Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Ons bedrijf heet niet voor niks Hooggevoelig Ondernemen. We helpen mensen met rijkdom op alle vlakken en dit beslaat persoonlijke, zakelijke en financiële rijkdom. In deze blog geef ik je graag 7 tips over hoe je het aanvoelen van bepaalde zaken in jouw business kunt toepassen en hoe je hiervan – juist in je business – je kracht kunt maken.

Mijn eerste persoonlijke ervaring

Het is zo’n 15 jaar geleden. Ik zat in de bus naar Utrecht op weg naar mijn stageplek. In die bus kwam een meisje naast mij zitten. Ik kende haar via via en ik had haar al lange tijd niet gezien. Daar was ineens de connectie. Een uur later stapten we allebei uit de bus en mijn leven was voorgoed veranderd. Ik had dingen doorgekregen die ik absoluut op geen enkele manier had kunnen weten. Terwijl ik ‘gewoon’ mijn carrièrepad liep, kwam dit ineens in mijn leven. Ik wist me er geen raad mee en heb er lang mee geworsteld. Ertegen gevochten. Ik koos ervoor om er tegen te vechten. Met het uitkomen van mijn laatste boek Zielenmissie heb ik hierin heel veel los mogen laten en de wereld in mogen sturen. Ik vecht er niet langer tegen dat ik bepaalde dingen kan aanvoelen.

Afstand nemen van mijn toenmalige vriendengroep

Voor gevoelige mensen kan de wereld echt keihard zijn. “Bas, je bent welkom in onze vriendengroep, mits je stopt met die rare spirituele dingen”. Waarschijnlijk is mijn mond (heel even) open gevallen van verbazing. Ik ben op de fiets gestapt en heb ze nooit meer gezien – één van mijn meest pijnlijke ervaringen en tegelijkertijd ook één van de beste dingen die mij is overkomen.

Na die breuk brak er een proces van stilte en diepgang aan. Vanuit daar ontstond uiteindelijk Hooggevoelig Ondernemen en merkte ik dat veel meer mensen soortgelijke ervaringen hebben als ik. Van het contact met gelijkgestemde zielen kan ik nu enorm genieten. Mijn oude ‘vriendengroep’ zou helemaal niet meer bij mij passen. Er zijn andere mensen voor in de plaats gekomen :).

Historisch perspectief

Dat er nu zoveel mensen meer aanvoelen en open staan voor de Goddelijke universele energie is volgens mij geen toeval. In de huidige tijd zijn er gewoon meer mensen nodig die aanvoelen wat er aan de hand is. Het is nodig dat ze ervoor gaan staan wat ze voelen en dat ze er iets mee gaan doen. Voor mij voelt het alsof we nu met een unieke groep mensen samenkomen. Samen KOMEN om een nieuwe wereld vorm te geven.

Het voelt als een unieke clash tussen ‘goed’ en ‘fout’. Tussen de energieën van het licht, die erop gericht is om het belang van onze planeet en ons allemaal te dienen, en de energieën van het duistere en dat deel van de op zichzelf gerichte mensheid. Gelukkig – en met toegenomen interesse – zie ik een grotere groep mensen zich bewust worden van hun connectie met het grotere geheel. Dat is heel mooi om te zien en biedt uiteindelijk ook ruimte voor een hele andere kijk op veel zaken.

Wat mij betreft is dit niets meer of minder dan een historische ‘re-connection’ met het grotere geheel. Voelers zijn daarbij altijd al belangrijk geweest. Ze werden door koningen geraadpleegd over de toekomst en de beslissingen die ze daarin hadden te nemen. De voelers hadden dus een belangrijke plaats in de maatschappij. De tijden zijn nu anders en het hoofd heeft het bij de meeste mensen inmiddels wel overgenomen. Zoveel maakt de Corona-aanpak (ik spreek bewust niet meer van een Corona-crisis) ons wel duidelijk.

Niet belangrijker maken dan dat het is

Rondom het thema van ‘meer voelen’ en dingen aanvoelen, is een bepaalde nederigheid wel op zijn plaats. Zelf heb ik het helder aanvoelen altijd gezien als een extra hulpbron die er voor mij is op de momenten dat het nodig is om mensen verder te helpen en om op een andere manier naar bepaalde uitdagingen te kijken. Mits het de ander helpt dan natuurlijk. Het is iets dat ik bewust niet zweverig wil maken, omdat het dat ook niet is. Inmiddels weet ik dat het bij best veel mensen op een gelijkwaardige manier werkt als dat het bij mij werkt. Die connectie is er gewoon. Ze voelen meer. Veel mensen worstelen hiermee en voelen zich alleen in de maatschappij.

Gelukkig komen er steeds meer mensen voor uit dat ze meer voelen en mogen we met zijn alleen genieten van dit nieuwe stukje energie dat voor de wereld en de maatschappij grootser beschikbaar aan het worden is. Het leuke is dat er tegenwoordig zowel mannen als vrouwen zijn met deze ervaring. Daar kan ik van genieten. Robuuste kerels met baarden die aangeven meer te zien en te voelen. Het is schitterend én kenmerkend voor de tijd waarin we nu leven. Dit stukje is zowel mannelijk als vrouwelijk geworden.

Gewoon een extra tool

Zelf heb ik dit stuk van mezelf altijd een beetje weggestopt, want ik was bang dat mensen er een oordeel over hadden. De energie gebruikte ik natuurlijk wel. Als iemand zei: “Wow Bas, wat een interventie was dat zeg tijdens die laatste sessie”, dan hield ik mijn mond. Ik weet dat ik niet degene ben die de interventies doet die mensen tot inzichten leiden. Ik ben slechts degene die de boodschap  doorgeeft. Het heeft niks met mij persoonlijk te maken.

Ik zeg altijd maar: het is gewoon een klein stukje van wie ik ben. Zo voelt het inmiddels ook. Ik zie deze tijd ook als een tijd waarin we dit energetische stuk gewoon mogen meenemen in ons dagelijkse leven. Hoe we leven, hoe we beslissingen nemen. Gewoon het echte leven vanuit intuïtie en rijkdom. Spiritualiteit op de manier zoals ik dat in deze blog beschrijf, mag in die zin wel wat meer uit de zondagssfeer worden gehaald.

Ik ken genoeg ondernemers met best wel flinke bedrijven die gewoon openlijk toegeven dat ze meer zien en meer aanvoelen dan het verstand kan beredeneren. Ik vind dat echt fantastisch. Ze zijn daarmee rolmodellen voor heel veel meer mensen. Er komen de meest bijzondere gesprekken uit voort, want één ding is zeker: als je behoort tot die groep die elkaar vindt op zo’n diep energetisch level, dan is de connectie enorm krachtig en ontstaan de mooiste en meest bijzondere dingen. Gewoon genieten.

Je kunt het natuurlijk opzoeken (en verhelderen 😉

Na mijn ervaring in die bus 15 jaar geleden heb ik echt een heftige tijd gehad. Onder andere de Benedictijnen en hun down-to-earth-energie brachten mij weer terug op aarde. Praktische spiritualiteit. Dat kun je natuurlijk gewoon opzoeken. Erover lezen. Op retreat gaan. De omgeving waarin je je bevindt, is daarbij enorm belangrijk. Dat heb ik vooral gemerkt in de perioden die ik in de afgelopen jaren bij de Benedictijnen te gast heb mogen zijn. Wat een genot om te leven in die spirituele energie. Die energie van diepgang, voldoening en natuurlijk caritas, het menselijke aspect van het helpen. Hoe de spirituele voeding er voor jou uitziet, kan alleen jij voor jezelf bepalen. Dat staat als een paal boven water. Alleen jij bepaalt hoe jij voeding kunt krijgen op dit stuk en of je er überhaupt klaar voor bent om dit stuk toe te laten.

“Mijn” laatste boek Zielenmissie brengt veel herkenning teweeg. Een lezer schreef mij zelfs dat zijn leven na het lezen van dit boek pas echt is begonnen. Bizar eigenlijk dat mensen zich zo alleen kunnen voelen als ze op een totaal andere manier naar de wereld kijken dan de meeste mensen. De mooie kant hiervan is natuurlijk, dat als we het hebben over het succes van jouw bedrijf, dat je helemaal niet hoeft te zoeken naar jouw ‘niche’ of jouw ultieme, unieke aanpak. De beste marketing? Dat BEN jij. De manier waarop jij denkt en hoe jij anderen wilt helpen, puur vanuit wie jij in de kern bent. Dat mogen we veel vaker omarmen.

De 7 tips voor als je meer kunt aanvoelen

Dan hier de 7 tips om praktisch aan de slag te gaan wanneer je meer dingen aanvoelt. Daarover gaat immers deze blog.

1. Het is niet raar wanneer je meer kunt aanvoelen

Als je nu veel herkent van wat ik in deze blog schrijf, weet dan dat het absoluut niet raar is om meer aan te voelen of te zien. Het is een kwaliteit die alle mensen hebben en ook kunnen gebruiken, mits ze ervoor open staan om te blijven leren en dus beter te worden. Laat het idee los dat intuïtie en connectie in je business er niet toe doen. Het is namelijk wel degelijk belangrijk. Zie het als een re-connection met jezelf en alles dat mogelijk is. Laat zoveel mogelijk los van wat je denkt dat anderen hiervan zouden kunnen vinden. Je hebt er namelijk geen enkele invloed op.

2. Je kunt het ‘gebruiken’

Met jouw vermogen om meer aan te voelen en te zien kun je in jouw business andere mensen verder helpen. Zorg ervoor dat het vooral niet zweverig wordt. Dat draagt namelijk alleen maar bij aan de vooroordelen en aversie bij sommige mensen. ‘Gebruiken’ bedoel ik hier dus ook meer als het inzetten van jouw vermogens voor het welzijn van anderen, in de breedste zin van het woord. Anderen hoeven vaak niet eens te weten hoe je hen precies helpt.

3. Dingen kunnen aanvoelen is een vorm van verscherpte intuïtie

Wanneer je meer aanvoelt en ziet, is dat een teken van verscherpte intuïtie, niets meer en niets minder. Juist je intuïtie is een goede richtingaanwijzer voor waar je naar toe wilt met je persoonlijke leven, je bedrijf en je financiën. Voor mij is intuïtie m’n buikgevoel. Ik weet het, ik weet iets meteen. Het is soms een onverklaarbaar antwoord, waar geen logische beredenering voor is. Zelf durf ik mijn intuïtie inmiddels blindelings te volgen. Mijn lichaam geeft mij altijd een signaal. Het is een hele subtiele rilling die ik ervaar. Als ik dat voel, dan weet ik dat ik juist zit. Intuïtie is zo zuiver, dat het belangrijk is om daarop af te stemmen en erop te vertrouwen.

4. Leef in het hier en nu

Veel ondernemers zie ik verzanden in het scherper voelen en de verbinding met het universum. Gebruik je gevoel, laat je gevoel spreken en zorg dat je steeds in het hier en nu blijft. In het midden van de maatschappij maak je immers het grote verschil, niet mediterend op de top van een berg of in je huis. Nee, in het midden van de maatschappij. Dus laat je boodschap horen, spreek jezelf uit. Laat zien dat jouw verscherpte intuïtie er is, dat je deze inzet en dat het oké is.

Ik herinner mij nog heel goed hoe ik de eerste keer bij de Benedictijnen was. Ik vond het er geweldig. Het is ook zo magisch, levendig en sober tegelijkertijd. Aan het einde van de week had ik een gesprekje met één van de monniken. Ik vroeg hem of het mogelijk zou zijn om voor langere tijd te blijven, om te onderzoeken wat voor mij belangrijk is en of dat eventueel binnen de muren van het klooster zou kunnen zijn. Hij glimlachte en zei: “Bas, jouw plek is middenin de maatschappij. Alleen vanuit daar kun je een verandering maken en mensen helpen”. En precies dat is uiteindelijk mijn weg geworden: het helpen van mensen met het creëren van een zinvol leven, een goedlopend bedrijf en toffe financiën.

5. De gouden driehoek

De gouden driehoek, die hebben we allemaal binnen in onszelf. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik. In die gouden driehoek vind je altijd de antwoorden en vind je altijd de juiste weg. Juist vanuit het scherper waarnemen en meer voelen kun je hierin echt je antwoorden vinden. Maak een gouden driehoek vanuit je kruin met je buik en je hart. Focus hierop in meditaties. Deze gouden driehoek geeft kracht en energie. De gouden driehoek zorgt voor een hart-tot-hart-verbinding. De heartset die verbindend is om impact te maken. De heartset die hoofd, hart en buik laat samenwerken, zodat de energie in verbinding stroomt.

Misschien is het eventjes wennen om met dit soort zaken bezig te zijn. Zeker als je hiermee start. Relax en laat je meevoeren door de stroom. Het komt goed en je wordt gedragen.

6. Beter aanvoelen helpt je jouw connecties te verscherpen

Ik merkte dat ik mijn verscherpte waarneming ook voor mezelf kon inzetten en dat dat me op alle vlakken ook echt verder zou kunnen helpen. Het zou me duidelijker richting kunnen geven. Door de inzet van de connecties ervaar ik dat het allemaal heel moeiteloos gaat. Vanuit deze moeiteloosheid kan ik scherper en duidelijker de connecties aangaan, met mezelf en met de ander. Ik voel waar behoefte aan is en waar ik mijn aandacht aan mag geven. Vanuit hier kan ik makkelijker mijn hart laten spreken en kies ik in situaties vaker voor liefde en dus de verbinding. Dit maakt mijn verbinding met anderen scherper en krachtiger, natuurlijk voor de degenen die hiervoor open staan. Probeer dit voor jezelf ook eens uit en ervaar het verschil!

7. Intuïtie als ondernemerskompas

Ik voel echt dat intuïtief ondernemen de komende jaren een steeds prominentere plaats zal gaan innemen in onze maatschappij. Hooggevoelige ondernemers die zich hierin durven te onderscheiden, zullen de nieuwe winnaars en leiders worden in de maatschappelijke, holistische wereld waarin wij zoveel potentieel zien. Als je jouw intuïtie inzet als kompas voor winst op alle vlakken in jouw leven, dan kun je de gewenste winst ook echt realiseren.

Enfin. Er is hierover nog veel meer te zeggen. Voor nu wil ik je middels deze blog een hart onder de riem steken en je deze 7 tips geven om met jouw scherpere gevoel om te gaan. Weet bovendien dat je echt niet alleen bent hierin. Mocht je jezelf herkennen in deze blog en heb je andere manieren om met jouw gevoeligheid om te gaan, laat dan hieronder zeker even een berichtje achter. Zo helpen we elkaar!

Succes in Balans

Heb je zin om samen met ons te werken aan het in de wereld zetten van jouw persoonlijke missie?

Meld je dan aan voor de eerstvolgende Succes in Balans training. Een unieke dagtraining waarin we je helpen om jouw persoonlijke missie meer in de wereld te zetten. Juist voor mensen met een missie is het vaak een uitdaging om deze te verbinden met de huidige praktische realiteit waarin we op dit moment leven. We helpen je hier graag mee.

Kennis alleen trekt geen impact aan. Het mag praktisch worden toegepast. Het is er tijd voor. Laat die energie maar stromen.

Hier vind je meer informatie over Succes in Balans.

We zijn er om je te helpen en zien je heel graag daar.

Liefs,
Bas

2.5 2 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!