Kies jij ervoor om een koploper te zijn of kies je ervoor achter te liggen?
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Na het trainen van duizenden mensen valt mij een ding op en dat is hoe mensen keuzes maken. In deze blog weer zo’n keuze. Want, kies jij ervoor om een koploper te zijn of kies je ervoor achter te liggen?

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes

Deze blog schrijf ik nadat ik net een hele mooie en interessante coaching heb gehad met een van de deelnemers in ons Top Programma. Ze zei: “Bas, het gaat in mijn leven gewoon goed maar ik wil meer, ik wil creëren en verder de leiding nemen over mijn leven”. Vervolgens hadden we het over een zin die haar was bijgebleven uit het volgen van het Top Programma: “Je krijgt wat je tolereert”. Anders gezegd: De situatie waarin je nu zit, heeft dingen waarover je tevreden bent én dingen die je niet fijn vindt. Hierin is het belangrijk om te stoppen met het tolereren van die dingen die je niet fijn vindt of die je wilt veranderen. Dit gaat gepaard met het maken van keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Want, de keuzes die we vandaag maken, bepalen hoe je toekomst eruitziet. Het gaat er niet om wat er gebeurt maar hoe we omgaan met situaties in ons leven. Hoe we van die situaties leren door het maken van keuzes die ons vooruit helpen. Want, gebeuren die situaties voor je of met je? Mirna en ik hebben een tijd geleden besloten dat situaties voor ons gebeuren en niet met ons.

Zo hebben wij bijvoorbeeld heel bewust de keuze gemaakt om een koploper te zijn en te manifesteren wat wij willen manifesteren. Ondanks alle beperkingen die ieder mens heeft. Hierin zijn we allemaal uniek maar ook wel gelijk, omdat we allemaal geconfronteerd worden met onze eigen beperkingen en hoe we hier mee omgaan. Want, koploper worden doe je niet vanzelf, het is hard werken en vooral durven manifesteren en zeggen wat voor jou belangrijk is. Ondanks alle reacties die het zichtbaar zijn met zich meebrengt!

Waarom koploper?

Eén van de belangrijkste dingen in mijn leven is het leven van mijn zielenmissie. Het vooruit helpen van anderen. Elke dag sta ik op met de vraag: “Hoe kan ik vandaag nog meer mensen verder helpen?”. Gedurende de dag cultiveer ik die vraag en kijk ik hoe ik anderen verder kan helpen. Hier hoort bij om een koploper te zijn, te zeggen wat ik te zeggen heb. Omdat het onderdeel is van mijn zielenmissie, van mijn leven en wat ik te geven heb aan anderen. Hierin hebben Mirna en ik bewust gekozen om andere hooggevoelige ondernemers te ondersteunen bij het bloeien binnen de betekeniseconomie. Sinds 5 jaar hebben wij het bedrijf De Hooggevoelige Ondernemer en hebben een niche gecreëerd die er eerst nog niet was. Een nieuwe combinatie van ondernemerschap en verscherpte intuïtie was geboren. De afgelopen 5 jaar hebben wij duizenden andere hooggevoelige ondernemers mogen ondersteunen met het creëren van een koplopersfunctie binnen deze betekeniseconomie, waarin holistisch werken steeds belangrijker is geworden. Ons doel is om zoveel mogelijk koplopers te ondersteunen die hun leidende plaats willen innemen. Juist omdat hooggevoelige ondernemers holistisch denken en een broodnodige maatschappelijke verandering kunnen bewerkstelligen, hebben we hiervoor gekozen.

Koploper, flexibel zijn!

Bij het leven van je zielenmissie is flexibiliteit heel erg belangrijk. Zo heb ik altijd gezegd dat De Hooggevoelige Ondernemer over het bewerkstelligen van die maatschappelijke verandering gaat. Zodra die verandering er is, zullen we ervoor kiezen om De Hooggevoelige Ondernemer los te laten en, binnen de betekeniseconomie, een volgend maatschappelijk probleem aanpakken. In die zin betekent koploper zijn, meegaan met je tijd en vooral flexibel zijn en blijven connecten met je zielenmissie. In dit proces speelt geld geen rol in het maken van je keuzes. Behalve dan dat geld een bijproduct is van succes, zeker als je wat verder komt in het ondernemen. Door een waardevolle koploper te zijn en mensen verder te helpen, ontstaat uiteindelijk geld.

Er zit een koploper in iedereen

Koploper word je niet zomaar. Maar er is goed nieuws. Voor iedereen is het weggelegd om koploper te zijn. Zeker omdat we allemaal geboren zijn om waardevol te zijn voor andere mensen. Om écht te connecten en een verschil te maken. Vaak geloven mensen echter niet dat ze gekomen zijn om een verschil te maken. Ergens gedurende hun leven wordt verliezen de standaard, en dan vooral het vertrouwen. Ik heb dit ook ervaren, zo’n 10 jaar geleden. Ik wist totaal niet waar ik heen wilde met mijn leven en twijfelde over van alles en nog wat. Toen heb ik een keuze gemaakt om te leiden i.p.v. te lijden. Ook al wist ik nog helemaal niet hoe dit concreet te realiseren. Dit was immers ver voor De Hooggevoelige Ondernemer. Het enige wat ik zeker wist, is dat ik met een reden op deze aarde gekomen was en dat er nog iets was dat ik mocht ontdekken. Vanuit die twijfel werd hoop geboren. Maar niet zomaar. Er werden fikse investeringen van mij verwacht. Zowel tijdtechnisch als financieel. Vanuit twijfel ontstond geloof. Het geloof dat er een taak voor mij was weggelegd, dat er meer te doen was, dat mijn ervaring er een was die ik door mocht geven. Vanuit daar ging ik van geloven naar vertrouwen. Ik vertrouwde op het grotere plan. Zonder precies te weten waar ik heen ging uiteraard.

En dan sta ik waar ik nu ben. De Hooggevoelige Ondernemer opgezet en uitgebouwd. Maar, ik heb nog altijd het gevoel dat ik pas net ben begonnen. Sommige mensen zeggen wel eens tegen mij dat ik geluk gehad heb met De Hooggevoelige Ondernemer, dat het toeval is dat het mij gelukt is. Alleen ikzelf weet dat dit niet waar is, dat er werk verzet is om te komen tot waar ik gekomen ben. Het manifesteren van de koploper in jezelf is een kwestie van cultiveren, van opruimen, van beter maken, van ontwikkelen, van doen, van reflecteren, van mentoren, van doorgeven. Dit proces kun je alleen zelf starten en blijven cultiveren. Mijn ervaring is dat, zodra je ervoor kiest om koploper te zijn, heel veel dingen gaan lopen. Het is echter een voortdurende keuze! Op alle vlakken.

Ben jij een koploper? Of heb je het gevoel voortdurend achter te lopen?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Ben jij een koploper? Of heb je het gevoel voortdurend achter te lopen?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer een hele waardevolle blog Bas. Ik voel mezelf steeds meer een koploper, voor een heel groot stuk dankzij jouw trainingen. Ik zal je hiervoor eeuwig dankbaar blijven. Ik hoop dat we nog vele hooggevoelige ondernemers mogen begeleiden in het volgen van hun intuïtie en het maken van de juiste keuzes.

Waardevol deze blog. Iedere dag diverse keuzes. Je wordt er sterker en zelfverzekerder. Keuze om trendsetters koploper te zijn. In de afgelopen weken mogen ervaren in diverse gesprekken met prospects en relaties dat samenwerking in de keten naar duurzame oplossingen dichterbij komt. Een keuze om op die manier business te ontwikkelen. Door top ballans en sibw, heb ik geconstateerd dat mijn zielenmissie nog niet compleet is. Ben nu op zoek wat er aan ontbreekt, heb de richting reeds gevonden. Wat ontzettend fijn om te mogen ervaren.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!