12 tips om rijkdom op alle vlakken te creëren

Rijkdom op alle Vlakken
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Het mooiste avontuur dat je kunt aangaan, is de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hart en ziel. Dat je doet waar je van houdt en dat je daarmee tegelijkertijd een grote impact kunt maken. Voor de mensen die je ermee helpt, maar ook voor je dierbare naasten. Daarom in deze blog 12 tips om die rijkdom op alle vlakken te realiseren.

#1 Maak impact

Help zoveel mogelijk mensen met datgene waar je zelf blij van wordt. Dan kun je de meeste impact maken en er tegelijkertijd met volle teugen van genieten.

#2 Kijk naar wat er is

Vaak zijn we als mensen geneigd om ons te focussen op zaken die ontbreken. Dingen die we missen in ons leven. Of dingen die anders lopen dan we hadden gehoopt of verwacht. Realiseer je, dat wat je aandacht geeft altijd groeit. Richt je daarom op de zaken die er WEL zijn. De dingen die je wel vooruit hebben geholpen of de lessen die je uit bepaalde situaties hebt geleerd. Geniet ook van de schijnbare imperfectie. De dingen gaan toch zoals ze horen te gaan, ook al vinden we zelf dat het misschien anders had moeten zijn… ;-).

#3 Omarm jouw zijns-kracht

Realiseer je dat je jouw bijdrage aan de wereld kunt leveren vanuit jouw eigen liefde voor jouw pure zijns-kracht. Maak daarom regelmatig die connectie met jezelf en omarm je hele wezen. Wie ben je en wat wil je in de wereld zetten? Waarom wil je dat?

#4 Speel!

Jonge kinderen hebben vaak een rijke fantasie en zijn in staat om daarmee te spelen. Ga eens wat vaker terug naar dat kleine kind in jezelf en speel voluit! Schaam je op geen enkele manier voor jezelf en voor jou zijns-kracht. Je bent ok en top zoals je bent.

#5 Wees zichtbaar

Maak jezelf zichtbaar en laat van je horen. Niet als een muurbloem aan de kant van het leven, maar er middenin. Het verschil maak je alleen in het midden van de maatschappij. In deze blog geef ik je 5 extra tips om jezelf zichtbaar te maken.

#6 Wees trots op jezelf

Dit heeft verder geen uitleg nodig. Toch is het voor velen van ons een lastig ‘dingetje’. We hebben vaak de neiging om onszelf te vergelijken met andere mensen en maken onszelf dan kleiner. Stop ermee om jezelf te vergelijken met anderen. Leef en werk vanuit je eigen kracht en wees trots op elke stap die je zet.

#7 Wees dankbaar

Dankbaarheid is een hele krachtige tool. Het helpt je om te focussen op de dingen die goed gaan en op de lessen die het leven je geeft. Dankbaarheid creëert een enorme flow van positiviteit en optimisme; zaken die je in het ondernemerschap ook goed kunt gebruiken. En nogmaals: dat waar je op focust, groei. Altijd.

#8 Fail forward

Hoe kijk je aan tegen het maken van fouten? Ben je daarmee oké? Of zit er ergens diep van binnen een stemmetje dat zegt dat je faalt als je fouten maakt?

Wees niet bang om fouten te maken! Fouten maken is menselijk en helemaal oké. Als je valt, val je altijd naar voren, dus altijd een stap dichter bij je doel. Vind de kracht om door te gaan en van je fouten te leren. Vergroot je zijns-kracht. Sta op en ga verder.

#9 Creëer balans

Balans is het ‘toverwoord’. Dat geldt voor heel veel dingen in de natuur, dus ook voor onszelf. Een balans die absoluut essentieel is, is die tussen werk en privé. Dat klinkt natuurlijk heel cliché, maar in de meeste cliché’s zit altijd wel een kern van waarheid.

Vooral voor zelfstandig ondernemers is de grens tussen werk en privé vaak een vaag gebied. Zaken van het werk lopen ongemerkt door in het privé leven en voor je het weet, ben je alleen nog maar aan het werk. Misschien creëer je dan zakelijk wel veel succes, maar wat is dat nog waard als je op het persoonlijke vlak geen plezier kunt beleven?

#10 Lach

Lachen is gezond. Begin daarom elke dag met een lach en verspreid deze. Wanneer je op straat (glim)lacht naar een ander, dan zul je zien, dat je vaak ook een glimlach terug krijgt. Het werkt aanstekelijk en geeft een goed gevoel.

#11 Heb lief

Ga eens in gedachten terug naar de tijd dat je helemaal hotel-de-botel stapelverliefd op iemand was. Dat gevoel, die vlinders in je buik, je hart dat overstroomt en die inwendige drive om het beste van jezelf aan die ander te geven…

Dit gevoel… houd dit gevoel vast en put hier energie uit voor alle relaties die je hebt. Houd van jezelf, van je missie, je levenswerk en je klanten. Ga er elke dag voor om het beste van jezelf te geven, met hart en ziel. Wanneer je dit doet, is niets je teveel en zet je die stap extra.

#12 Leef NU

“Yesterday is history, tomorrow’s a mystery.” – Mirrors, Justin Timberlake

 

Er is in het hele leven slechts één moment en dat is NU. Gisteren is geweest en behoort tot het verleden. Morgen is altijd een mysterie, waarvan we nooit zeker weten of het ook daadwerkelijk komt. Het enige dat je echt hebt, is dit moment, NU.

Ben je veel met je hoofd in het verleden en tob je over hoe de dingen hadden kunnen zijn of hadden moeten zijn? Het heeft geen zin, want het verleden kun je niet veranderen.

Of ben je vaak bang voor de dag van morgen en maak je je zorgen over wat er allemaal gaat komen? Ook dat is verloren energie, want het helpt je op geen enkele manier. Je kunt namelijk altijd 99 scenario’s bedenken over wat er fout zou kunnen gaan, maar meestal loopt het toch nog helemaal anders. Het gezegde luidt niet voor niets:

“Een mens lijdt dikwijls ‘t meest door ‘t lijden dat hij vreest”.

Daarom: leef in het NU. NU gebeurt het, dus geniet met volle teugen van alles wat het leven je te bieden heeft. Wanneer je niet in het NU bent, mis je alle leuke dingen!

Hoe creëer jij rijkdom op alle vlakken?

Heb je nog aanvullingen op deze lijst van 12 tips? Ik hoor graag van je in het reactieveld hieronder.

Kun je nog wel wat hulp gebruiken op jouw pad naar rijkdom op alle vlakken? We helpen je graag! Kom gerust eens met ons kennismaken tijdens Business & Meaning Daarin geven we je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Meer informatie over het weekend kun je hier vinden. Tevens kun je je hier aanmelden.

Liefs,
Mirna

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!