Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Business en liefde. Twee zaken die op het eerste gezicht loodrecht tegenover elkaar lijken te staan. Wat mij betreft zijn het echter twee identieke dingen, want business IS simpelweg een manier om liefde te delen. In deze blog meer hierover.

Zielenmissie is liefde

Waarvoor ben je hier op aarde? Ik vertrouw erop dat we hier op aarde zijn voor een reden. Die reden is niet om de hypotheek te betalen en al helemaal niet om elke maand geldzorgen te hebben. De reden waarom je hier op aarde bent, is om jouw eigen unieke missie, jouw zielenmissie uit te voeren. Vanuit het volgen van je zielenmissie ontstaat dan weer liefde en die liefde komt weer terug in alle dingen die je doet in je business.

Over het volgen van je zielenmissie heb ik trouwens een tijdje geleden deze blog geschreven. In deze blog kun je lezen, dat het leven van je zielenmissie soms heel gaaf is, maar meestal gewoonweg een uitdaging. Wanneer je dicht bij jezelf blijft en vanuit je eigen liefde leeft, kun je echt jouw eigen ding in de wereld gaan zetten.

De liefde van een business begint in jouw ‘zijn’

Vanuit liefde dingen doen, betekent dat je werkt vanuit connectie, vanuit de verbinding met jezelf. Dit vraagt om tijd met jezelf om connectie te maken met jezelf. In die zin begint liefde bij de connectie met jezelf. Pas daarna gaat het over in de connectie met de wereld.

Werken aan je ‘zijn‘ kun je op vele verschillende manieren doen. Ik heb hier meerdere blogs over geschreven. Hieronder vind je een kleine selectie:

1) Zijn wie je bent. Wanneer je écht jezelf durft te zijn, zal je ontdekken hoe krachtig je werkelijk bent. De weg naar overvloed zal zich voor je ontvouwen op het moment dat je dicht bij jezelf blijft, jouw unieke ‘zijn’ leert te waarderen en je kracht gaat aanwenden om anderen te helpen. In deze blog dus meer over het belang van jezelf zijn in het leven van jouw zielenmissie.

2) Dienstbaarheid. Eén van de grootste bezittingen die een mens kan hebben, zijn normen en waarden. Overtuigingen, kernwaarden. Die zaken waarvoor je in het leven staat, waarvoor je ‘het’ allemaal doet. Dienstbaarheid om anderen verder te helpen is zo’n kernwaarde. Het gaat erom dat je het ego durft los te laten en vanuit dienstbaarheid gaat leven. In deze blog meer daarover.

3) Jouw potentie. Soms loop je vast in je eigen gedachten en zie je niet meer wat er wél is en wat er allemaal kan zijn. Je hebt niet meer helder voor ogen wat jouw eigenlijke potentie is. Dan is het fijn als je mensen om je heen hebt, die je hierbij helpen. Mensen die je laten zien wat je zelf (nog) niet ziet. In deze blog deel ik hier graag meer over.

Vanuit jouw ‘zijn’ ontstaat er een energieveld, dat ook andere mensen (en steeds meer mensen) kunnen voelen. De wereld begint steeds gevoeliger te worden voor de intenties van een business. Die collectieve energie van een business is erg krachtig. Zeker als je met een doelgroep werkt die deze energie goed kan voelen.

Als consumenten zijn we steeds meer op zoek naar verandering, naar transformatie. Een product of dienst alleen is simpelweg niet meer voldoende. We willen dat het product of de dienst een verandering teweeg brengt.

Durf voor jouw liefde te gaan

Durf er maar voor te gaan. Zet jouw eigen liefde maar in de wereld en durf vanuit die liefde jouw leidende rol in te nemen. Je zult merken, dat steeds meer mensen je zullen gaan volgen.

We leven in een wereld waarin het lijkt alsof marketing, verkoop, businessmodellen, ondernemersplannen e.d. de boventoon voeren. Daar is natuurlijk niets mis mee en vaak is het ook wel handig om er gebruik van te maken. Echter, wat hierbij maar al te vaak wordt vergeten, is het innerlijk kompas. Het kompas dat je een richting op stuurt, dat je aanzet om andere mensen te dienen met jouw unieke, liefdevolle kwaliteiten. Wat mij aan het hart gaat, is dat heel veel hooggevoelige ondernemers wel voelen dat ze veel te geven hebben, maar dat ze verzanden in alle details die er nodig zijn voor het goed opzetten en uitbouwen van een business.

Ik denk dat, zodra je je business gaat zien als een vorm van liefde, je hele andere klanten zult aantrekken. Klanten die jou benaderen vanuit liefde. Mensen die onder de indruk zijn van wat jij te bieden hebt, vanuit jouw unieke talent. Niet aangepast aan welk maatschappelijk vooropgezet plan of frame waarin iets wel of iets niet past. Deel jouw liefde, laat dat het startpunt zijn. Durf vanuit jouw unieke wezen anderen te ondersteunen in hun proces. Leer erop te vertrouwen dat jouw unieke ‘zijn’ en jouw kennis en vaardigheden ertoe doen en dat anderen bereid zijn om daarvoor te betalen. Durf. Durf erop te vertrouwen dat zodra jij de stap zet om vanuit liefde te delen, dat andere mensen zullen aanhaken op de missie die jij in de wereld zet.

“Bas, jij zult nooit succesvol zijn”

Dit is mij meerdere keren in mijn leven verteld en het begon al op jonge leeftijd. Ik paste namelijk niet zo goed binnen het schoolsysteem – en dat is nog zacht uitgedrukt. Hierdoor ging ik twijfelen aan mijn kwaliteiten en probeerde ik mij te settelen in een wereld die niet de mijne was. Het ‘hokjes denken’ heb ik uitgeprobeerd, om vele jaren later terug te komen op het feit dat ik hetzelfde moest zijn en ook in een hokje moest passen…

Even los van wat er allemaal verbeterd kan worden in het huidige schoolsysteem geef ik je vanuit mijn ervaring graag dit mee: jij hebt unieke kwaliteiten die niemand anders op deze hele wereld heeft! Als je hieraan twijfelt, lees dan zeker ook eens deze blog die ik een tijdje geleden schreef over concurrentie. Ontdek dat concurrentie helemaal niet bestaat wanneer je leeft en onderneemt vanuit jouw eigen unieke wezen en jouw persoonlijke levenservaring.

Concreet voorbeeld uit eigen ervaring

Eén van mijn kwaliteiten is bijvoorbeeld het aanvoelen van wat mensen nodig hebben en wat hen bezighoudt. Als kind was dit natuurlijk een lastige kwaliteit om mee te dealen. Ik werd erdoor overrompeld en overprikkeld. Ik voelde mij overspoeld. Totdat ik als volwassene ‘ineens’ begon te zien, dat mensen juist naar mij toekwamen voor dit stuk. Lange tijd heb ik mezelf hiertegen verzet, want – zo zei een stemmetje in m’n hoofd – wie was ik dan wel om vanuit die kwaliteit anderen hiermee te mogen helpen?

Uiteindelijk ben ik er toch mee aan de slag gegaan en elke keer als ik met dit soort ‘werk’ bezig was, voelde ik de liefde stromen. De tranen stonden mij na een sessie telkens in de ogen. Tranen van pure dankbaarheid. En na zo’n sessie? Direct weer terug in die ‘harde wereld’? Die wereld die ik totaal niet herkende en waarin ik mezelf niet thuis voelde?

Lange tijd heb ik ‘die harde wereld’ gezien als iets dat buiten mij stond. Tot zo’n 7 jaar geleden. Ik besloot dat ik die harde wereld niet meer wilde zijn. Juist door mijn eigen harde opstelling naar mezelf en naar de buitenwereld sloot ik anderen buiten. En – misschien nog wel het meest confronterende van alles – ik zette ook mezelf en m’n eigen unieke wezen buiten spel. Totdat… 7 jaar geleden De Hooggevoelige Ondernemer werd geboren.

Met grote dankbaarheid kan ik zeggen dat ik mijn liefde de afgelopen jaren heb mogen verspreiden en dat ik mensen verder heb kunnen helpen, zo goed als ik kon binnen mijn eigen mogelijkheden. Toch heb ik het gevoel dat pas ben begonnen! Ik heb het gevoel dat er de komende jaren nog veel meer liefde te delen is en dat nog veel meer mensen mogen kennismaken met zichzelf en met de liefde die ze in zich hebben. Voor zichzelf én voor anderen. Het mooiste hieraan zou zijn, als er vanuit die liefde een grotere impact mag ontstaan. Als er vanuit die liefde meerdere bedrijven geboren mogen worden.

Angst of liefde?

Dat is de keuze die we allemaal te maken hebben in ons leven. Waar kies jij voor? Angst is in onze maatschappij een hele grote factor die je klein kan houden, maar alleen als je daarvoor kiest.

Het is goed om te weten, dat angst een nuttige functie heeft. Het is er namelijk voor gemaakt om je te beschermen en je te laten overleven. Angst is er alleen niet om je gelukkig te maken. Dat zul je zelf moeten doen. Elke dag weer. Elk moment weer. Angst houdt je klein. Liefde maakt je groots.

Onder stress leer je de echte mens kennen. Angsten worden dan uitvergroot. Voor liefde geldt hetzelfde. Vaak zien mensen geen uitweg meer voor hun problemen of voor hun uitdagingen. Ze geven dan toe aan de angst en settelen dan voor middelmatigheid.

Liefde in combinatie met business is wat we nodig hebben om als maatschappij én als mensheid een hele grote stap voorwaarts te gaan maken in de collectieve energie en het welbevinden van onze generaties EN de generaties die komen. Onthoud dat we zowel angst als liefde doorgeven aan onze kinderen en dat zij op hun beurt hetzelfde zullen doen. Door liefdevol naar jezelf en naar anderen te zijn, beïnvloed je de koers die je gaat. Kleine stapjes maken een groot verschil, zeker wanneer steeds meer bedrijven vanuit liefde gaan opereren. Bedrijven die een positieve impact willen maken in de wereld en die dienend kunnen en willen zijn vanuit een groter geheel.

Welke rol speelt liefde in jouw business of baan?

Hoe zorg jij ervoor dat je jouw liefde in je business of je baan laat stromen? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Het creëren van rijkdom op alle vlakken gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens met ons kennis te komen maken tijdens Business & Meaning.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!