Herfstoogst

Ik loop door de moestuin en oogst de laatste dingen. Bas heeft al eerder een blog over de oogst geschreven en hoe het proces van zaaien en oogsten werkt.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]oogstIk loop door de moestuin en oogst de laatste dingen. Bas heeft al eerder een blog over de oogst geschreven en hoe het proces van zaaien en oogsten werkt. Ik vind oogsten echt genieten. Heerlijk al dat lekkers en ik zie en voel dan ook al meteen wat er van te maken is. In koken kan ik mijn creativiteit enorm kwijt. Hier word ik heel blij van. Als ik kook, geef ik mijn positieve energie en blijheid door aan anderen.

Onze moestuin is ook een mooi voorbeeld en test case hoe we in business vervolgstappen kunnen maken. Ik ben bijvoorbeeld niet dol op onkruid wieden. Zaaien vind ik leuk, oogsten fantastisch. Dus voor mij is het belangrijk dat iemand mij ondersteunt met het onkruid wieden. Met het invallen van de herfst en het einde van het oogstseizoen vallen de inzichten bij bosjes binnen. Wat een mooi cadeau. Heerlijk, het leven is zo om te genieten.

Do, Delete & Delegate:

Graag wil ik een aantal inzichten vanuit dit oogstseizoen met jou delen. Bepaal in je leven waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Besteed de andere dingen echt uit. Hier komen de 3 D´s om de hoek kijken. Do, Delete en Delegate. Sommige dingen kun je gerust even laten liggen en ze zijn vanzelf opgelost, dus Delete. Delegate, delegeer waar je minder sterk in bent. En Do dat waar je passie ligt en waar je blij van wordt.

Belangrijk bij Delegate en Delete is loslaten. In de moestuin heb ik enorm geleerd los te laten. We hebben gezaaid, het onkruid wordt netjes bijgehouden en de oogst is het resultaat van onze inzet in combinatie met de kracht van moeder natuur. En over deze kracht heb ik weinig te zeggen, dus loslaten.

In je business is Delegate en Delete ook enorm belangrijk. Bij het proces van delegeren is het voornaam dat je loslaat. Voordat je dit doet, zorg je ervoor dat je je buikgevoel volgt: vertrouw je de persoon, heb je er een goed gevoel bij? Is het gevoel goed, stel dan de juiste randvoorwaarden. Wat is je doel, wat wil je bereiken wat verwacht je van de ander? Ben hier heel duidelijk is, zodat je ook echt krijgt wat je wilt hebben.

Heb je in je Do fase ondersteuning nodig om te groeien of jezelf te vergroten, vraag dan hulp. Zet een expert in. Belangrijk bij deze expert is dat hij de vergroting, die jij wilt realiseren, bezit. Anders werk je niet op hetzelfde niveau en zul je de persoonlijke vergroting niet maken. Ik heb dat zelf een aantal keer ervaren en je merkt dan dat je energie stagneert. En dat is jammer. Vraag dus ook aan deze hulp hoe hij of zij je echt verder kan helpen en waar deze persoon in het leven staat.

Bij alles is het heel voornaam dat je duidelijk en specifiek bent. Wat wil je oogsten, waar wordt je blij van en stippel dan je weg uit. Zo wilde ik graag een herfst vol met heerlijke pompoensoep. Dus heb ik pompoenen op het juiste moment gezaaid en ik kan je vertellen de oogst is magnifiek.

Een magnifieke oogst gun ik jou ook.

Hoe kan ik jou helpen jouw oogst te verbeteren?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

In het Succes In Balans weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Een onderdeel is natuurlijk: wat wil jij oogsten? Hoe bepaal je nu jouw beste oogst? Deze tools reiken we je aan in het Succes in Balans weekend.

Info en aanmelden kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Een harte groet,

Mirna den Reijer[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik zou iets willen beginnen, maar weet niet hoe?????

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!