Persoonlijke ontwikkeling: Pak de leiding…

Leiderschap tonen (persoonlijke ontwikkeling), in de meest pure vorm betekent allereerst leiding nemen over jouw eigen leven. Leiderschap in het eigen leven zorgt voor inspiratie en daadkracht in jouw omgeving.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Leiderschap (persoonlijke ontwikkeling), in de meest pure vorm betekent het allereerst leiding nemen over jouw eigen leven. In deze blog geef ik hier graag wat meer tips over. Leiderschap in het eigen leven zorgt voor inspiratie en daadkracht in jouw omgeving.

Hoe we uitgedaagd worden voor onze persoonlijke ontwikkeling:

In het leven van eenieder van ons doen zich allerlei situaties voor. Situaties die ervoor zorgen dat we worden uitgedaagd en vooral dat we ervoor zorgen dat we door blijven groeien in onze persoonlijke ontwikkeling. Vooral en allereerst als mens. Die uitdagingen zijn er met een reden en kunnen we dus niet zomaar aan de kant schuiven.

Als je midden in een vervelende situatie zit, is het spannend en uitdagend om deze situatie te confronteren, om er de leiding over te pakken. Afgelopen weekend gaf ik een driedaagse seminar over financiën. In de zaal verschillende mensen met verschillende financiële achtergronden. Wat bovenaan stond, en voor iedereen hetzelfde was, is het feit dat die financiële comfortzone uitdagingen bedenkt. Het bekendste en meest treffende voorbeeld is een persoon die financieel gezien in de problemen zit. Althans dat denkt hij.

Het interessante aan dit soort uitdagingen is dat ze vaak helemaal niet gaan over de uitdaging zelf. Zo gaat geld bijvoorbeeld helemaal niet over geld maar veel meer over het bereiken van een volgende mentale level. Een level waarin leiding nemen centraal staat. Een winnaar krijgt overigens net zoveel uitdagingen over zich heen als een verliezer. Het is hoe we ermee omgaan.

De beste studie naar leiderschap…

Dat ben je zelf en de situatie waarin je zit. De een vindt het heel uitdagend en spannend om op die manier naar zichzelf te kijken, maar het leven dat je op dit moment leidt (of lijdt) is een belangrijke indicatie of je persoonlijk leiderschap toont of niet. Een leider zoekt naar oplossingen in zijn of haar leven in plaats van er in te blijven hangen. De belangrijkste studie die je kunt maken, is de studie naar jouw eigen leven en alle dingen die erin gebeuren. Jim Rohn zegt dit heel erg treffend: “Learn to work harder on yourself then you do on your job”. Een waarheid als een koe. Juist ook omdat hij zegt: “Formal education will make you a living, self education will make you a fortune”….

We kunnen het onszelf niet permitteren om niet met onszelf geconfronteerd te worden. Juist omdat dit de meest effectieve lessen van ons allemaal zijn. Jezelf hierin kwetsbaar opstellen kan overigens geen kwaad. Veel hooggevoelige ondernemers hebben er een handje naar om alles zelf te willen doen. Op die manier maak je het jezelf zo ontzettend moeilijk. Juist omdat je alles zelf moet uitzoeken. Elke keer weer. Dit kost uiteraard heel veel energie en leidt niet tot betere inzichten in jezelf.

Jouw invloed op anderen:

Jim Rohn is een belangrijke inspiratiebron voor deze blog en geeft ons een heel mooi inzicht hierin mee: “If you change, everything around you changes”. Met andere woorden: We denken vaak dat onze omgeving met ons mee moet groeien of moet veranderen. Het tegenovergestelde is waar, juist omdat al die prikkels en invloeden, die vanuit onze omgeving op ons afkomen, ertoe bijdragen dat we verder uitgedaagd worden om harder aan onszelf te werken en de leiding te pakken. Als we zelf veranderen, verandert de hele omgeving met ons mee. Dat betekent in dit proces dat sommige mensen zullen afvallen, en er zullen nieuwe mensen bijkomen die voor nieuwe inzichten en energie zullen zorgen. Wat je uitstraalt, krijg je terug.

Hoe fantastisch is het om hierin de leiding te pakken en een studie te maken naar ons eigen leven? Ik kan hier écht van genieten. Juist ook omdat het een persoonlijke reis is. Een reis met metgezellen en veel voldoening. Een reis ook die nooit af is maar waarin ik heel graag deel met anderen.

Pak jij de leiding over jouw leven?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Pak jij de leiding over jouw leven?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!