Het geheim van een rijk en gelukkig leven voor HSP’ers

5 tips die HSP'ers helpen om een rijk en gelukkig leven te leiden. Op alle vlakken.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


“Bas, wat is nu precies het geheim van een rijk en gelukkig leven voor HSP’ers? Een vraag die ik vaak krijg. In deze blog geef ik je graag 5 tips die je helpen om een rijk en gelukkig leven te leiden. Op alle vlakken.

1. Doen waarvoor je gekomen bent

Dit is een fascinatie sinds ik klein ben. Hoe kan ik doen waarvoor ik hier op aarde ben gekomen? Hoe kan ik mensen verder helpen? En daaraan gekoppeld: Waarom doen mensen wat ze doen (en in veel gevallen NIET waarvoor ze hier zijn gekomen) ? Doen waarvoor je gekomen bent, is een schitterend proces waarbij je steeds dichter bij jezelf komt en steeds krachtiger wordt. Er schuilt een enorme blijheid en gelukzaligheid in datgene doen waarvoor je op aarde gekomen bent.

2. Groeien

Alles in de natuur leeft, groeit of gaat dood. Zo is het met ons mensen ook. Persoonlijke groei is een van de belangrijkste processen van dankbaarheid die je als mens mag ervaren. En toch…bij dit punt speelt de comfortzone ook een rol. Ik schrijf deze blog net voor een Succes In Balans Weekend. Een aantal jaar geleden zou ik ontzettend nerveus geworden zijn van het feit dat ik morgen en overmorgen voor een groep mensen zou draaien. Nu is dit een onderdeel van de nieuwe comfortzone geworden. Tijd voor een ‘next level’ dus ;-). Groeien betekent dat je voortdurend nieuwe standaarden in jezelf gaat opzoeken waarvan je nog niet weet dat ze er zijn.

Groeien vereist echter wel een zekere vorm van proactiviteit. Een status waarin je zelf met jouw uitdagingen aan de slag gaat en waarbij je steeds dichter bij jezelf mag komen. Die proactiviteit is iets tegennatuurlijks. Zeker als je bedenkt dat wij mensen snel functioneren vanuit reactiviteit in plaats van die proactiviteit. Juist dat maakt het ook zo’n uitdaging. Daar staat tegenover dat de beloning ook legio is, juist omdat de meeste mensen reactief in plaats van proactief werken.

3. Tijd voor jezelf

In de vorm van ‘Thinking Time’ is het een enorme krachtige katalysator, mits goed gebruikt. Juist door tijd voor jezelf te maken, kunnen zaken écht versnellen. In Top Balans geven we hier een tweetal hele krachtige processen voor die we zelf al een tijdje gebruiken. Een daarvan is het ‘Thinking Time’ proces waarbij je begint met een specifieke uitdaging in gedachte. Van daaruit ga je middels krachtige vragen in een soort van brainstormsessie met jezelf aan de slag om verder te komen met de dingen die jou persoonlijk bezighouden. Wat dat betreft zijn problemen en uitdagingen, die zich manifesteren, kado’s die we uit mogen pakken. Natuurlijk niet als we er middenin zitten maar wel als we erop terugkijken… De slogan van ons is geworden: “Geen probleem is pas écht een probleem”. Juist omdat problemen en uitdagingen ons verder helpen op de weg naar een rijk en gelukkig leven.

4. Delen

Je kennis en kunde doorgeven. Ik hoorde Jim Rohn ooit eens zeggen: “When one person is sharing, everybody wins” en… zo is het ook écht. Het doorgeven van kennis is een vorm van magie. Een magie die onbeschrijfelijk is als je er eenmaal in staat. En er is nog een voordeel aan delen: juist doordat je zelf deelt, dompel je jezelf weer onder in de kennis en ga je nog een slag dieper.

5. Dankbaarheid

Zelf pas ik dit elke avond toe voor het slapen gaan. Waarvoor ben je dankbaar is de vraag die ik jou stel. Want, dankbaarheid is zo’n ontzettend krachtige emotie die wel vermenigvuldigd moet worden in het universum. Dankbaar zijn, kun je op allerlei manieren doen. Ik heb het zelf jaren gedaan middels het invullen van een formulier met een aantal vragen. De ordner heb ik nog altijd in de kast staan en regelmatig kijk ik hierin terug. Voor de ander is dit het opzeggen van personen of situaties tijdens een simpele meditatie. Zorg er hoe dan ook voor dat je dankbaarheid toelaat in jouw leven! En..heb je het gevoel dat er niks is om dankbaar voor te zijn? Juist dan is dankbaarheid een positieve emotie die als een kaars in het donker de donkerte kan verlichten.

Hoe creëer jij een rijk en gelukkig leven?  

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe creëer jij een rijk en gelukkig leven?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jeetje Bas,
Wat heb je dat weer helder verwoord. Jij zet gedachtes, gevoelens, dromen enz. om in concrete woorden, waardoor een ander (ik in dit geval) weer één of meerdere stappen kan zetten op de weg van groei. Groei als mens, als onderdeel van de inmense natuur.
Lieve groet, Aaltje

Hi Aaltje,
Dank je wel voor jouw reactie en goed dat je er wat aan hebt;).

Tot snel maar weer tijdens de trainingen en heel veel plezier (en succes natuurlijk) met de groei.

Liefs,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!