7 tips om jouw mailinglijst uit te bouwen

Een goede mailinglijst, een belangrijke basis voor een bedrijf dat dienend is aan jou.
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]mailinglijst opbouwenEen mailinglijst, is dat in deze tijd dan nog wel nodig? Dit is een vraag die wij bij De Hooggevoelige Ondernemer regelmatig krijgen tijdens het Succes In Balans Weekend. Wat ons betreft, is een goede basis voor een goedlopend bedrijf een grote en relevante mailinglijst. In deze blog vertel ik je hier graag meer over en geef ik je een aantal tips om jouw mailinglijst uit te bouwen.

Geen mailinglijst= geen business:

Een feit is, als je een bedrijf hebt, dat je klanten nodig hebt. Wij hebben de stelling dat je in de meeste gevallen een goede mailinglijst nodig hebt om aan die klanten te komen. Het gaat er niet om dat je goede producten hebt maar veel meer dat die goede producten ook bij de juiste mensen terechtkomen. Hiervoor kun je uitstekend gebruikmaken van een mailinglijst.

Tip 1: Creëer OPT-ins:

Dit zijn een of meerdere weggeefproducten waardoor mensen met jou en jouw werk kennis kunnen maken. Een goede opt-in zorgt ervoor dat er telkens nieuwe mensen kennis met jou maken en er dus een voortdurende stroom van potentiële klanten jouw kant opkomt.

Tip 2: Goede Facebook strategie:

Facebook is een van de goedkoopste manieren om een kwalitatief goede mailinglijst op te bouwen. Juist ook omdat je heel er goed kunt specificeren welke mensen tot jouw ideale klantengroep behoren. Een goede Facebook strategie betekent overigens ook dat je regelmatig post en dat je posts relevant zijn voor jouw (potentiële) doelgroep.

Tip 3: Geef waardevolle dingen weg:

Zet eens een actie op om mensen met jou kennis te laten maken. Bedenk echter telkens wel hoe deze in jouw totale strategie past. Zomaar een actie om een actie zorgt vaak voor teleurstelling. Sociale media is een hele gave manier om dingen weg te geven. Denk bijvoorbeeld aan de eerste hoofdstukken van je boek, een E-Book, mini cursus enzovoorts.

Tip 4: Laat zien dat jij waardevol bent:

Je mailinglijst zal sneller groeien als jij op meerdere manieren laat zien dat je van toegevoegde waarde bent voor jouw klanten. Laat dus bijvoorbeeld geregeld referenties zien en zorg ervoor dat die bij de juiste mensen aankomen. Als jij niet laat zien hoe waardevol jij bent, is de kans groot dat iemand anders het zeker niet voor je zal doen…

TIP 5: Gebruik automatische systemen:

Een mailinglijst laten groeien doe je niet handmatig. Hier heb je allerlei handige systemen voor. Ben je hier niet in thuis? Ga dan zeker NIET zelf aanrommelen maar schakel een professional in die je hierbij kan helpen om dit hele proces in te richten.

Tip 6: Gebruik automations:

Als een klant dan uiteindelijk jouw waardevolle product heeft gedownload en je hebt een extra e-mailadres toegevoegd aan jouw mailinglijst, dan is het belangrijk om hier iets mee te doen. Dit ‘iets mee doen’ betekent dat je een serie e-mails kunt schrijven die volledig automatisch naar jouw potentiële klanten worden verstuurd. Hoezo handig?!? Het enige dat je hoeft te doen (net zoals bij tip 5), is om het systeem in te richten met deze mails. Vraag hierbij zeker hulp van een professional. Het zal je geld, tijd en vooral een heleboel frustratie schelen.

Tip 7: Zorg voor Top Of mind awareness:

Om een kwalitatief goede mailinglijst op te bouwen, is het absoluut essentieel dat je met de mensen op jouw mailinglijst in contact blijft.  Dit kun je doen door bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week een goede blog te sturen per e-mail. Op die manier ontstaat Top Of Mind Awareness. Laat mij dit uitleggen. Stel je bent een expert in het oplossen van nek- en schouderklachten. Je schrijft elke week een of twee blogs over diverse thema’s die dit aangaan. De lezer van deze blogs hoeft natuurlijk op dat moment niet persé een nek- of schouderklacht te hebben, maar doordat jij elke keer laat zien dat je relevant bent voor die persoon, creëer je bewustzijn die is gekoppeld aan jouw oplossing. Want stel je voor dat die potentiële klant “ineens” wél last krijgt van nek- en schouderklachten, dan zal hij of zij zich onbewust herinneren dat jij de expert bent op dit gebied. Hiermee vergroot je dus indirect de kans dat een potentiële klant contact met jou zal opnemen…

Dit zijn een aantal tips die ik heel graag met je deel over het opbouwen van een goed gestructureerd bedrijf. Als je meer wilt weten over het op- of uitbouwen van jouw bedrijf, dan schud ik je graag de hand tijdens een van onze Succes In Balans Weekenden.

Liefdevolle groet,

Bas

Geef jij prioriteit aan het opbouwen van jouw mailinglijst?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Geef jij prioriteit aan het opbouwen van jouw mailinglijst?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!