Realisme, de meest bewandelde weg naar middelmatigheid

Een van de dingen die mij mijn hele leven lang al heeft gefascineerd, is waarom mensen doen wat ze doen.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

E√©n van de dingen die mij mijn hele leven lang al heeft gefascineerd, is waarom mensen doen wat ze doen. Of niet doen wat ze wel zouden moeten doen in sommige gevallen… ūüėČ Een aantal weken geleden schreef ik een blog over de kracht van woorden en het zorgvuldig kiezen hiervan. Op dit blog kreeg ik veel reacties. Een thema dat in veel van die reacties naar voren kwam, was het concept van realiteit. In deze blog meer uitleg over realisme en vooral, waarom je niet zo snel realistisch wilt zijn in bepaalde gebieden van je leven.

2 x gecre√ęerd

Een overtuiging is slechts een overtuiging. Deze is ondersteunend of niet-ondersteunend aan jou en jouw doelen. Zo ook realisme. Dus bedenk goed welke overtuigingen je hebt over jezelf, je doelen en je leven. Alles wordt namelijk 2 x gecre√ęerd. De eerste keer in je hoofd en vervolgens met je handen. Door ‚Äúrealistisch‚ÄĚ te denken, ga je dus klein dromen in je mind. Besef dat alle grote realisaties zijn begonnen met een groot idee in het hoofd om vervolgens te worden uitgevoerd. Realisme is √©√©n van die dingen die je niet in je hoofd en gedachten wilt hebben. Juist omdat op die manier een middelmatig leven zich aan je ontvouwt.

Play to win

Het leven is gemaakt om te spelen. En om te winnen natuurlijk. Door het leven als een spel te zien, kun je gaan spelen om er het maximale uit te halen. Spelen om te winnen maakt je sterker, op alle vlakken. Het is essentieel om te spelen om te winnen. Zeker als een leven met rijkdom op alle vlakken belangrijk voor jou is. Jim Rohn zei het heel mooi: ‚Äúevery let down effects the rest‚ÄĚ.¬† Als je ergens eventjes de teugels laat vieren, gebeurt dat ook op andere vlakken in je leven.

Wat is nu eigenlijk ‚Äúde realiteit‚ÄĚ?

Vooral een samenraapsel van gedachten, emoties, verhalen en mindset. Mindset kun je zien als jouw kijk op jezelf, op anderen en op situaties. Al deze dingen zorgen ervoor dat je op een bepaalde manier over een specifieke situatie denkt. Die gedachten vormen op die manier de realiteit in jouw hoofd. Geen wonder dat die realiteit vervolgens ook uitkomt in de fysieke wereld waarin je elke dag leeft….

Groot denken, klein realiseren

Vaak denken hooggevoelige mensen groot maar realiseren ze klein. Dat vind ik heel erg jammer en vooral ook een verspilling van kostbaar talent. Ik vertrouw erop dat iedereen het vermogen heeft om zijn of haar talent in de wereld te zetten. Om groot te denken EN groot te realiseren heb je doelen nodig die groter zijn dan middelmatigheid. Doelen die middelmatigheid overstijgen en je mentaal naar een ander level brengen.

Het is daarom essentieel om groots te blijven denken om middelmatigheid tegen te gaan. Elk moment kun je weer kiezen tussen middelmatigheid of succes, wat dat voor jou ook moge zijn.

Denk jij vaak ‚Äúrealistisch‚ÄĚ? Of ben je veel meer een dromer die groter kijkt?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

In het Succes in Balans weekend gaan we verder in op het cre√ęren van rijkdom op alle vlakken. Een onderdeel hiervan is het defini√ęren van je emotionele rijkdom en het succesleven dat jij wilt. Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken cre√ęren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens¬†Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
7 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoi Bas, ik vind het soms zo lastig, dat ik mezelf door die grote droom geen rust gun. Nu plan ik bewust rust in, en zorgtaken, zodat ik wel aan mijn droom werk maar niet op elk moment. Ik wil namelijk verschillende doelen bereiken. Ik wil een bloeiend bedrijf, ik wil een suc6volle speelse pleegmoeder zijn en een liefdevolle dochter en partner. Mandy Joppen heeft hier een prachtige videoserie over. Bedankt weer voor je blog, vrgr Nanzz

Ik ben een grote dromer, maar het gerealiseerd krijgen is nog niet echt gelukt.

Hi Bas! Nou, deze zat! Realisme, klein denken… Een tijdje terug schoot t door mn hoofd dat ik altijd een schuilplek zoek / cre√ęer… 10 jaar gepest worden op school heeft er voor gezord, dat ik mn eigen eiland cre√ęerde, daar was ik veilig. Vooral niet opvallen… Dat heb ik ver doorgetrokken tot ik tot de conclusie kwam, dat ik mn eiland alleen kan verlaten, als ik een brug bouw naar de vaste wal en bereid ben tijdens het bouwen ook eens in t water te vallen… of te duiken… Over realisme gesproken… Het blijft in mn hoofd rondspoken, maar veel verandert er nog niet…

Beste Bas,
Ik heb altijd grote dromen en fantaseer er op los maar om ze te realiseren is een ander verhaal. Ik stuit dan op zoveel tegenwerking van anderen die altijd negatief reageren en het niet zien zitten. Ik kan niet alles alleen en heb toch ook mensen om me heen nodig die mee denken en zo helpen de droom te realiseren?
Wordt er soms zo moedeloos van.
Groet Annemarie

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study ‚Äď Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financi√ęle rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategie√ęn en tools om de volgende stap te maken in het cre√ęren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf √©n financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het¬†Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te cre√ęren.

Wie weet, tot dan!

7
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!