visualisatie
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

In april 2018 schreef ik een blog over het werk van Napoleon Hill. Wanneer je dit werk van Hill niet kent: het is een must read en het gaat over succes en de principes die daarbij van belang zijn. Begin 1900 onderzocht Hill de principes van succesvolle ondernemers en jaren later schreef hij hier een boek over. In dit boek gaat het veel over energie en visualisatie. Hill was zijn tijd ver vooruit.

In de blog van 2018 beschrijf ik hoe ik een aantal van zijn technieken voor mezelf toepaste zonder dat anderen er vanaf wisten. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd aan de manier waarop wij met energie omgaan. Tijd dus voor een update.

Het spreekwoord

“Eerst zien, dan geloven”. Dat is het spreekwoord dat velen van ons met de paplepel krijgen ingegoten. Eerst wil je het zien voordat je het gelooft. Dat klinkt heel logisch en toch is er één grote ‘maar’: dit is simpelweg niet de manier waarop het proces van manifestatie werkt.

Een klein voorbeeldje. Stel je eens voor dat je een fruitboom wilt hebben die veel vruchten geeft. Dit betekent dat je al snel een boom van minimaal 5 of zelfs 10 jaar nodig hebt. Hoogstwaarschijnlijk koop je geen boom van 10 jaar oud. Je koopt er één die je gaat verzorgen en die je laat groeien. Stel je nu voor dat je kijkt naar het kleine boompje bij de boomkweker en dat je denkt: “Die draagt helemaal geen vrucht, dus ik zet hem maar gewoon helemaal niet in mijn tuin”. Dit is wat sommige mensen daadwerkelijk doen. In onze consumptie maatschappij lijkt er steeds minder geduld te zijn voor alle natuurlijke processen.

De mensen die een fruitboom in hun tuin hebben staan en deze ook zelf hebben geplant en verzorgd, weten het: er zit een vertraging tussen het planten en het oogsten. In die vertraging is er een proces gaande. Dat is het krachtige principe van visualisatie. Op het moment van planten, zie je het zaadje en je beseft dat in dit zaadje potentieel verborgen zit. Potentieel dat eruit komt wanneer je het de juiste verzorging geeft.

Visualisatie is ontzettend krachtig

De afgelopen jaren hebben we samen met onze studenten van alles en nog wat kunnen realiseren door de kracht van visualisatie in te zetten. Visualisatie betekent dat je iets ziet zoals het kan zijn, zonder dat het zich al heeft gemanifesteerd in de praktische wereld. Een super krachtig middel als je het goed weet in te zetten.

De theorie achter visualisatie is heel erg simpel: alles wat je kunt voelen, zien of waarover je een bepaalde gedachte hebt, is vele malen makkelijker te realiseren dan waarover je helemaal geen gedachten, beelden of emoties hebt. Natuurlijk werkt dit zowel positief als negatief en is het aan jezelf om dit in je leven toe te passen als je hier de vruchten van wilt plukken.

Routines en visualisatie

Hoe je je routines ook inricht, doe wat bij je past. Vind je mediteren fijn? Lekker mediteren. Houd je meer van het trampoline proces? Dan is dat natuurlijk ook prima. Het belangrijkste hier is dat je visualiseert op een dusdanige manier zodat je er een prettig gevoel bij krijgt. Wij als mensen werken immers vanuit beelden, gedachten en emoties. Juist daarom is het voor jezelf wel handig als je visualisatie associeert met jezelf prettig voelen. Soms doen we tijdens onze trainingen wel eens wat korte visualisaties. Het is dan altijd super interessant om te zien wie er lekker in zijn gevoel zit en wie niet.

Visualisatie op een routinematige manier inzetten, betekent voor ons dat je een energetisch veld op gang brengt. Iets dat super krachtig is en waarvan je niet precies weet waar het heen gaat en wie het oppakt.

Terug naar de koffiebonen…

Dan nog even terug naar de titel van deze blog, de koffiebonen. Ik kan me voorstellen dat je het verband tussen visualisatie en koffiebonen nog niet ziet… Laat het me uitleggen:

In het begin geloofde ik nog niet zo in visualisatie, laat staan dat ik erop kon vertrouwen en dat het voor mij iets in gang zou zetten. Nou, niet dus. Mij niet gezien. Ik benaderde de dingen vooral lineair en vanuit mijn verstand.

Op een gegeven moment ging ik in het ‘geheim’ toch aan de slag met een project rondom visualisatie en manifestatie en ik wenste iets dat helemaal niemand kon weten en dat absoluut niet voor de hand lag. Zelfs Mirna heb ik het niet verteld. Nee, het was geen Tesla of iets anders voor de hand liggends. Het was een koffiezetapparaat van een specifiek merk. Ik had er een plaatje van opgehangen, sprong op mijn trampoline en visualiseerde vanuit een speciale techniek elke dag die koffiemachine. De eerste paar weken gebeurde er helemaal niks, behalve dan dat ik extra vroeg mijn bed uitging. Niet om koffie te drinken, maar om erover te visualiseren.

Totdat er op een dag een geliefde klant en vriendin de spreekkamer binnenkwam met een cadeautje. Ze legde het op tafel en zei: “Ik weet eigenlijk helemaal niet of jij van koffie houdt, maar hier heb je een zak met koffiebonen”. Mijn mond zakte open van verbazing. Ik was al helemaal niet meer bezig met die koffiemachine, die had ik al helemaal losgelaten. Ze zei: “Ik wist ook niet waarvoor ik je die koffiebonen moest geven”. Toen begon ik te lachen en ik zei: “Maar ik weet het wel”. Ik vertelde haar het verhaal en samen konden we er hartelijk om lachen. Toen pakte ik nog eens de zak met koffiebonen en zag op de achterkant iets heel opmerkelijks: EXACT die koffiemachine die ik visualiseerde, stond achterop dit pak. Hoe bizar kan het zijn!

Aan de slag met visualisatie!

Die koffiemachine is er overigens nooit gekomen. Dat heeft wellicht een andere reden: ik ben per direct gestopt met kleine dingen te visualiseren en ben overgestapt op wat belangrijkere dingen dan een koffiemachine ;-).

Einstein zei hierover:

“Logic is what brings you from A To B.
Imagination will take you everywhere”.

Hoe je ook wilt visualiseren en welke manier ook bij je past, zorg dat je het gaat doen. Werk bij visualisatie dus altijd met emoties, gedachten en beelden. Alles wat je in je verbeelding kunt zien, kan realiteit worden.

Voor ons is het manifestatie-proces één van de grootste magische zaken in het leven. Er is over het onderwerp al veel geschreven, er zijn films over gemaakt en het is prachtig om te zien hoe het werkt. Toch wordt het pas echt machtig interessant op het moment dat je die krachtige principes gaat inzetten om rijkdom op persoonlijk, zakelijk en financieel vlak voor jezelf te creëren.

Wil jij ook een volgende stap maken in jouw persoonlijke rijkdom? Dan nodigen we je van harte uit om eens kennis te komen maken tijdens de Business & Meaning training. Hierin helpen we je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken: emotioneel, zakelijk EN financieel. We geven je tips en praktische tools om verdere groei te realiseren, juist omdat we geloven, dat wij als mensen nog meer positieve impact kunnen maken wanneer we persoonlijk blijven groeien. ”There is always a next level”.

Meer informatie over het Succes de Business & Meaning training kun je hier vinden.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel!

Bas

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!