Hoogsensitief en de liefde voor het ondernemen

Ondernemen is een vorm van liefde, een bepaald trillingsgetal dat je in de wereld mag zetten vanuit jezelf.
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Ondernemen is, wat mij betreft, een vorm van liefde, een bepaald trillingsgetal dat je in de wereld mag zetten vanuit jezelf. De vorm hierin verschilt voor iedereen. Persoonlijk heb ik gekozen voor de vorm ondernemen. In deze blog geef ik je meer visie over liefde voor het ondernemen in combinatie met hoogsensitiviteit.

Hoogsensitiviteit en holistisch denken

Eén van de grote voordelen van hooggevoelig zijn, is wat mij betreft dat je holistisch, oftewel allesomvattend, naar veel dingen kijkt. Dit is een geweldige gave, zeker als je het combineert met het dieper verwerken van prikkels en hier je specialiteit van maakt. Als je over het dieper nadenken meer wilt weten, kun je dit trouwens in deze blog vinden. Een ander voordeel van hoogsensitiviteit dat ik vaak om mij heen zie, is het willen helpen, het geven van liefde.

Business = uiting van liefde

Liefde kent vele verschijningsvormen. Wat mij betreft, is het doen van business er een belangrijke vorm van. Vanuit congruente hart-energie en integriteit kunnen we immers een hele grote impact maken op de wereld waarin we leven. Voor mij is dit een van de hoofdredenen om in business te gaan. Of het nu binnen De Hooggevoelige Ondernemer is of binnen andere bedrijven. De basis is telkens het maken van een positieve (business) change voor anderen. Dit is een bepaald gevoel wat komt kijken bij het doen van business. Daarmee wordt business namelijk geen business meer maar een verlengstuk van je zielenmissie.

Dit gevoel van liefde voor je klanten is essentieel in elke business. En dan vooral dat je dit als eigenaar zelf hebt en hierin voorop loopt voor je team. Want, zeker ook je teamleden kunnen deze kwaliteit ontwikkelen. Mocht je een team hebben in je business, dan is het essentieel dat je voelt dat ze vanuit liefde voor jouw bedrijf en vooral klanten werken. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Mocht het zo zijn dat er iemand binnen je team is die hierin tekortschiet, is het heel erg belangrijk om diegene aan te spreken en, mocht dit nodig zijn, uit je bedrijf te halen. Die liefde voelen voor klanten is de dobber waarop je bedrijf in het water drijft. Dit zou je kunnen zien als de energetische focus van jezelf en je team. Binnen De Hooggevoelige Ondernemer hebben we hier mensen in die ons hierbij ondersteunen en verder helpen. Het is dus ook aan elk teamlid zélf om aan zichzelf te werken om elke keer meer en meer liefde in de wereld te kunnen en mogen zetten vanuit eigen kracht en persoonlijke verantwoordelijkheid. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat jij zelf als eigenaar, of iemand van je team, even niet lekker in zijn of haar vel zit. Dit maakt niet zoveel uit. We hebben immers allemaal onze ups en down. Wat wél uitmaakt, is hoe jij of je teamlid hiermee omgaat. Zoek je hulp? Los je het alleen op? Sommige dingen zijn immers prima alleen op te lossen, voor andere is coaching nodig. Vaak hebben mensen hierin een blinde vlek die hen tegenhoudt om hier hulp bij te vragen. Soms is hierbij ruimte geven aan jezelf en anderen nodig, soms is het trekken van een lijn nodig als er niks verandert.

Voel je missie en geef hem door

Zodra jij je missie weet… kun je hem doorgeven vanuit liefde ;-). Dat is makkelijker gezegd dan gedaan voor veel mensen. Dit komt, denk ik ook, omdat in onze maatschappij mensen worden geconditioneerd om slechts te overleven. Om vanuit tekorten te denken. Kijk bijvoorbeeld maar eens hoeveel mensen afgesneden zijn van hun gevoel en het lastig vinden om door de oppervlakkige laag van hun bewuste geest, die denkt in tekorten, door te breken. Zelf heb ik hier ook een hele tijd in vertoefd en ergens is het ook wel weer een fijne plek. Juist omdat het de comfortzone is. En die comfortzone is datgene wat we kennen. Zo zie ik vaak ondernemers (en teamleden van ondernemers!) die het lastig vinden om hun missie te voelen en door te geven. Hier is niks mis mee. Sta jezelf toe om te zoeken naar wat wel bij je past. En… als je de liefde niet voelt voor hetgeen dat je nu doet, stop er dan simpelweg mee. Dit geldt overigens óók zowel voor bedrijfseigenaars als voor teamleden. Het leven is te kort om dingen te doen die je niet leuk vindt en waar je niet achter kunt staan. Soms is het nodig om hierin rigoureus te werk te gaan en oude dingen los te laten, zodat er nieuwe voor in de plaats komen. Vaak ontstaat het nieuwe immers pas als het oude weg is. Dit betekent natuurlijk wel kiezen. Kiezen voor je potentieel, ook al is het een onzekere wereld die (je brein) nog niet kent. Het zijn vaak die beslissingen die we níet nemen die ons tegenhouden om in overvloed te leven. Durf knopen door te hakken. Geef liefde. Ben een voorbeeld en leider voor anderen. Vraag hulp en geef hulp door. Allereerst voor jezelf!

Wil jij meer weten over het opstarten van jouw dienende bedrijf? In het Succes in Balans Weekend helpen we je hier graag mee op weg.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!