Potentie: als anderen zien wat jij nog niet ziet

potentie missie
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Soms zit je vast in je eigen wereld. Dan loop je vast in je eigen gedachten en zie je niet meer wat er wél is en wat er allemaal kan zijn. Je hebt niet meer helder voor ogen wat jouw eigenlijke potentie is. Dan is het fijn als je mensen om je heen hebt, die je hierbij helpen. Als er iets is dat mij verder heeft geholpen in m’n ontwikkeling, dan is het wel de hulp van mensen die dingen in mij zagen op de momenten dat ik ze zelf nog niet zag. In deze blog deel ik hier graag meer over.

Jouw ‘realiteit’

Jouw wereld, jouw realiteit, wordt voor een belangrijk deel vormgegeven door wat je denkt en welke beelden je daarbij hebt. Anderen kunnen hier een positieve of een negatieve mening over hebben. Het is zelfs zo dat jouw inkomen het gemiddelde is van jouw 5 beste vrienden plus of min 10%. “Waar je mee omgaat, wordt je mee besmet”, zou je dus kunnen zeggen…

Als jouw gedachten nu worden vormgegeven door beelden en gedachten die je hebt, dan kun je hier zelf natuurlijk heel veel mee doen. Je kunt je gedachten en beelden als het ware gaan beïnvloeden om een realiteit te krijgen die je graag wilt. Maar wat doe je als je vast komt te zitten; wanneer je in gedachten steeds dezelfde rondjes blijft draaien en niet weet hoe je de volgende stap wilt zetten?

Het kan zijn, dat je nog niet door hebt over welke potentie je precies beschikt en dat je er daardoor – bewust of onbewust – nog voor ‘kiest’ om vast te blijven zitten waar je nu bent. Je gedachten en beelden worden dan je nieuwe realiteit. Je hebt dan iets of iemand nodig om je te helpen door deze gedachten heen te breken, om je bewust te maken van een andere soort van gedachten en beelden.

Schitterend proces

Dat proces waarin anderen de vonk in jou zien – de potentie zien die jij zelf nog niet ziet – is SCHITTEREND! Tegelijkertijd natuurlijk ook mega ‘scary’. Simpelweg vanwege het feit dat je ZO ENORM uit je comfort zone gaat, dat het onnatuurlijk voelt.

Toen ik een aantal jaar geleden mijn eerste mentor tegenkwam, was dat ook exact wat er gebeurde. Hij zag dingen voor mij waar ik zelf niet over nadacht; waar ik echt geen idee van had, dat ik ze zou kunnen realiseren, laat staan op zo’n korte termijn als waarin ik nu zaken heb gerealiseerd. Van 4 deelnemers naar meer dan 120 deelnemers in het Succes in Balans Weekend bijvoorbeeld. Stel je voor, dat je ineens 30x meer mensen in je workshops heb. Dat kan je mind simpelweg niet begrijpen. En toch… het gebeurde. Ik leerde er enorm veel van! Over het proces, waarin ik leerde dat ik mocht en kon vertrouwen op coaches en mentoren in m’n leven. Ook over investeren en geloven in mezelf. Ik zette daarin grote stappen.

Ik zie, dat veel hooggevoelige ondernemers het moeilijk vinden om te vertrouwen, om anderen toe te laten in hun leven. Om de kracht van goede coaching en mentorschap echt te mogen ontvangen. Veel ondernemers zitten vast in wat Mirna en ik de kostenwaas noemen. Ze zien de mogelijkheid wel, maar kijken alleen maar naar wat er mogelijk mis kan gaan. Alsof er een soort van waas tussen hen en de kans komt te liggen, waardoor ze de kans niet meer helder zien en deze dan ook vaak aan hun neus voorbij gaat.

Bewust aan je onbewuste werken voor bewuste resultaten

Als anderen jouw potentie zien, maar jij ziet het zelf nog niet, dan betekent dit dat er werk aan de winkel is! Vooral werk op het gebied van het positief beïnvloeden van jouw gedachten en beelden. We zullen je een handje helpen door onderaan deze blog een link te plaatsen naar een meditatie die je helpt om je onbewuste verder te conditioneren, om positieve impact te creëren in je gedachten en beelden.

Sta jij open voor coaching, maar weet je niet waar je kunt beginnen? Weet je ergens dat er meer voor jou is weggelegd, maar heb je geen idee wie jou daarin kan begeleiden? Of misschien heb je al een mentor of coach en wil je naar het volgende level?

Eén van de belangrijkste dingen als het gaat om het ontvangen van coaching of mentoring is wat mij betreft dat je open staat. Allereerst open staan om te leren. Ik noem dat ook wel ‘coachable’ zijn. Daarnaast natuurlijk ook open staan voor de kansen die zich in jouw leven voordoen en waar je mee aan de slag kunt gaan.

Coach of mentor?

Er is een belangrijk verschil tussen een coach en een mentor. Een coach vertelt je namelijk hoe je het kunt doen en waar je op moet letten. Hij of zij is echter géén ervaringsdeskundige. Een mentor staat een level hoger. Hij of zij weet vanuit eigen ervaring wat nodig is EN weet óók hoe het in de praktijk wel of niet werkt. Wees je bewust van dit verschil en kies voor jezelf of je coaching of mentorschap wilt.

Natuurlijk is er ook een verschil tussen een coach en een mentor qua investering. Dát is mij inmiddels ook wel duidelijk… Met het verschil in investering komt er uiteraard ook een verschil in output, het resultaat dat je ermee bereikt. Een mentor zal je over het algemeen ondersteunen om grotere resultaten te behalen, ongeacht op welk gebied je hem of haar ook gaat inzetten.

Tot slot nog dit. Coaching en mentorschap zijn enorm in opkomst. Kies altijd een mentor of coach die:

  1. jouw potentieel ziet waar jij je zelf nog niet van bewust bent. Met andere woorden: kies iemand die VEEL groter denkt dan jij zelf!
  2. al gerealiseerd heeft wat jij nog wilt gaan bereiken.
  3. 200% vertrouwen heeft in jou.
  4. veilig voelt en bij wie je vanuit compassie kunt zeggen wat je wilt.
  5. verstand van zaken heeft in de niche waarin jij opereert.

Hier vind je de meditatie die Mirna over dit thema voor jou heeft gemaakt. Mijn advies is om er gedurende de komende paar weken elke dag 2-3 keer naar te luisteren en ermee aan de slag te gaan.

Jouw potentie

Heb jij voor jezelf helder wat je wilt en kunt bereiken? Of heb je om de één of andere reden het gevoel dat er voor jou meer moet zijn weggelegd, maar kom je daar niet bij? Heb je iemand in je leven die ziet wat jij zelf nog niet ziet en die je daarin begeleidt? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Groei is er om te delen. Op alle vlakken. De groei die Mirna en ik ervaren geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Wil je eens kennis komen maken met de lessen die wij doorgeven? Dan nodigen we je heel graag uit om eens naar het Succes In Balans Weekend toe te komen. We helpen je graag verder om jouw potentie te onderzoeken en helder te krijgen.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!