Lummelen
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Een belangrijke bezigheid of juist totale tijdsverspilling? In deze blog meer over lummelen en hoe dit in mijn optiek essentieel is om in échte connectie met jezelf en je omgeving te blijven. Lees snel verder, ook over een persoonlijke levensreddende situatie omtrent lummelen…

Lummelen

Het kan worden omschreven als wat rondhangen, je tijd verdoen met niet-effectieve zaken. Je tijd spenderen aan randzaken. Niks doen heeft maatschappelijk gezien vaak een negatieve bijsmaak. Het lijkt er immers op dat je niet productief bezig bent. Zelf vind ik lummelen echter één van de zaligste dingen die er is. Niet in de zin van het ‘niks doen’, maar veel meer in de zin van het tijd nemen om rond te kijken, nieuwe ideeën op te doen en om in connectie met mezelf te blijven. Lummelen heeft in onze maatschappij een hele negatieve bijsmaak terwijl ik er zelf juist heel veel inspiratie uit haal. Lummelen geeft mij altijd weer nieuwe content ideeën door de ruimte die er letterlijk ontstaat in mijn hoofd en mijn hele systeem. Dit betekent natuurlijk niet dat ik de hele dag niks doe en de hele dag door alleen maar lummel :).

Lummelen is levensreddend

Lummelen kent voor mij vele verschillende facetten. Soms een rondje in de auto, het lezen van een boek, bij een vriend op bezoek, de hond uitlaten. Er is zo ontzettend veel mogelijk. Belangrijk voor mij persoonlijk is het feit dat ik volg wat er daarover in mij opkomt. Zo kom ik op nieuwe plaatsen en ontmoet ik nieuwe mensen.

Zo ook een aantal weken geleden. Ik hing wat rond bij een manege waar Mirna en ik regelmatig komen. Mirna was in de bak bezig en ik wisselde wat rondlopen over het terrein af met op de rand van de manege-bak hangen. Vervolgens komt de ‘oude eigenaar’ van de manege naar mij toe voor een praatje. Hij vraagt mij of het goed gaat en of ik het naar mijn zin heb. Zomaar een standaard gesprekje, dacht ik. Vervolgens focus ik mij op Mirna die in de bak staat en daar bezig is. De man was ik vergeten totdat ik ineens een hand omhoog zie gaan op een stapel springbalken dat daar lag. Ik rende er naartoe en trof daar dezelfde man, die niet meer kon praten of rechtop zitten. Uiteindelijk kwam de ambulance erbij en het bleek dat hij een hartaanval had gehad. Een hartaanval die ik had opgemerkt door mijn gelummel! Door mijn schijnbare ‘niks doen’ kon ik iemand ondersteunen die door een hartaanval werd getroffen.

Dit voorval heeft mij enorm aan het denken gezet, met name over waar wij als mensen horen te zijn en waar niet. Het universum organiseert heel erg veel, op allerlei vlakken. Bij mezelf kwam ik de conditionering tegen dat ik nog altijd een deel in mezelf had dat mij niet toestond om te lummelen, om daar te zijn waar ik écht moet zijn. Hoe bizar eigenlijk!

De maatschappij is ‘druk’

Die conditionering stak voor mij in het idee hoe wij als maatschappij met elkaar omgaan. Het lummelen lijkt vaak het tegenovergestelde van druk zijn. ‘Niks doen’ versus ‘aan het werk zijn’. Helaas is onze maatschappij vooral ingesteld op ‘druk zijn’ in plaats van echt effectief werken. Als ik werk, dan werk ik ook écht en krijg ik heel snel dingen voor elkaar, maar zeker niet in een 9-5-mentaliteit. Dat werkt voor mij niet. Ik moet kunnen gaan waar ik hoor te zijn, zodat de dingen gebeuren zoals ze horen te gebeuren. Zonder die alsmaar stijgende druk van het alsmaar bezig zijn. Ik ben juist op zijn best als ik aan het lummelen ben geweest. Als ik de tijd heb om alleen te zijn met mijn gedachten of als ik anderen ontmoet op de momenten zoals het dan hoort te zijn.

Ik ontmoet heel veel hooggevoelige mensen die moeite hebben met de 9-5-mentaliteit. Van mezelf snapte ik lange tijd niet waarom ik mij hier tegen verzette. Waarom het voor mij niet paste. Totdat ik snapte dat het universum niet denkt in uren. Het denkt in aanwezigheid. In échte aanwezigheid. Op die plekken waar jij hoort te zijn op die specifieke momenten. Of je het nu werken noemt of lummelen. Dat maakt dan helemaal niks meer uit. Dat is het mooie eraan.

Thinking time

De tip die ik je mee wil geven in deze blog is daarom heel erg simpel en makkelijk toepasbaar: maak tijd in je agenda vrij om lekker te lummelen. Om even niks te hoeven, om te gaan en staan waar je wilt. Ik noem dit thinking time: de tijd om te reflecteren, om na te denken over wat je precies aan het doen bent met en in je leven. Het is niet voor niks dat in zijn algemeenheid de maatschappij wil dat je druk bent. Dan denk je immers minder na over wat je nu precies eigenlijk écht aan het doen bent. Je voelt dan minder of je wel of niet op je karrenspoor zit. Of je wel of niet de roep van je ziel volgt.

Kijk maar eens voor jezelf hoe lummelen er in jouw positie uit ziet. Hoe jij wilt dat lummelen voor jou is. Vanuit mijn ervaring met lummelen kan ik zeggen dat het bij mij het beste werkt als ik beweeg, als ik ergens naartoe ga waar ik hoor te zijn. Je kunt immers ook TV kijken als lummelen bestempelen. I leave that one up to you :).

Maak jij tijd vrij om te lummelen?

Ik ben erg benieuwd hoe jij tegen lummelen aankijkt. Vind je het tijdverspilling of vind je het heerlijk om te lummelen? En wat levert het je op om wel of niet te lummelen? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Groei is er om te delen. Op alle vlakken. De groei die Mirna en ik ervaren geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Wil je eens kennis komen maken met de lessen die wij doorgeven? Dan nodig ik je heel graag uit om eens met ons kennis te komen maken in het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Over ons

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

9
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x
()
x
Scroll naar top

become unstoppable!