Case Study Jezelf zijn, zijn wie je bent
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Je realiseert het je misschien nog niet, maar wanneer je écht jezelf durft te zijn, zal je ontdekken hoe krachtig je écht bent. De weg naar overvloed zal zich voor je ontvouwen op het moment dat je dicht bij jezelf blijft, jouw unieke ‘zijn’ leert te waarderen en je kracht gaat aanwenden om anderen te helpen. In deze blog meer over het belang van jezelf zijn in het leven van jouw zielenmissie.

Vanuit wilskracht

Een tijd lang heb ik gewerkt vanuit wilskracht, vanuit de wil om succesvol te zijn. Het afgelopen jaar heb ik dit geheel losgelaten en ben ik steeds meer gaan werken vanuit compassie, dankbaarheid en connectie met anderen. Het resultaat op zakelijk gebied? Een business die groter groeit dan ooit tevoren, met minder personeel en vooral minder zorgen.

Vanuit wilskracht werken, daar is op zich niks mis mee. Waar ik zelf wel lang moeite mee heb gehad, is het blijven hangen in de wilskracht. De wilskracht om iets te bereiken bijvoorbeeld. Die wilskracht zit veel mensen in de weg, om de eenvoudige reden dat ze de universele energie hiermee blokkeren. Dat wat er voor je is weggelegd, mag zich (nog) niet manifesteren, omdat … ja… waarom eigenlijk niet? Waarom kies je ervoor om te blijven vechten vanuit die wilskracht?

Vaak is het zo, dat wilskracht diepere lagen in ons overheerst. In de diepere lagen ligt besloten wat je zielenmissie is, datgene waarvoor je écht op aarde bent gekomen en in welke vorm je dienstbaar kunt zijn naar anderen.

Wilskracht is ego. Dienstbaarheid is het hoogste goed. Vanuit dienstbaarheid ontstaat overvloed voor anderen en daardoor automatisch ook voor jou. Werk jij vaak vanuit wilskracht? “Denk” je dat het de enige manier is?

ZIJN = Groei

Zoeken naar wie je bent, betekent groeien. Jezelf zijn, is groei. Het betekent een groei die zeker niet altijd makkelijk is. De vraag is echter of jij zoekt op een pro-actieve manier of dat je wacht tot er bepaalde grote uitdagingen ontstaan, die je (noodgedwongen) aanzetten tot groei. Hoe dan ook, wat mij betreft zijn we hier op aarde om te groeien, ons potentieel te vervullen, om te creëren en te manifesteren.

Als je die groei zoekt, zijn er vele manieren waarop je dat kunt doen. Bovenal is het persoonlijk en is er geen goed of fout. Het enige dat er is, is de zoektocht, de manier van leven die je geluk zal brengen op korte momenten, maar die je ook tot wanhoop zal drijven op de momenten dat je vast loopt. Voor mezelf voel ik dat die momenten van wanhoop onderdeel zijn van een groter geheel dat voor ons zorgt, dat er is om ons verder te helpen. Groei is één van de dingen die mensen enorm blij kan maken en vervulling kan schenken.

Jezelf zijn doe je voor jezelf

In mijn leven doe ik simpelweg een poging om mezelf te begrijpen. Ik kan je vertellen, dat dat zeker niet altijd makkelijk is. Dat zoeken naar wie je echt bent, kan heel frustrerend zijn en op sommige momenten begrijp ik echt nog steeds niks van mezelf. Je kunt je afvragen of dat erg is. Je groeit immers toch door jezelf kritische vragen te stellen. Is het erg dat je jezelf wilt proberen te begrijpen en daarvoor zoekt naar ondersteuning, jezelf vragen stelt? Dit is een proces wat ik mijn hele leven al doorloop. Vanaf kind af aan stel ik mezelf al de ‘hoe-vragen’. “Papa, hoe …”. M’n ouders moeten er gek van zijn geworden.

Tot zo’n 5 jaar geleden was ik overigens gewoon écht jaloers op mensen die vanaf de buitenkant ‘gewoon’ hun ding leken te doen. Zonder al die kritische vragen, zonder al die moeite. Gewoon plezier maken en that’s it …? Blijkbaar niet voor mij! Ik kwam er achter, dat mijn zoektocht niet voor niks was. Ik merkte steeds meer, dat de dingen die mij bezighielden ook waardevol waren voor anderen! Waar ik eerst vooral bezig was met het oplossen van problemen en uitdagingen voor mezelf, maakte ik de stap om te gaan delen met anderen. Net zoals ik jou nu uitnodig om jouw gedachten te delen met anderen. Jouw unieke gedachten zijn namelijk ook in je business écht iets waard.

Jezelf zijn en je eigen ding doen is essentieel

Wellicht zie je dit al, of misschien ook nog niet, maar de manier waarop jij leeft en denkt, is goud waard. Je bent hiermee uniek en vooral van waarde voor anderen. Dus ook op werkgebied loont het om jezelf te zijn en je eigen ding te doen. Mijn gevoel zegt me dat er al genoeg ja-knikkers zijn.

Afgelopen week waren Mirna en ik op Sardinië om met 3 toppers uit het Jaarprogramma een verdieping te maken. Mijn grootste inzicht? Mensen huren mij in voor mijn afwijkende mening, voor mijn andere kijk op zaken. Ze huren me niet in om mee te knikken met anderen. Nu is dit natuurlijk niet per sé iets nieuws, maar ik merkte wel dat ik de afgelopen week hiermee meer diepgang heb weten te creëren bij de deelnemers. Ik heb meer dan eens gezien dat ik waardevol ben voor anderen.

Mijn punt is: jezelf zijn, je eigen ding doen en zeggen wat je te zeggen hebt, LOONT. Niet alleen op het gebied van je business, maar op alle vlakken. In essentie is het nog niet eens zo belangrijk óf je een business hebt of een baan. Misschien wil je wel even helemaal niks doen (even los van de financiële component). Het gaat erom dat we maatschappelijk al genoeg worden geconditioneerd om vooral NIET te doen waarvoor we op de wereld zijn gekomen. Twijfel je nog? Ga dan naar geloven. Geloof je al? Ga dan naar rotsvast vertrouwen in jouw eigen kunnen. Wat er ook op jouw pad komt, het maakt jou sterker in het doen van jouw eigen ding en dat is dan weer enorm waardevol voor anderen.

Vertel jouw ‘ding’, de rest volgt …

Jezelf zijn, dicht bij jezelf blijven, jouw ding vertellen, ongeacht wat anderen daar van vinden. Het is JOUW leven. Kies er dus voor om het in te richten op de manier die voor jou past en waarbinnen jouw zielenmissie meer dan voldoende ruimte krijgt. Geef jezelf de ruimte om je verder te ontplooien en dienstbaar te zijn aan anderen.

Goed zijn in jouw ding en dat aan anderen vertellen, is slechts het beginpunt. Het is een belangrijk vertrekpunt, maar in de meeste gevallen is het onvoldoende wanneer je (veel) anderen wilt kunnen helpen. We leven in het internet tijdperk waarin meer dan ooit een ENORM aanbod is. Het is daarom ook zaak om jezelf vindbaar te maken. Folders verspreiden? Dat is een redelijk dure optie. Advertenties in de lokale krant dan maar? Tja… hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen je gaan vinden, is nog een hele uitdaging. In deze blog over creativiteit beschrijf ik wat mij heeft geholpen in dat proces.

Nog even terug nog naar het vertellen van jouw ‘ding’. Allereerst is het belangrijk om jouw ‘ding’ te vertellen en wat minder te kijken naar wat anderen daarvan vinden. Jouw unieke leven is er om geleefd te worden, om zich te manifesteren. Ik geloof er diep van binnen in, dat wij hier allemaal op aarde rondlopen met een specifieke missie. Het enige wat ons te doen staat, is ons te verbinden met die staat van ‘zijn’ diep in ons en van daar uit keuzes te maken. Geld is slechts een bijproduct. Als je succesvol wilt zijn, hoef je alleen maar zoveel mogelijk mensen te helpen. Dan is succes niet iets wat je hebt, maar iets dat je wordt. Het is onderdeel van je ‘zijn’. Onderdeel van wie jij BENT. Dat is WAARDE op ALLE VLAKKEN.

Ben jij wie je bent en deel je jouw ‘ding’?

Wie ben jij en wat is jouw zielenmissie? Ben je in de gelukkige positie dat je bijdraagt aan het leven van anderen door het delen van jouw ‘ding’? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder!

Groei is er om te delen. Op alle vlakken. De groei die Mirna en ik ervaren geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Wil je eens kennis komen maken met de lessen die wij doorgeven? Dan nodigen we je heel graag uit om eens kennis te komen maken tijdens het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!