Voor omzet kiezen is kiezen voor stress

Juist door ervoor te kiezen waardevol te zijn voor anderen creëer je financiële resultaten. In deze blog meer hierover.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]omzetHooggevoelige ondernemers en financiële resultaten gaan niet altijd even goed samen. Veel mensen focussen zich op het financiële eindresultaat door meer klanten te willen in hun bedrijf. Aan de ene kant goed natuurlijk. Het gaat om een bedrijf en geen hobby. Maar dat kan aan de andere kant vaak ook voor heel veel spanning zorgen. Spanning die in de meeste gevallen nergens toe zal leiden en te vermijden is. Als je een goed financieel resultaat wilt, is het belangrijk om je juist niet primair op de financiën te richten. In deze blog daar meer over.

Waardevol zijn:

Wat we zien is dat het een proces is om waardevol te zijn en dus uiteindelijk de financiële output te krijgen die je wilt. Alles start altijd eerst met waardevol zijn voor je klant. Prijs is alleen dan een issue in de absentie van waarde… Je zult jezelf dus echt moeten laten zien. Waarde geven zorgt voor vertrouwen en creëert een band met je klant.

 

Om waardevol te zijn, is het proces van zijn, doen en hebben belangrijk. Dit is een natuurwet van zaaien en oogsten. Je kunt simpelweg niet oogsten zonder te zaaien… Net zoals je niet kunt ‘hebben’ zonder een specifiek persoon te zijn en zonder concrete acties uit te voeren.

Wanneer je je focust op het eindresultaat alleen en niet op het zijn en het doen, dan vergeet je dat het erom gaat waardevol te zijn voor je klant. Het proces tot uiteindelijke koop zal moeizaam en gestrest verlopen omdat er te weinig waarde en teveel spanning is. Hoe waardevoller je wordt voor anderen, en hoe beter je dat middels praktische plannen naar de ander kunt brengen, hoe krachtiger en makkelijker uiteindelijk het eindresultaat wordt.

Vertraging op het resultaat:

Een kleine kanttekening hierbij: er zit vertraging op:). Als je er nu voor kiest om je omzet los te laten en te gaan werken aan waardevol zijn voor anderen, dan is het essentieel dat je ook een verdiensysteem hebt als onderdeel van je bedrijfsstructuur. Zodra je eenmaal dat verdiensysteem hebt wat achter het waardevol zijn voor je klanten staat, dan kun je wat meer los gaan laten. De sleutel van succes op alle vlakken is detachment: Je weet wat je als uiteindelijk resultaat wilt bereiken en laat dat vervolgens ook weer los om vrij te kunnen creëren. Door de natuurwet van zaaien en oogsten te volgen, weet je dat als je aan de voorkant van je bedrijf waarde creëert, dat uiteindelijk ook terugkomt in de vorm van financiële output. Mits je durft los te laten en er echt voor gaat.

Het is lastig in te schatten hoe lang deze vertraging in jouw geval is. Misschien kan het wel 3 of 6 maanden duren voordat je uiteindelijk financiële output zult krijgen. Misschien nog wel langer. Ondernemen is wat mij betreft vooral het hebben van een lange adem en loslaten doordat je vanuit je hart en zielenmissie mensen verder helpt, gebaseerd op een solide fundament.

Je kunt het metaforisch vergelijken met het maken van een goed producerende moestuin. Eerst moet de grond goed zijn, dan kun je gaan zaaien en uiteindelijk kun je pas gaan oogsten. Op financieel gebied is het belangrijk om het proces van de natuur niet in de weg te staan maar juist met dit proces mee te werken en hele mooie dingen te zaaien waardoor je uiteindelijk kunt gaan oogsten op alle vlakken.

 

Als je meer wilt weten, dan zien we je heel graag tijdens het Succes in Balans weekend. In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Ben heel benieuwd wat je hiervan vindt.

 

Heb jij last van omzetstress en wat doe je hier tegen?

 

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
9 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] meer wilt weten over verdienmodel (en waarom je juist NIET voor omzet wilt gaan) check dan even de blog die wij hierover geschreven hebben. Een verdienmodel is belangrijk maar wat mij betreft is datgene wat je echt happy maakt, wat je […]

Erg fijn om dit te lezen.. het vertrouwen in het zaaien, breekt me soms meer op, dan omzet.. maar ik houd vol.

Hi Janet,
Het is belangrijk om de balans tussen zaaien en oogsten goed in de gaten te houden. Teveel zaaien kan óók tot stress leiden zeker als je krap bij kas zit!

Liefs,
Bas

Hey Bas
Bedoel je met het verdiensysteen een online training die mensen kunnen kopen?

Hey Susan,
Een verdiensysteem kan verschillende mogelijkheden hebben. Heb je een “live” business of wil je meer online doen? Er zijn allerlei mogelijkheden hierin. Het gaat erom hoe jij het meeste waarde kunt geven aan anderen in díe specifieke manier die voor jou goed voelt.

Liefs,
Bas

Mooi Artikel, Bas. Ben het er helemaal mee eens, hoe meer je geeft hoe meer je terugkrijgt, mits het oprecht is en je echt betrokkenheid toont in je cliënt/klant.

Vriendelijke groet,

Edith Dijk

Hi Edith,
Ja, dat is zo:). Maar, vergeet daarbij niet het grotere plaatje waarbinnen je aan het werken bent.

Liefs,
Bas

Hoi,

Bij mij duurt het al 10 jaar…….
de eerste keer ik zo’n artikel lees waarvan ik denk, ja, dat is de reden waarom ik weinig tot niets verdien.
Mijn hobby is mijn werk geworden, ik geraak er gewoon niet. Ik heb ideëen waar een ander succes mee heeft. Ideëen van 10 jaar geleden dan nog wel!
Als ik vergelijk met collega’s/concurrenten, dan ben ik ervan overtuigd dat ik “iets/veel waard ben”. Dat wat ik aanbied, heel waardevol is……..
En toch…….
Ik wil zeker en vast niet rijk worden, dus dat gedeelte is allang losgelaten.
ik had graag wat erkenning gehad en op mijn gemak financieel kunnen rondkomen.

grtjs
PS: sorry dat ik mijn hartje hier lucht. 😉

Hi Petra. Dit stuk van jezelf gaat niet alleen over rijk zijn ja of te nee. Het gaat om zelfwaardering en toevoeging aan de wereld. Door uit deze situatie te geraken kun je meer geld naar je toetrekken, financieel sterker worden én nog meer toevoegen aan de wereld!

Het gaat erom de juiste dingen op het juiste moment te doen.

Liefs,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

9
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!