Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat je jouw eigen financiële bedrijf opbouwt. Dit roept misschien direct weerstand bij je op. “Geld… bah! Ik heb niks met geld. Ik wil gewoon m’n ding kunnen doen en daarmee voor anderen een verschil maken”.

Bingo!

Je kunt namelijk veel meer het verschil maken, juist als je dat financiële bedrijf bouwt.

“Ach nee, nog meer administratie, nog meer rompslomp, nog meer werk en stress”.

Ik hoor het in de praktijk vaak terug van ondernemers. Herken je jezelf hierin? Denk jij ook dat een financieel bedrijf niets voor jou is? Lees dan zeker even verder, want het gaat er niet om dat je harder gaat werken, maar wel slimmer. Het gaat erom dat je je eigen geldsysteem creëert en dat je meerdere inkomensstromen opzet, zodat je een grotere impact kunt maken en tegelijkertijd goed voor jezelf en je dierbaren kunt zorgen.

Geldzaken om je als ondernemer over te buigen

Heb je op dit moment één inkomensstroom? Besef je dan, dat daar een super groot risico aan verbonden is. Je bent voor inkomen dan volledig afhankelijk van die ene bron. Valt die geldstroom om wat voor reden dan ook weg (zoals nu met Corona voor een grote groep mensen ook het geval is) dan heb je niets! Als je meerdere inkomensstromen weet op te zetten, dan loop je minder risico en heb je een grotere zekerheid.

Ervaar je als ondernemer veel zorgen, stress en worstelingen ervaren als het over geld gaat? Dat is echt niet nodig. Wanneer je liefdevol naar jezelf, je business en de wereld kijkt en een helder plan uitwerkt, dan opent zich de deur naar overvloed, balans en onafhankelijkheid.

Weet dat je als ondernemer overal zelf voor mag zorgen. Zaken als je inkomen, ziekte-risico en  pensioen zijn allemaal zaken waar je rekening mee mag houden. Geen overheid of werkgever die dat voor je doet. Zorg daarom ook goed voor jezelf en zet je eigen financiële bedrijf op.

Jouw mindset is key

Of het een uitdaging is om een financieel bedrijf op te zetten? Ja en nee. De belangrijkste factor om jouw eigen financiële bedrijf op te zetten, zit namelijk tussen je linker- en rechteroor! Je mindset. Die is allesbepalend of het je gaat lukken of niet. Durf de controle over je geld te nemen en durf echt aan je toekomst te bouwen. Ga denken, voelen en leven in overvloed.

Kies allereerst voor jouw winst en bouw je financiële bedrijf om echt goed voor jezelf te kunnen zorgen. Juist vanuit deze visie komt er ook meer ruimte en rust en kun je vanuit overvloed gaan geven en bijdragen aan het leven van anderen. De allereerste belangrijke stap die je hierin te nemen hebt, is dat je het jezelf waard vindt om in overvloed te kunnen leven. Besef dat wanneer je heel goed voor je klanten wilt kunnen zorgen, dat je eerst goed voor jezelf zorgt. Want wat gebeurt er op de lange termijn als je niet eerst voor jezelf zorgt en alsmaar blijft geven? Inderdaad… Dan raak je zelf letterlijk leeg, uitgeput, opgebrand. Met als resultaat nog meer stress.

Jouw eigen geldmanager in 6 stappen

Zorg er dus voor dat je naast zelfstandig ondernemer ook een liefdevolle, krachtige geldmanager wordt! Ik hoor je bijna denken: “Hoe pak ik dat nu concreet aan?” Daarvoor heb ik onderstaand 6-stappenplan gemaakt.

Stap 1: Beheer je geld

Neem bewust de controle over je geld. Om controle te krijgen, maak je het beste eerst een overzicht van wat er maandelijks binnenkomt en wat er uit gaat. Ook is het een goed idee om op te schrijven waar het geld aan op gaat.

Stap 2: Maak jouw blue print

Daarbij gaat het erom dat je je bewust bent van wat je huidige overtuigingen over geld zijn. Wat heb je in het verleden gehoord en geleerd over geld? Wat is het dat je van je ouders meegekregen over geld?

Als je doorziet welke overtuigingen je hebt over geld dan kun je deze – als ze je niet dienen – gaan herprogrammeren. Je schrijft dan als het ware een nieuw script voor het verhaal dat je telkens in je hoofd afdraait als het gaat over geld. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld aanleren, dat overvloed jouw geboorterecht is.

Stap 3: Bepaal jouw winst

Nu ga je het heel concreet maken. Je gaat nu bepalen welke winst je wenst. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het persoonlijke en zakelijke vlak. Welke winst wil je in jouw leven bereiken en hoe ziet dat eruit?

Stap 4: Bepaal de waarde van jouw financiële bedrijf

Heb je het plaatje uit stap 3 voor jezelf helder? Dan kun je van daar uit gaan bepalen wat de waarde van je financiële bedrijf moet worden. Dat wordt dan het doel waar je met intentie en focus aan kunt gaan werken. Nu komt het erop aan dat je je geldstromen goed bewaakt. Hoe beter je in staat bent om dat te doen, des te sneller zul je je doel behalen. Je zult zien, dat met jouw nieuwe script over geld en jouw doel helder voor ogen dat het ineens niet meer zo vervelend is om je geldzaken te managen. Het is werken aan jouw toekomst, jouw leven en aan de impact die je wilt gaan maken.

Stap 5: Bepaal jouw prijs

Als weet naar welke winst je toewerkt, is het goed om de prijzen van jouw producten en/of diensten eens goed onder de loep te nemen. Kloppen jouw huidige prijzen nog wel?

Stap 6: Vergroot jouw inkomen

Voel je nu dat er angst om de hoek komt kijken? Zet dan een relax muziekje op en ga even rustig zitten met een blanco vel papier en een pen. Stel jezelf de vraag “Hoe kan ik mijn inkomen vergroten?” en ga zitten brainstormen. Schrijf alle creatieve ideeën die in je hoofd naar boven komen op. Denk niet teveel na, maar laat je hand vooral het werk doen.

Als je bovenstaande 6 stappen hebt doorlopen, kun je beginnen met het uitwerken van je plan. Je kunt nu jouw financiële bedrijf opstarten. In jouw financiële bedrijf kun je sparen, beleggen en passieve inkomensstromen creëren. Als je meerdere inkomensstromen weet op te zetten, is er minder risico dat je zonder inkomen komt te zitten. Ook zul je jouw financiële vrijheid meer kunnen waarborgen en dat is uiteindelijk toch de reden dat je überhaupt voor jezelf bent begonnen?

Kickstart voor jouw financiële bedrijf

Om de plannen voor jouw financiële bedrijf een echte kickstart te geven, geef ik je hieronder nog een paar belangrijke aandachtspunten.

+ Zorg dat jouw gewenste winst glashelder is.

+ Zorg ook dat jouw ‘waarom’ duidelijk is. Waarom doe je wat je doet en waarom wil je jouw gewenste winst behalen? Pas als jouw ‘waarom’ duidelijk is, heeft het echt zin om je doelen te gaan nastreven. Jouw waarom is jouw passie. Het is de motor en de motivatie om te doen wat je doet en het zal je de kracht geven om je financiële bedrijf te bouwen.

+ Ruim op. Neem afscheid van de overtollige dingen in je leven die je onrust geven en die je energie kosten. Ruim daarom je huis en je werkplek op. Een opgeruimde ruimte geeft letterlijk en figuurlijk ruimte en rust in je hoofd.

+ Durf “nee” te zeggen tegen zaken die je van je doel afleiden.

+ Stel een lijst op met vragen die je hebt.

+ Maak een lijst met doelen en wensen.

+ Zet een tijdsplanning op en markeer bewust tijd in je agenda om je geld te managen.

+ Zoek een buddy of een mentor die je in dit proces kan begeleiden.

Contract met jezelf

Stel een contract op met jezelf en werk aan de vijf V’s:

1. Jouw Vastgestelde financiële plan

2. Een duidelijk Visueel financieel beeld

3. Een ongekend financieel Verlangen

4. Een onvoorwaardelijk financieel Vertrouwen

5. Financieel Volhouden!

Daarom: stel jouw financiële plan op. Bepaal de waarde van jouw financiële bedrijf zodat je weet wat je wilt bereiken. Maak vervolgens elke dag tijd om te werken aan je financiële bedrijf, al is het maar 5 minuten. Investeer in jezelf en in je financiële intelligentie. Maak jouw dromen en doelen belangrijk en geef niet op!

Focus waar je naartoe wilt werken en breek jouw grote doel op in kleinere subdoelen. Daarmee maak je jouw grote doel haalbaar. Heb je één van je subdoelen bereikt? Vier het dan! Vier elke stap en elke overwinning. Het zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent om door te gaan met de volgende stappen. Behaald succes smaakt naar meer succes :).

Succes in Balans Dagtraining

Mocht je behoefte hebben aan een volgende stap, dan kijken wij er naar uit om samen met jou te werken in een kleinschalige setting tijdens onze dagtraining Succes in Balans.

In deze training helpen we jou om een volgende stap te maken met de creatie van een rijk leven op alle vlakken. Op persoonlijk gebied helpen we jou om jouw missie meer in de wereld te zetten. Zakelijk betekent het dat je geld gaat verdienen met jouw passie. Of anders gezegd: betekenisvol en winstgevend ondernemen. Financieel hebben we het over de Euro’s die je voor je kunt laten werken om een overvloedig leven op te bouwen. Je betaalt slechts 49 Euro ex BTW voor lunch en cursusmateriaal.

>>> Hier ga je direct naar Succes in Balans <<<

Wie weet, tot binnenkort!

Heel veel succes,  liefde en kracht gewenst bij de opbouw van jouw financiële bedrijf. Je bent het meer dan waard!

Liefs,
Mirna

P.S.  Ben heel benieuwd hoe het staat met jouw ‘financiele bedrijf’. Laat je wat weten in de comments hieronder?

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!