Hoe kun je als ZZP’er starten met online geld verdienen?

Online geld verdienen! Hoe kun je daarmee starten en waar moet je op letten?
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Passief inkomen is een trend van de afgelopen paar jaar. Iedereen denkt wel een graantje mee te kunnen pikken van deze trend van actief werken naar passief werken, van online geld verdienen. De waarheid ligt in de meeste branches nét iets ingewikkelder om tot echte significante verdiensten te komen. In deze blog leg ik je daar graag meer over uit.

Wat is online geld verdienen?

Online geld verdienen kun je op veel manieren. De zoekterm ‘online geld verdienen’ levert 16,5 miljoen (!) hits op. Tijd dus voor een blog hierover om het een en ander van elkaar te scheiden! De zoekresultaten rondom dit thema zijn zeer divers. Van het invullen van enquêtes tot het traden van aandelen en alles wat daar tussenin zit. Wat het voor mij betekent, is een manier om mét je passie een extraatje te verdienen door het steeds verder helpen van andere mensen binnen de betekeniseconomie.

Passie(f) inkomen:

Ondanks het feit dat er veel manieren zijn om online geld te verdienen, is er één factor die veel van die manieren met elkaar verbindt en dat is, dat het zo makkelijk mogelijk moet zijn en zo snel mogelijk geld moet opleveren. Niet echt iets dat voor mij heel aantrekkelijk klinkt. Juist omdat het dan alleen maar over het geld gaat. Iets dat we binnen de Hooggevoelige Ondernemer nou juist niet willen. In het woord passief zit het woord passie. Ik denk dat het belangrijker is dat jij met je passie passief inkomen gaat verdienen. Het gaat immers niet zomaar over geld verdienen.  Natuurlijk, het kan een leuke bijverdienste zijn, maar uiteindelijk gaat geld helemaal niet over geld. Het gaat over de tijd en de vrijheid om te doen wat je wilt, met wie je wilt, wanneer je wilt, hoe vaak je wilt en waar je wilt. Dit betekent dat online geld verdienen voor ons binnen de betekeniseconomie net iets anders werkt dan de standaard manier: Het moet mensen verder helpen….

Van actief naar passief:

Als je ervoor kiest om met je passie online iets extra’s te verdienen, dan is het belangrijk om te beseffen dat online geld verdienen niet zomaar iets is wat uit de lucht komt vallen. Er zijn relatief weinig mensen die hiermee bezig zijn, die ook écht goed geld verdienen online en dat helemaal passief doen. Daarom kiezen wij voor de ‘van actief naar passief methode’. Dit betekent dat je de waarde die je al hebt vanuit je actieve passie, passief gaat maken. Dit gaat doorgaans in 3 stappen.

  1. Structuur bouwen in je bedrijf:

Om als ZZP’er online geld te verdienen, is het belangrijk dat je allereerst de structuur van je bedrijf heel erg goed hebt staan. Dit is een stap die veel ondernemers dénken goed te hebben staan maar wat in de praktijk niet zo blijkt te zijn. Even een check. Het betekent dat je weet wat het klantpad is dat je doorloopt, je een heldere doelgroep, producten, referenties, enzovoorts hebt waarop je kunt bouwen, enzovoorts, enzovoorts. In Top Ondernemer hebben we hiervoor een speciaal stappenplan gemaakt dat we aan onze studenten leren.  Zonder deze structuur is het als ZZP’er heel lastig om online geld te verdienen. Zeker omdat het gevaar bestaat dat jij je juist teveel focust op het verdienen en te weinig op het bouwen van de structuur.

  1. Actieve content goed wegzetten:

Vanuit het bouwen van je structuur zet je je content goed weg. Content in deze context betekent voor mensen die een dienst aanbieden hun waarde voor anderen. Voor mensen met een product is het hier wat verder zoeken maar zeker niet onmogelijk. Het wegzetten van actieve content betekent dat je goed test of je dienst aansluit bij je doelgroep, of de prijs goed is, opbouw klopt en je een goed aanbod hebt naar je potentiële klanten toe. Deze testfase is HEEL belangrijk. Zoals je wellicht weet, was mijn eerste workshop met 4 mensen waarvan ik er al 2 kende. Dit doortesten is een stap die je beter niet kunt overslaan J.  Je kunt immers beter testen in een kleine omgeving dan in een omgeving uit je comfortzone…

  1. Actief passief maken:

Vanuit je actieve content ontstaat vervolgens passieve content. Dit is dan ook relatief simpel, juist omdat je actieve content al doorgetest is en goed overkomt bij je klantengroep, waardoor je weet dat je goed zit. Van actief passief maken kun je doen door bijvoorbeeld het opnemen van trainingen, workshops, seminars, webinars, enz. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Vanuit daar kun je dan starten met online geld verdienen als ZZP’er. Het is niet moeilijk maar toch heb je een beetje geduld nodig voordat je uiteindelijk kunt oogsten in de praktische wereld. Net zoals overigens wel meer dingen geduld nodig hebben ;-).

Hoe kun je als ZZP’er starten met online geld verdienen?

Zorg voor waardevolle en goed doorgeteste content of een product. Die maak je daarna zoveel mogelijk passief. Het enige dat je dan nog nodig hebt om geld te verdienen, is om traffic te sturen naar je passieve product zodat mensen het kopen. Dit betekent eerst investeren en daarna geld verdienen. In deze traffic zitten de mensen die je bijvoorbeeld via Facebook in jouw product funnels laat komen. Vanuit die investering ontstaat geld via slechts een klein percentage van de personen die in deze marketing funnel komen. Om als ZZP’er te starten met het online geld verdienen, is in de meeste gevallen dus wel wat doorzettingsvermogen nodig. Niet alleen van jezelf maar zeker ook van de mensen die je hierbij ondersteunen. Als ZZP’ers kunnen we natuurlijk ook gewoon andere mensen inhuren om jou hierin te ondersteunen. Vooral het kijken naar welke producten en diensten jij als ZZP’er online kunt verkopen, heeft enige vorm van analyse nodig.

Kortom: Het is mogelijk als je weet wat je moet doen, wanneer je het moet doen en belangrijker nog, wie het voor je kan doen.

Hoe ga jij starten met online geld verdienen?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe ga jij starten met online geld verdienen?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Dit is een van mijn favorieten. Als je goede content (waarde) hebt, kun je over letterlijk elk onderwerp een online cursus maken. Zie de blog van vorige week hierover voor meer informatie. Klik hier voor de link naar de blog  over online geld verdienen. […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!