. Op het moment is dat neutrale veld in het geheel echter ver te zoeken. Het is nu vaak zwart of wit en niets er tussenin. Als je anders denkt dan het algemeen geaccepteerde narratief, dan kun je daar op aangevallen worden. Daar moet je tegen bestand zijn. Mijn ervaring is, dat wanneer je afgaat op je innerlijke stem, die intuïtieve ingevingen, dat niets je omver krijgt. Het is het rotsvaste vertrouwen in de onzichtbare krachten die ervoor zorgen dat je de voor jou juiste keuzes maakt. Dat je van binnenuit kunt voelen, je mag anders zijn.

Je hebt altijd een keuze in de zorg voor jezelf

Ook al voelt het nu misschien niet zo, weet dat je altijd een keuze hebt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de mainstream media op de voet te volgen. Je wordt dan continu gevoed met angst. Dat zie ik om me heen gebeuren. Angst, angst en nog eens angst. Terwijl angst altijd een slechte raadgever is. Angst vertroebelt de connectie met jouw intuïtieve weten.

Je kunt er ook voor kiezen om de media niet meer te volgen. Je mag anders zijn dan de meeste mensen hierin. Daarmee  voorkom je in ieder geval de negatieve invloed van angst op je algehele welbevinden en op het zelfherstellende vermogen van jouw lichaam. Ik ben ervan overtuigd, dat als er echt belangrijk nieuws is, dat het je toch wel bereikt. Daar hebben we geen televisie, radio of krant voor nodig.

Ook kun je ervoor kiezen om beter voor je lichaam te gaan zorgen. In de hele campagne hoor en zie ik tot mijn grote verbazing weinig tot niets over hoe we onze immuniteit kunnen versterken. Bewuster eten, regelmatig bewegen, voldoende slapen. In plaats daarvan jagen we vaak maar door. En waarvoor? Ik geloof dat we daarmee niet alleen onszelf, maar ook de aarde uitputten. Grote temperatuurschommelingen, grote droogte op grote delen van de aarde en overstromingen in weer andere delen van de wereld. Het is mijn gevoel dat de aarde ingrijpt in waar wij als mensheid mee bezig zijn. Het is een teken dat we anders voor haar mogen gaan zorgen.

Zorg voor jezelf, ook op financieel gebied

Voor wat betreft financiën is alles erop gericht om ons in het systeem te houden. Dat is wat ik zie, voel en ervaar. Al jaren geef ik het onze studenten in de trainingen mee: zorg voor jezelf op het gebied van je financiën. Dat is nu harder nodig dan ooit tevoren. Vanuit de financiële prikkels worden we in het systeem gehouden, terwijl dat systeem voor mijn gevoel heel oneerlijk is en er maar een kleine groep echt beter van wordt. Daarom geloof ik al jaren in het opbouwen van je eigen financiële systeem en juist als ondernemer kun je daarmee echt het verschil maken.

Je mag anders zijn: persoonlijk, zakelijk en financieel

Je mag anders zijn en dat geldt op persoonlijk, zakelijk en financieel vlak. Durf te kiezen voor de dingen die jouw gezondheid, jouw business en jouw financiën dienen. Persoonlijk kies ik ervoor om bijvoorbeeld geen mondkapje te dragen. Ik knuffel, ik kies ervoor om niet te worden gevaccineerd en ik laat mijn kinderen niet testen. “Oh mam, je bent dus echt een Wappie”, zei mijn oudste zoon laatst. Tja, dat is dan maar zo. Ook al vind ik het respectloos om andersdenkenden zo te noemen. Iedereen mag immers anders zijn.

Aansluiten bij gelijkgestemden

Je mag anders zijn. Het zijn uitdagende tijden en het vergt moed om dicht bij jezelf te blijven als je andere opvattingen hebt dan de meeste mensen om je heen. Toch kunnen we samen vanuit het veld van liefde echt het verschil maken. Het kan helpen om je aan te sluiten bij mensen die gelijkgestemd zijn, zoals bijvoorbeeld in onze community.

In onze Business Community helpen we ondernemers met de creatie van Succes in Balans. De definitie van succes is natuurlijk voor iedereen anders. Toch geldt in de meeste gevallen dat succes pas echt een succes is als persoonlijk, zakelijk en financieel succes in balans zijn. Wat heb je immers aan financieel succes als je gezondheid te wensen overlaat?

Je mag een bewuste keuze maken voor de impact die jij wilt maken in het leven van andere mensen en voor het creëren van een mooiere wereld. Ook hierbij geldt: je mag anders zijn, want juist vanuit dat anders-zijn kun je een leven in overvloed creëren. Kun je hierbij een steuntje in de rug gebruiken en wil je afstemmen met gelijkgestemden om jouw succes echt te bereiken, kom dan eens kijken in onze community.

5 1 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!