geluk zonder reden
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Geluk is een keuze. De eerste keer dat ik dat hoorde, dacht ik: “Wat een onzin”. Tot ik het in herhaling hoorde en ik het voor mezelf ging toepassen. Geluk is echt een keuze en geluk zonder reden bestaat. Gewoon blij zijn, elke dag weer. Alsof het elke dag je verjaardag is :).

Als kind vond ik mijn verjaardag fantastisch! Die opwinding door mijn lijf, het enthousiasme, de cadeautjes. Dat speciale gevoel, dat je zelf ook vast wel met een bepaalde gebeurtenis kunt oproepen. Als je ervoor kiest om met dat gevoel elke dag op te staan, dan gaat je energie stromen. Je creëert de energie die je als ondernemer nodig hebt om rijkdom op alle vlakken te bereiken. Hoe kies je nu voor geluk op alle vlakken zonder reden? Daarover meer in deze blog.

1. Kies voor geluk zonder reden

Kies echt voor geluk. Kijk waar je heen wilt. Wat is je doel? FOCUS je dan op de oplossing. Ontvang de lessen die voorbij komen met open armen en kijk wat je ervan mag leren. Door alles te zien als een leermoment geef je jezelf ruimte en energie. Blijf in elke situatie trouw aan jezelf, heb jezelf lief en vind het jezelf waard om voor geluk te kiezen.

2. Het brein en geluk

Trek de vragen van het stemmetje in je hoofd in twijfel. Wat houdt je tegen? Wie houdt je tegen? Voordat je iets kunt, mag je geloven dat je het kunt. Voor je iets niet kunt, mag je geloven dat je het niet kunt. Dus wat geloof jij?

Kies er bewust voor om alles positief te benaderen. Een verhaal heeft altijd 3 kanten, zoals een munt. Een kop, een munt en de rand. Hierin kun je kiezen om het positief te laten rollen. Komt er iets onverwachts negatiefs op je pad wat niet jouw keuze is, dan nog kun je wel kiezen hoe je ermee omgaat.

3. Het hart

Focus op dankbaarheid vanuit je hart. Dankbaarheid maakt je hart blij en gelukkig. Verspreid je glimlach. Als je lacht, maakt je hart een sprongetje en dat geeft een gelukkige energie in lichaam en geest.

4. De buik

De buik vormt in combinatie met het hoofd en het hart de gouden driehoek van geluk. Zorg goed voor je buik. Een groot deel van je weerstand bevindt zich in de darmen en de darmen zijn van invloed op geluk. De darmen hebben vooral behoefte aan gezonde voeding, vers onbewerkte voedsel. Dat zorgt ervoor dat de energie beter kan stromen. Een goede spijsvertering geeft kracht en energie, dus eet vooral veel groenten en fruit.

5. Het lichaam als geheel

Wees lief voor je lijf. Zorg voor een hoge energie en bewaak je energie. Door je energie te bewaken voel je je krachtig en bruisend. Vanuit deze bruis kun je het leven creëren zoals jij het wilt. Goed aarden, op blote voeten naar buiten in de aarde. Het contact met de aarde zorgt voor lichamelijke kracht en het zorgt ervoor dat je stevig staat. Vanuit stevigheid kun je het geluk laten stromen. Na het aarden is het goed om in je lichaam te komen door even te bewegen. Doe een korte stretch of ga even een rondje rennen. Geluk zoekt een hoge energie. Geluk zoekt een flow om het leven te manifesteren zoals jij dat wil.

6. De plug in

Focus je als ondernemend mens op wat je echt wilt doen. Wat maakt je echt blij? Wat is je passie? Waarom wil je dit? Bepaal je ‘waarom’. Vanuit je ‘waarom’ krijg je een duidelijker beeld. Als je het ‘waarom’ kunt voelen en zien, kun je ook je wensen en dromen visueel ontvangen. Als je iets kunt visualiseren, kun je het realiseren. Het ‘waarom’ is hierin je drijfveer. Het ‘waarom’ is ook de drijfveer voor geluk. Het ‘hoe’ volgt vanzelf. Daar kun je vanuit je beelden op vertrouwen. Benader alles vanuit positiviteit. Kijk naar wat je wilt en stop de geluks-plug in.

Wat is je intentie? Geef deze de juiste attentie en laat de uitkomst los. Focus jezelf op het proces in liefde, in kracht.

7. Leef een vervullend leven

We willen allemaal van betekenis zijn. Wat is jouw betekenis? Welke impact wil jij maken? Impact maken en van betekenis zijn zorgt voor vervulling. Kies bewust van welke betekenis jij wilt zijn en welke impact jij wilt maken. Lever jouw bijdrage aan de wereld zoals jij dat wilt en functioneer als doorgeefluik op alle vlakken.

Het moment dat ik dit schrijf, zit ik op Sardinië voor onze halfjaarlijkse business retreat. Hier voel ik echt de optimale vervulling van mijn leven. Met een groepje mensen een diepgang maken en echt van betekenis zijn. Daar draait het om; dat is mijn ultieme vervulling. Voelen dat dromen uitkomen en dat als je kunt zien, je het ook echt kunt realiseren.

8. Geluk zonder reden vanuit het magnetiserend veld

Ben jij gemagnetiseerd of gedemagnetiseerd? Wat betekent dit? Dit heeft niets te maken met hocus pocus, hekserij of vreemde praktijken. Het is heel down to earth. Ben jij een gemagnetiseerd mens, dan weet je dat je hier bent om te winnen. Dan weet je dat je hier bent voor geluk, liefde en succes. Je voelt het door je aderen stromen. Je voelt je op alle vlakken bewust en onbewust gesteund. Ben je gedemagnetiseerd dan ben je ervan overtuigd dat het geluk altijd voor een ander is en dat jij niet voor het geluk geboren bent.

Realiseer je je dat je gedemagnetiseerd bent? Geen paniek. Er is namelijk altijd een mogelijkheid om het tij te keren en je brein te trainen voor geluk zonder reden. Je kunt je brein trainen om voor succes, liefde en geluk zonder reden te kiezen. Klanten voelen de energie die je uitstraalt en reageren daarop waardoor je aantrekt wat je uitstraalt; zo binnen, zo buiten. Tijd om een bewuste keuze te maken om oude verhalen op te ruimen en te kiezen voor je nieuwe succesverhaal.

9. Laat klassieke ‘marketing’ los

Lange tijd werd marketing gezien als het opdelen van segmenten en klantgroepen, opdat er zoveel mogelijk verkocht kon worden. Het is tijd om deze oude gedachte los te laten. In de nieuwe wereld gaat het er vooral om dat je relevant bent voor je klanten; dat je er echt toe doet voor je klanten. Dat je connectie maakt.

Relevant zijn laat zich niet indelen in hokjes. Het betekent simpelweg mensen leren kennen en vanuit hun behoeften werken. Relevant zijn kun je doen door dingen te maken die er toe doen, die een positieve impact maken op de mensen voor wie je het maakt én voor de wereld. Bas en ik doen dit bijvoorbeeld door een deel van wat we verdienen te schenken aan goede doelen. Hiervoor is het natuurlijk allereerst zaak dat er binnen een bedrijf winst wordt gemaakt. Durf ook ‘gewoon’ die maatschappelijke doelen te kiezen zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven. Uiteindelijk komt het toch bij mensen terecht.

Marketing is educatie

Klassieke marketing ging over verkopen. Dat is het oude denken. Nieuwe marketing gaat over educatie. Als mensen echt een connectie met jou en jouw bedrijf aangaan, wat is dan het potentieel? The sky is the limit? Je hoeft immers niet alles meer zelf te doen. Je klanten worden meer dan ambassadeurs. Ze ZIJN onderdeel van je bedrijf. Natuurlijk, winst maken hoort erbij, maar tegelijkertijd willen we als bedrijf vanzelfsprekend meer doen dan alleen maar winst maken. Durf jij deze nieuwe manier van werken, vanuit het energetische veld, toe te passen? Je zult zien wat de resultaten gaan zijn. Niet alleen in winst, maar vooral in impact op alle vlakken.

3 pijlers voor geluk zonder reden

De belangrijkste pijlers voor geluk in het gemagnetiseerde ondernemers veld voor Bas en mij is dat je kiest voor liefde, geluk en succes, dat je altijd werkt vanuit liefde en dat je de passie voelt. Je beseft dat de weg naar jezelf nooit af is, je bent altijd aan het leren en in ontwikkeling.

Als ondernemer heb je naar onze mening de volgende aandachtsgebieden:

1) Je zijns-stuk en dus ook je mindset. Je body & mind.
2) Het ondernemerschap met je dienst, product, marketing , sales en je team.
3) Het financiële stuk. Je financiële doelen en resultaten.

Als je werkt aan deze drie gebieden en je kiest bewust voor succes, dan stap je in de gemagnetiseerde ondernemende wereld. Je bent bruisend en in balans aan het ondernemen.

Onderneming is als een kind

Beschouw het ondernemersstuk als een kind. Omarm het in liefde en zorg ervoor. Ik ben me ervan bewust dat het ondernemerschap geen ‘van 9 tot 5 baan’ is. Het gaat bruisend 24 uur per dag door. Heel bewust kies ik op welke momenten ik er voor 100% aan werk en wie mij daarin ondersteunt. In balans zijn is steeds bewust kiezen waar je aandacht naar toe gaat. Naar je ondernemerschap, naar je team, naar je klant, naar jezelf of naar je gezin. Daar bewuste keuzes in maken geeft rust en balans.

Wil je meer weten over hoe je als hooggevoelige ondernemer bruisend en in balans kunt ondernemen? Kom dan eens kennismaken tijdens de Business & Meaning training. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Meer informatie over de Business & Meaning training kun je hier vinden. Tevens kun je je hier aanmelden. Wie weet, tot dan!

Liefs,
Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!