Het juiste moment bestaat niet

In mijn werk met hooggevoelige ondernemers merk ik dat er vaak wordt gezocht naar ‘het juiste moment’ om een verandering te maken, om een volgende stap te zetten.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Het is nooit het juiste moment

In mijn werk met hooggevoelige ondernemers merk ik dat er vaak wordt gezocht naar ‘het juiste moment’ om een verandering te maken, om een volgende stap te zetten. Ik ben er door schade en schande achter gekomen dat het juiste moment nooit bestaat. In deze blog hierover wat meer achtergrondinformatie.

Analysis Paralysis:

De mind heeft altijd een reden nodig om iets wel of niet te doen. Daarin schuilt een groot gevaar, juist omdat we nooit alle factoren hebben om een keuze te maken. Sterker: Op het moment dat je alle informatie over een bepaalde keuze hebt gekregen, is andere informatie alweer oud en achterhaald. Juist daarom is analysis paralysis zo’n krachtig proces om rekening mee te houden. Het is belangrijk om te focussen op de kansen die ons worden aangeboden in ons leven. Ik vertrouw er heel sterk op dat we allemaal een beperkte hoeveelheid kansen in ons leven krijgen aangeboden. Juist daarom is het zo belangrijk om niet in analysis paralysis te blijven hangen. Uiteraard zorgt analysis paralysis ervoor dat het juiste moment er nooit komt omdat er altijd wel een beperkende factor gevonden kan worden voor een mindset die vooral beperkend denkt. Bedenk daarbij wel: Geen beslissing is óók een beslissing.

De enige constante is verandering:

De enige échte constante variabele is de verandering. Verandering is er voortdurend en zorgt ervoor dat we uitgedaagd worden om te groeien als mensen. Een goed voorbeeld hiervan is de natuur. De natuur is voortdurend in ontwikkeling. De zomer vecht tegen de winter en verandert voortdurend van positie. De herfst die vecht tegen de lente. Ook in het menselijk lichaam is een soortgelijk patroon te zien. Het lichaam dat voortdurend op zoek is naar de balans maar in essentie voortdurend uit balans is en door middel van de homeostase gecorrigeerd wordt.

Volg je hart, de rest komt goed:

Er zijn duizenden redenen om iets wél of juist níet te doen. Je kunt ze allemaal bedenken en uitvoerig uitdenken. Tony Robbins heeft hierover een hele mooie uitspraak: “Once you’re in your head, you’re dead”. Uiteindelijk is het leven gemaakt om ons als mensen voortdurend te laten groeien. Warren Buffet, de belangrijkste nog levende investeerder zegt het heel typerend als hem gevraagd wordt naar de beste investering die je kunt doen: hij antwoordt met: “De beste investering die je kunt doen is altijd in jezelf”. Het juiste moment is er nooit en zal ook nooit komen. Het water is altijd koud vanaf de oever. Uiteindelijk is het een kwestie van gaan. En als je dan de volgende sprong in het onbekende maakt, merk je al heel snel dat het water eigenlijk helemaal niet zo koud is als je vooraf gedacht had….

Voor welke beslissing sta jij waar het niet het juiste moment voor is?

In het Succes in Balans weekend helpen wij jou heel graag verder met het zetten van de volgende stap voor jou. Het is nooit het juiste moment om naar een training te komen. Met 4 kids weten Mirna en ik hier ALLES van. In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van het leven, bedrijf en de financiën om te doen waarvoor je hier bent gekomen.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Voor welke beslissing sta jij waar het niet het juiste moment voor is?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weg gaan uit een stabiele baan met alles er op en er aan….
Of toch helemaal voor mij zelf gaan. En fulltime zelfstandige ondernemer te worden….
Verstand zegt nee.
Hart zegt ja.
Inderdaad het goede moment gaat niet komen..

Mooie verwoord. Bedankt.
Groeten Sandra

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!