Meer voelen: met 3 tips naar meer kracht

meer voelen
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Meer voelen en binnen krijgen. Voor steeds meer mensen is dit de normaalste zaak van de wereld. Toch heeft het ook een keerzijde. Iets dat vaak voorkomt, is namelijk dat mensen overprikkeld raken en zichzelf niet begrepen of welkom voelen in deze wereld. In deze blog meer aandacht voor dit thema met vooral ook mijn ervaringen hieromtrent. Het is vaak al ingewikkeld genoeg en iedereen die zich hierin herkent, heeft ook gewoon zijn eigen proces. Ik hoop dat je uit dit artikel de nodige inspiratie kunt halen voor jezelf.

In de bus, lijn 401

Mijn eerste echte ervaring met meer voelen kreeg ik op redelijk late leeftijd. Althans, dat wil zeggen dat ik me er toen pas écht bewust van ben geworden. Als ik hierop terugkrijg, realiseer ik mij dat er eerder zeker ook al ervaringen hebben plaatsgevonden. Alleen eerder was het niet zo sterk als toen daar in die bus. Lijn 401 naar Utrecht.

Het verhaal in het kort

Er komt iemand naast mij zitten die ik al jaren niet gezien heb. Ik zie dat ze het moeilijk heeft en dat ze niet zo goed weet wat te doen. Voordat ik het weet stromen bij mij de woorden van troost over mijn lippen. Ik kan het niet helpen. Ik zeg de dingen die ze nodig heeft en help haar op die manier in die situatie. Het was echt een overweldigende situatie waar ik helemaal van ondersteboven was. Lange tijd zelfs. Het veranderde mijn perspectief zó ingrijpend. Mijn kijk op het leven werd hierdoor radicaal anders.

Wil je meer weten over het proces dat ik heb afgelegd om dit stuk in mezelf te accepteren en te integreren? Lees dan zeker het boek Zielenmissie dat ik speciaal hierover heb geschreven.  Hierin staat deze situatie uitgebreid beschreven en komen ook alle ups en downs naar voren die ik in dit proces heb mogen meemaken.

Is meer voelen niet raar?!?

Wat mij betreft dus helemaal niet. Alleen de uitdaging is vaak, dat op het moment dát mensen meer gaan voelen, ze zich op die momenten vaak alleen voelen staan. Ze kunnen het vaak niet delen met anderen. Meer voelen verandert je kijk op de wereld vaak. Niet een klein beetje, maar echt ingrijpend. De grootste uitdaging is dan om in connectie te blijven met de wereld om je heen. Om de relatie met jezelf en anderen verder te voeden.

Meer voelen is in die zin helemaal niet raar en bovenal erg behulpzaam. Het is zelfs een fantastische eigenschap. Zelf ben ik een lange tijd wat voorzichtiger geweest om dit stuk van mezelf te tonen; als ik anderen er mee kon helpen, vond ik het prima. De laatste tijd krijg ik zo ontzettend veel verhalen doorgestuurd en reacties van mensen die voelen dat ze ook meer voelen dat het wat mij betreft tijd is om hier wat meer mee in de openheid te komen. Bijvoorbeeld zoals nu in deze blog.

Meer voelen als krachtige eigenschap

In theorie zou volgens mij iedereen dit meer kunnen voelen. Alhoewel het ‘kunnen’ impliceert dat je er zelf invloed op hebt. Mijn persoonlijke ervaring is, dat je er alleen maar invloed op hebt wanneer je dit deel van jezelf blijft wegduwen. En dan nog: het laat zich niet gemakkelijk wegduwen, althans niet voor lang.

In de oude culturen werd meer voelen veel meer gezien als een extra krachtige karaktereigenschap die goed van pas kwam voor het welzijn van de gehele samenleving richting de toekomst. In de rationele wereld waarin we nu terecht zijn gekomen, is het natuurlijk evident dat dit soms niet helemaal zijn plek krijgt die het wel verdient. Sommige zaken pak je nu eenmaal beter intuïtief en allesomvattend aan, terwijl andere meer rationeel benaderd mogen worden. Hoe fijn zou het zijn als er een combinatie kan zijn tussen die twee benaderingen?

Meer voelen is voor ons en voor de deelnemers aan onze programma’s helemaal niet raar. Al kan het soms wel onverklaarbaar zijn, want dat is het nog altijd. Hoewel er veel onderzoek naar gedaan is, blijft dit toch wel een mysterieuze kant van het leven. Maar goed, iets dat niet bewezen is, betekent nog niet dat het er niet is .

3 tips om meer voelen tot jouw krachtbron te maken

Wanneer je meer voelt, kan het al helend zijn om het eerst meer te erkennen en te accepteren dat het er gewoon is. Wellicht kun je het meer voelen dan verder gaan ontwikkelen en ook tot je kracht gaan maken.

Wat mij betreft blijft hierin het belangrijkste grondbeginsel altijd overeind: ‘het’ zoekt jou. Jij hoeft niks te doen; je wordt gedaan. Gewoon lekker leven dus en open staan voor alle indrukken en zaken die hierin mogelijk gemaakt worden. Zonder te forceren of dit proberen op te lossen. Mijn ervaring is dat hoe rustiger en hoe meer je bij jezelf bent, hoe gemakkelijker dit proces gaat. Alhoewel het voor mij 1,5 jaar duurde voordat ik nogmaals zo’n ervaring had als in de bus. Ik WILDE heel graag. Met als gevolg dat het daardoor niet gebeurde. Laat het los, geniet van het leven en wellicht helpt een van deze 3 tips jou om dit op de achtergrond verder te ontwikkelen. Zonder dwang of verwachtingen. Dat is en blijft een hele belangrijke.

Tip #1: Zet je leven op de rails en focus op jouw impact

Sta voor je leven. Focus niet teveel op het krijgen of opwekken van ervaringen. Dat komt wel. Zet je leven op de rails. Durf te ontwikkelen. Geld vrij te maken. Zet het praktische van deze wereld goed weg. Dat helpt vaak om vrijer te worden in je hoofd en in je connectie. Geldproblemen? Die blokkeren juist vaak die natuurlijke flow en mogen dus aangepakt worden.

Creëer rust op alle vlakken, zonder rust tot een doel te maken. Rust is een middel, geen doel op zich. Kijk en voel waar jij nu mee aan de slag mag in deze fase in je leven. Is het op het zakelijke vlak? Op het persoonlijke vlak? Of misschien wel op het financiële vlak? Of wellicht een combinatie van deze 3?

Definieer het probleem en weet dat geen probleem pas echt een probleem is. Volg in dit proces zoveel mogelijk de roep van jouw ziel. Ontwikkel die roep, volg het waar je kunt. Vergeet niet dat je hier in een praktische wereld leeft die op een bepaalde manier is ingericht. Jouw spirituele deel is een praktische tool om in deze wereld een verschil te kunnen maken. Hoe klein dat verschil soms ook is. Alle kleine dingen kunnen samen een groot verschil maken.

Tip #2: Pak regelmatig tijd voor jezelf met mini breaks of grote breaks

Rusten is geen doel op zich. Rusten is een middel. Zit je nu middenin het proces van het verdiepen van je intuïtie en die connectie? Dan kan het echt heel fijn zijn om regelmatig de rust op te zoeken voor jezelf. Pak een paar uurtjes rust. Wandel in de natuur. Zet die telefoon uit en geniet van wie je bent en wat je doet. Maak op die manier de connectie met het grotere geheel als je voelt dat die voeding nodig heeft.

Zelf pak ik regelmatig de auto en ga ik even een rondje rijden. Soms ga ik een stuk wandelen of koffie drinken op een terras. Of op een bankje zitten mijmeren. Net hoe het uitkomt en hoe het voor mij goed voelt. Lummel-tijd is voor mij heel belangrijk. Omarm die ontdekkende en flowende kant van jezelf maar en voel wat het doet op het moment dat je kunt voelen wat je nodig hebt.

Tijd nemen voor jezelf betekent dat je je leven ook zo inricht: rond jezelf. Jij bent dan de belangrijkste persoon en jij voelt wat er nodig is. Daarna komen anderen en je business. Dat is wat we noemen de creatie van een dienend bedrijf. Een bedrijf dat werkt volgens assets en wat jou een bepaalde levensstijl geeft. Voel je dat jouw bedrijf een belangrijke bouwsteen is in jouw leven? Bekijk dan ook eens deze blog over het abonnementsmodel.

Tip #3: Soms gaat het alleen, soms samen

In het proces van het ontwikkelen van intuïtie en meer voelen heb ik heel veel eenzaamheid gekend. Ik voelde me niet begrepen en had het gevoel dat ik zelf alles moest dragen. In mijn geval was de tijd waarin ik op mezelf werd teruggeworpen echt nodig. Soms is dat wat het is en mag je alleen door de pijn van van zo’n proces heen. Soms is het ook tijd om jezelf te laten helpen. Om samen met gelijkgestemden te ontwikkelen en zaken praktisch vorm te geven. Dan komen het persoonlijke, zakelijke en financiële proces vaak bij elkaar uit. Dat vinden wij een heel mooi en fijn proces. Dat noemen we ook wel Succes in Balans.

Mocht je meer willen weten over het meer voelen? Lees dan zeker mijn boek Zielenmissie. Dit gaat over het opbouwen van een ondernemend leven vanuit betekenis en is een heel persoonlijk verhaal over mijn leven en de uitdagingen die ik daarin ben tegen gekomen.

Succes in Balans Dagtraining

Mocht je behoefte hebben aan een volgende stap, dan kijken wij er naar uit om samen met jou te werken in een kleinschalige setting. Ben je nog nooit bij ons geweest, dan komen we heel graag met jou in contact tijdens de 1-daagse training Succes in Balans.

In deze training helpen we jou om een volgende stap te maken met de creatie van een rijk leven op alle vlakken. Op persoonlijk gebied helpen we jou om jouw missie meer in de wereld te zetten. Zakelijk betekent het dat je geld gaat verdienen met jouw passie. Of anders gezegd: betekenisvol en winstgevend ondernemen. Financieel hebben we het over de Euro’s die je voor je kunt laten werken om een overvloedig leven op te bouwen. Het goede nieuws is dat Succes in Balans een instaptraining is. Je betaalt slechts 49 Euro ex BTW voor lunch en cursusmateriaal.

>>> Hier ga je direct naar Succes in Balans <<<

Hartelijke groet,
Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!