Vruchtbare relaties
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Herken je dat? Dat het met hooggevoeligheid een uitdaging is om relaties met anderen op te bouwen? Dat je soms echt niet snapt, dat de ander je niet begrijpt? Dat het lijkt of je voor de ander Chinees praat, terwijl je toch beide de Nederlandse taal spreekt en begrijpt?

Heb je relationele problemen? Wil je graag aardig gevonden worden? Ben je bang voor afwijzing? Ben je verlegen of val je juist meteen met de deur in huis en overlaad je de ander? Vinden anderen dat je te gevoelig bent of dat je je steeds aanstelt? Of krijg je te horen, dat je je niet zo druk moet maken over van alles en nog wat en dat je moet loslaten? Dat je niet zo diep moet nadenken? Komt de mening van anderen echt bij je binnen en raakt het je diep? Dan is het tijd om je relaties eens onder de loep te nemen en voor jezelf de keuze te maken dat het anders mag.

Wie ben je en wie trek je aan in relaties?

Het belangrijkste uitgangspunt bij relaties is dat je bepaalt wie je bent, wie je wilt zijn en wat de energie is die je wilt neerzetten. Wanneer je dit doet, trek je andere mensen aan en dat is het begin van elke relatie. Dus: Wie ben jij in hart en ziel? Wat is jouw kern? Omarm deze vervolgens in liefde en ga voor liefdevolle en vruchtbare relaties.

Persoonlijk liep ik hier hele lange tijd tegenaan en ik voelde me totaal niet begrepen. Dat bracht eenzaamheid. Gelukkig heb ik ervan geleerd en kijk ik nu anders tegen relaties en vriendschappen aan, zowel zakelijk als privé. In deze blog deel ik graag 13 tips die voor mij werken om liefdevolle en vruchtbare relaties op te bouwen. Lees ze eens door en kijk wat hiervan ook zou kunnen werken voor jou.

1. Blijf positief

Blijf altijd positief en benader alles op een positieve manier. Uit geen klachten of kritiek, geef geen veroordeling. Bekijk alles vanuit positiviteit. Wat een ander ook tegen je zegt, besef dat dit altijd het verhaal van de ander is. Bekijk wat je er positief uit kunt halen.

Als je iets negatiefs te horen krijgt en je voelt negativiteit in jezelf opkomen jegens die persoon, vraag jezelf dan meteen af welke drie positieve punten deze persoon heeft. Je draait de energie dan meteen om. Als je wilt klagen, kritiek wilt geven of iets wilt veroordelen, zegt dat alles over jou. Het geeft een negatieve lading en je kunt ertoe besluiten om dat achter je te laten. Het kost je teveel energie die je ook in andere zaken kunt stoppen.

2. Wees eerlijk in relaties

Wees eerlijk en oprecht. Kijk waarover je een oprechte waardering kunt uitspreken. Als je in alle eerlijkheid waardering kunt uitspreken naar de ander dan is het ijs meteen gebroken. Als je bij iets een YES-gevoel krijgt, weet je dat het echt is. Dit brengt veel mooie energie.

3. Heb een brandend verlangen

Een relatie aangaan vanuit een brandend verlangen zorgt ervoor, dat je er ook in wilt investeren. Een vuurtje dat je in je lichaam voelt, een blijheid, een gevoel van interesse voor die persoon. Een brandend verlangen om een relatie op wat voor vlak dan ook samen op te bouwen.

Ook in het ondernemerschap is een brandend verlangen belangrijk om je relaties op de juiste manier te bedienen en er vol voor te gaan. Zorg dat je ‘verliefd’ wordt op je klanten. Dan ga je in positieve zin tot het uiterste om een relatie met hen op te bouwen.

4. Toon oprechte interesse

Toon oprechte interesse in de ander. Zonder interesse is er geen vruchtbare bodem. Stel de ander open en geïnteresseerde vragen. Kijk naar wat die persoon doet, wat hem of haar bezighoudt. Misschien lijkt het in het begin niks voor jou of liggen jouw interesses ergens anders, toch kunnen de verrassingen uit onverwachte hoek komen.

Mij heeft het veel gebracht om oprechte interesse te tonen in zaken waarvan ik in eerste instantie niet had gedacht dat het me iets zou doen. Zo ben ik bijvoorbeeld totaal niet handig en ik houd zeker niet van stofjes naaien en bekleden. Totdat ik iemand ontmoette, die juist dát deed. Ik ben haar vragen gaan stellen, vanuit oprechte interesse, en dat heeft geleid tot een zeer dierbare vriendschap.

Juist door de open en oprechte vragen te stellen met een open mind kun je jezelf uitdagen en kunnen er hele mooie dingen gebeuren.

5. Verspreid je glimlach

Mijn glimlach verspreid ik graag en met veel liefde. Wanneer je in oogcontact iemand een glimlach schenkt, dan dooit het ijs meteen. Dat is althans mijn ervaring. Op die manier kun makkelijk en direct contact maken. Het kan uit je comfort zone zijn, maar dat is ook precies waar de magische dingen plaatsvinden. Dus durf ook jouw glimlach te verspreiden en maak contact.

Heb je eenmaal contact, toon dan oprechte interesse en laat de uitkomst verder los. Het contact kan een oogcontact-moment zijn, een leuk gesprek of misschien wel het begin van een mooie vriendschap of een inspirerende zakelijke relatie. Laat de uitkomst los, dan kan alles komen zoals het mag komen en voelt de ander zich ook heel vrij om zich open te stellen en te kijken wat de glimlach hem of haar brengt.

6. Verbind van hart tot hart

Ga voor een connectie van hart tot hart. Spirit first. Voelt het goed vanuit hart en ziel dan is het goed en kun je jezelf openstellen. Voelt het goed vanuit het hoofd, maar hart en ziel sputteren tegen, blijf dan trouw aan je intuïtie. Een eerste indruk kan altijd bijgesteld worden, maar wees super-alert als je merkt dat hart en ziel tegengas geven.

7. Luister open

Luister open en luister oprecht. Als de ander je iets vertelt, luister dan en zorg dat je met je volle aandacht helemaal bij die persoon bent. Wanneer je meteen gaat reageren met “Oh ja, dat heb ik ook” of “Oh ja, dat herken ik” of “Oh nee, dat meen je niet”, dan ontneem je de ander het moment.

Pas dus de KOE-methode toe: Kaken Op Elkaar. Geef de ander de ruimte om te praten en aan te geven wat hem of haar bezighoudt. Daarna kun je heel gericht geïnteresseerde vragen gaan stellen. Door actief en open te luisteren geef je de ander ook het signaal, dat je hem of haar belangrijk vindt om je tijd mee te delen.

8. Doe een beroep op het gevoel van de ander

Door zelf vanuit je gevoel te spreken en ook te vragen naar het gevoel van de ander, kun je gelijk vanuit het hart verbinding maken.

9. Maak je een fout, geef het dan onmiddellijk toe

Als je een fout maakt, geef het dan direct toe. Dat geeft zoveel ruimte en mogelijkheden in relaties. Hoe moeilijk het misschien voor jou ook is, doe het toch. Wanneer je gemakkelijk kunt toegeven dat je de plank hebt misgeslagen, dan ontstaat er een openheid en eerlijkheid die door de ander vaak als zeer prettig wordt ervaren.

10. Zie de wereld als je familie

De hele wereld? Ja, de hele wereld. Met de één heb je meer dan met de ander, maar wanneer je de hele wereld als je familie beschouwt, dan ontdek je dat eenzaamheid een verhaal naar jezelf toe is. Wanneer je dit in jouw leven kunt integreren, maak je veel makkelijker contact met anderen, ontstaan er mooie gesprekken en komen er uit onverwachte hoek hele mooie verbindingen.

11. Bescherm jezelf en ruim regelmatig op

Raak je gemakkelijk overweldigd door de emoties en verhalen van anderen? Verlies je jouw energie of loop je leeg in contact met anderen? Dan is het nodig om jezelf te beschermen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld elke dag starten door een gouden bel om jezelf heen te visualiseren. Terwijl je dat doet, geef dan voor jezelf aan, dat jouw energie hoog is en bij jou blijft en dat de energie van de ander bij de ander blijft. Zo houd je je jouw eigen energie hoog en laat je de energie van de ander bij de ander. Merk je na een ontmoeting dat jouw energie zwaarder is geworden, vraag dan of dat wat niet van jou is, terugkeert naar de bron. Door dit te doen, ruim je even lekker op en voel je je snel weer lichter.

12. Wees jezelf, je mag anders zijn

Mijn mantra is, dat ik anders mag zijn. Ik mág ook anders zijn. Jij mag ook anders zijn. Je bent helemaal goed zoals je bent. Of je nu verlegen bent of heel extravert, je mag anders zijn. Door jezelf toe te staan dat je anders mag zijn, doe je bewust en onbewust minder met wat een ander tegen je zegt over je gedrag, je uitingen en je mening. Door de keuze dat je anders mag zijn, straal je oprecht uit wie je bent en maak je juist makkelijker vanuit het hart verbindingen met anderen. Je bent dan namelijk volledig in connectie met jezelf.

Door ervoor te zorgen dat jouw energie hoog is en dat je gedurende de dag aandacht aan jouw energie besteedt, trek je andere mensen aan. Het is mens-eigen om bij iemand met een hoge energie te willen zijn. Dus zorg goed voor jezelf en zorg dat je lekker in je energie zit.

13. Omring jezelf met gelijkgestemden

Om liefdevolle, vruchtbare relaties op alle vlakken aan te gaan, is het belangrijk dat je jezelf omringt met gelijkgestemde mensen. Wanneer je punt 1 t/m 12 toepast, zal je zien, dat je hiermee juist de gelijkgestemde mensen op jouw pad aantrekt.

Spreek ook duidelijk naar het Universum uit wat je wenst, wat je doelen zijn in relationele sfeer op alle vlakken, zodat je vanuit het Universum ook ondersteund wordt op je pad om mensen te ontmoeten en relaties op te bouwen.

Relaties zijn een belangrijk onderdeel op weg naar rijkdom op alle vlakken. Ze geven je steun, ze geven je kracht en ze brengen schoonheid. Sommige mensen ontmoet je eenmalig, anderen reizen wat langer met je mee. Alles is goed. Zo geef je jezelf de ruimte om te groeien en te bloeien in liefdevolle en vruchtbare hooggevoelige relaties. Ik hoop dat mijn tips je verder helpen om dit te bereiken.

Liefs,
Mirna

Hoe kunnen we jou verder helpen?

Ben je nieuwsgierig hoe Bas en ik jou nog verder kunnen helpen met het creëren van rijkdom op alle vlakken?

Bekijk dan zeker eens onze podcast.

Of wellicht houd je meer van lezen? Neem dan eens een kijkje in het blogsegment.

Is lezen écht je passie: hier kun je 3 E-books vinden waarmee je direct aan de slag kunt.

Wil je eens persoonlijk met ons kennismaken?

Dan nodigen we je van harte uit om eens naar Business & Meaning toe te komen. Hierin helpen we mensen met het creëren van rijkdom op alle vlakken.

Meer informatie over dit weekend kun je hier vinden. Tevens kun je je hier aanmelden.

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!