Mijn persoonlijk recept voor mijn balans als hooggevoelige ondernemer

In het Succes in Balans weekend krijg ik steeds de vraag: “Hoe houd ik als Hooggevoelige Ondernemer mijn balans en hoe maak ik mijn balans op?” Hier mijn persoonlijk recept.
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

In het Succes in Balans weekend krijg ik steeds de vraag: “Hoe houd ik als Hooggevoelige Ondernemer mijn balans en hoe maak ik mijn balans op?”. Aangezien ik jaren fiscalist ben geweest en balansen heb verzorgd voor ondernemers, gaat het hier niet om de cijfermatige balans maar echt om de persoonlijke balans. Eigenlijk de balans om rijkdom op alle vlakken te creëren. Dus de balans op zakelijk, persoonlijk en financieel gebied.

Mijn persoonlijke balans

Graag deel ik met jullie de methode die voor mij werkt. Jarenlang merkte ik dat mijn energie aan het einde van de dag vaak weg was en dan had ik niets bijzonders gedaan. Ik schermde mezelf niet af en liet iedereen aan de haal gaan met mijn energie. Toen ik ontdekte dat dit gebeurde, ben ik heel bewust hier op gaan letten en heb een ‘Plan de campagne’ gemaakt.

De sleutel van de balans

Als moeder van 4 kids, als vrouw, als partner en als onderneemster heb ik aardig wat ballen hoog te houden op een dag. Dus besteed ik bewust aandacht aan mijn energie. De sleutel tot succes is het houden en bewaken van een hoge energie.

Hoge energie

Voor mij is het belangrijk dat ik mijn energie hoog houd en deze bewaak. Nu is dat een standaard proces en hoort het bij mijn succesroutine, maar dat is echt anders geweest. Ik heb dit als volgt aangepakt. Ik sta in de ochtend om 6 uur op. Het eerste half uur is voor mij. Soms is één van de kids ook al wakker. Alleen weten ze dan echt dat dit een mama momentje is. Ik gebruik dit half uur om mijn energie te centreren. Ik doe wat nodig is, een yoga stretch, een boksbal sessie, een trampoline sessie, een rondje kettlebells of een combinatie daarvan. Ik luister goed naar wat mijn lichaam nodig heeft. Ik sluit dit af met een wit licht wat ik om mezelf heen plaats waarmee mijn energie van mij blijft en de energie van de ander bij de ander. Dan stap ik onder de douche en sluit af met een koude douche. Even ijskoud nadouchen activeert mijn lichaam volledig.

Balans en voeding

Daarna neem ik samen met de kids ruim tijd voor een voedzaam ontbijt. Mijn eetpatroon ziet er als volgt uit, ik eet vers fruit, groente, zaden, noten en eiwitten in de vorm van gevogelte, ei en of vis. Voor mij is voeding echt heel essentieel in mijn balans. Ik merk het meteen aan mijn lichaam en dus aan mijn balans als ik een keer zondig. Vooral suiker en koolhydraten leveren direct een dip op en dat blokkeert in mijn lichaam.

Balans in werkschema

Als de kids naar school zijn, start mijn werkdag. Mijn balans komt het beste tot zijn recht als ik werkblokken van een uur maak. Ik werk heel duidelijk in blokken en sluit in de tussentijd mail en telefoon af. Ik begin met het checken van mail, telefoon en social media. Daar neem ik in de ochtend, middag en avond maximaal een half uur voor. Verder sluit ik het tussendoor volledig af, zodat ik mezelf volledig op mijn missie kan richten. Dit werkt voor mij het beste. Zakt mijn energie weg, dan ga ik tussendoor even met de hond naar buiten of ik maak een korte stretch of ik zet een muziekje op om te dansen.

Balans bij het afsluiten van de dag

In de avond zorg ik echt even voor een moment hersenvrij – tijd. Een uur voor het slapen gaan, gebruik ik geen schermen, ik mediteer, ik lees een boek of drink even lekker een kruidentheetje. Zodat ik in balans de nacht kan starten. Een goede nachtrust is voor mij heel voornaam en dat is met 4 kids echt een uitdaging, dat kan ik je verzekeren. Dat uurtje hersenvrij zijn voor het slapen gaan, zorgt voor innerlijke rust zodat ik alles wat nodig is kan loslaten en mijn lichaam tot rust komt.

Een moment uit balans

En natuurlijk gaat het ook wel eens mis. Met kinderen is het niet altijd te voorkomen dat mijn planning mijn planning blijft. Dan pas ik het ‘is-nu-moment’ toe. Het ‘is-nu-moment’ oké vinden en koesteren, is een zeer waardevolle dankbare energie. Dat zorgt voor mij direct weer voor balans.

Bijvoorbeeld vanmorgen. Ik had een strakke planning. Deze ging totaal op de wip. De monteur van kast belde, hij had nu tijd, dus hij kwam er aan, oké? Ja, natuurlijk. De monteur van de vaatwasser stond opeens op de stoep, het onderdeel was binnen en de verwarmingsmonteur kwam de sleutel ophalen van één van de appartementen omdat de verwarming niet werkt. Oké, daar ging mijn planning. Dan pas ik het ‘is-nu-moment’ toe en ik accepteer dat het er is. Het resultaat was wel dat mijn planning in de soep liep. Dan kun je balen, in de stress raken of wat dan ook. En ja hoor, dat heb ik heeeeeel vaak gedaan. De stress kon dan uit mijn oren stromen. Door het toepassen van het ‘is-nu-moment’ en het oké vinden, heb ik veel meer rust en blijf ik steeds in mijn kracht en houd ik balans. Oké, het is zoals het is. Het is oké!

Ik geniet van het moment, ik ben blij en dankbaar dat onze vaatwasser het weer doet. Ik socialiseer en lach met de kastmonteur, doe even een gezellig bakkie en ga daarna lachend aan de slag. Door deze momenten te benoemen en te zeggen dat het oké is, creëer je veel meer rust in plaats van stress of wat dan ook. Stress zorgt juist voor het verliezen van onze kracht. Door de acceptatie en zeggen dat het oké is, houd je juist je kracht en dus ook je balans.

Weet dat dit mijn persoonlijk recept is, dus voor jou kan het in jouw balans echt anders werken. Dit is mijn sleutel tot balans en voor mij werkt het. Haal er uit wat voor jou kan werken. Heb je meer tips nodig voor jouw balans? Kom dan naar het Succes in Balans weekend. Daar deel ik met veel liefde en plezier nog meer tips om in balans te blijven en je energie hoog te houden.

Hoe houd jij je balans?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het implementeren van de volgende stap in jouw leven, bedrijf en financiën. Rijkdom op alle vlakken heet dat binnen De Hooggevoelige Ondernemer.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe houd jij je balans?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Een liefdevolle groet,

Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!