Rijkdom op alle vlakken, wat is dat?

Rijkdom op alle vlakken. Zowel emotioneel, zakelijk als financieel. Lees er in deze blog meer over.
Succes in Balans | Rijkdom
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Rijkdom op alle vlakken, wat is dat?

In deze eerdere blog schreef ik over de betekeniseconomie en wat dat precies is. Dank je wel voor alle mooie en hartverwarmende reacties die we hierop mochten ontvangen. Het is goed om te zien dat er op een andere manier naar ondernemen wordt gekeken en dat er steeds meer mensen opstaan die vanuit hun zingeving en met hun talent een positieve impact op de wereld willen maken.

Om een positieve impact op de wereld te kunnen maken, is het essentieel om voor jezelf en anderen rijkdom op alle vlakken te creëren. In deze blog neem ik je graag mee in deze rijkdom en leg ik je uit wat rijkdom op alle vlakken betekent EN hoe je het kunt toepassen.

ZIJN –> DOEN –> HEBBEN

Om te snappen hoe het proces van rijkdom en het ervaren hiervan precies in zijn werk gaat, is het allereerst belangrijk om het “zijn –> doen –> hebben”– proces uit te leggen. Om “iets” te creëren in je leven, business of financiën (dus “hebben”) is het belangrijk dat je de juiste dingen “doet”, maar nog veel belangrijker is dat je het ook “bént”. Om specifieke zaken in je leven aan te trekken (te “hebben”), is het cruciaal dat je dit “zijn –> doen –> hebben”– proces omgekeerd gaat toepassen.

De natuur is wat dat betreft een fantastisch voorbeeld van dit scheppende proces. In het begin is alles er (het zaadje dat wacht om te ontkiemen, de grond die er ligt om bewerkt te worden). Deze ‘zijns’- fase gaat over potentieel, over alle mogelijkheden die alles en iedereen in zich heeft. In de ‘doen’- fase is het belangrijk om het zaadje te planten, de juiste plek uit te kiezen die bij de te groeien plant past, eventueel wat compost en een bepaalde hoeveelheid water. De ‘hebben’-fase volgt dan vanzelf.

Wat dat betreft is de natuur een schitterend voorbeeld voor ons als mens. Soms lijkt het alsof succes ineens naar boven komt drijven. Net zoals in de natuur er ineens een schitterende bloem open bloeit.

Het “zijn –> doen –> hebben”- proces komt in alles en iedereen voor. Zo ook in het creëren van rijkdom op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld het creëren van een bloeiend bedrijf. Als ondernemer is het belangrijk om eerst succesvol te ZIJN in je mindset. Vervolgens pas je de juiste strategieën toe en ontstaat nagenoeg vanzelf het resultaat middels het succesbedrijf dat je wilt.

Rijkdom omvat een aantal pijlers:

Emotionele rijkdom

Dit is wat mij betreft de basis van rijkdom. Echte rijkdom zit in jezelf en heeft heel weinig met euro’s te maken. Emotionele rijkdom zou je kunnen zien als een huis. Jouw emotionele huis. Om echt gelukkig te zijn, is het belangrijk om dit emotionele huis voortdurend te bewonen en om blokkades op te ruimen.

Vanuit daar ontstaan vervolgens nieuwe spirituele groeimomenten waardoor er elke keer meer diepgang en dankbaarheid in het leven komt. Wat dat betreft hoeft spiritualiteit helemaal niet moeilijk te zijn. Waar het over gaat, is dat je allerlei uitdagingen en groeimomenten die zich in jouw leven voordoen, aanpakt.

De vergelijking met de natuur is juist daarom zo enorm mooi: alles is bij iedereen aanwezig, alleen heeft de één een rijker emotioneel huis dan de ander waardoor het leven heel anders wordt ervaren. Juist omdat je op die manier telkens verder groeit, zal dit zich vervolgens vertalen in meer succes in andere dingen die belangrijk voor je zijn.

Veel mensen raken uitgeput of opgebrand door de sleur van de dag en van alle dingen die  gedaan “moeten” worden. Ook is het doen van weinig vervullend werk een grote afknapper op emotioneel gebied. Om jezelf emotioneel rijk te voelen, staat het tot bloei komen van je talenten centraal. In iedereen zit een enorme creatieve motor verborgen. Het enige dat je hoeft te doen, is deze motor te starten.

Zakelijke rijkdom

Doe je wat je het liefste doet? Stap je elke dag weer met een positieve nieuwsgierigheid uit je bed? Pak je de dag aan of laat je hem aan je voorbijgaan?

Zakelijke rijkdom gaat over het vertalen van je talenten naar een verdienmodel. Van talent naar euro’s. Ik zie mensen die alleen met dit element hun hele leven lang worstelen. Ze doen “iets”, omdat er brood op de plank moeten komen, niet omdat ze het leuk vinden. Gun jezelf de mogelijkheid om te onderzoeken wat het is dat je precies op zakelijk gebied wilt doen. Sta jezelf toe om te ontdekken hoe jouw talenten voor jou kunnen werken en hoe je er anderen mee kunt helpen. Juist een vervulling op zakelijk gebied brengt weer een enorme verdieping tot stand in hoe je emotionele rijkdom ervaart…

Om je zakelijk rijk te voelen, is het een must om tegelijkertijd te werken aan je emotionele rijkdom. Veel hooggevoelige mensen zijn dusdanig geblokkeerd in hun emotionele rijkdom dat ze nooit zakelijke rijkdom kunnen ervaren. Juist hierom is het concept van business coaching zo beperkt, omdat het zich grotendeels richt op het inzetten van bepaalde technieken en tricks zonder aan de emotionele rijkdom van de ondernemer te werken.

Financiële rijkdom

90% van de mensen is financieel gezien aan het overleven. Ze geven elke maand ongeveer hetzelfde uit als dat ze verdienen en komen hierdoor financieel gezien nauwelijks verder. Dit leidt tot onnodige stress en zorgt voor gebrek aan emotionele en zakelijke rijkdom. Als je voortdurend onder financiële stress staat, is het immers een enorme uitdaging om je hier niet door te laten beïnvloeden op andere vlakken.

En dat terwijl het verbeteren van je financiële rijkdom het meest tastbare is om aan te werken. Het is het meest concrete meetpunt voor hoe je ervoor staat. Ik heb gemerkt dat bij mensen die financiële stress ervaren dit vaak ten koste gaat van hun emotionele en zakelijke rijkdom (en als het te lang duurt, gaat de gezondheid er natuurlijk ook onder leiden).

Het bereiken van financiële rijkdom is voor veel mensen lastig. Toch zijn er enorme winsten te behalen. Een eerste stap in het proces zou kunnen zijn dat je gaat leven vanuit de wetenschap ‘dat er altijd genoeg is’. Een stap verder in het proces van financiële rijkdom is dat je niet meer hoeft te werken voor je geld. Dit betekent dat je andere (passieve) inkomensstromen hebt die ervoor zorgen dat je vaste lasten gedekt worden. Of je nu werkt of niet.

Rijkdom op alle drie de vlakken brengt dus grote voordelen met zich mee. Mocht je geïnteresseerd zijn om een volgende stap te zetten, kom dan eens kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend. Daarin geven we je praktische tools en tips over het creëren van rijkdom op ALLE vlakken.

Meer informatie over het weekend kun je hier vinden. Tevens kun je je hier aanmelden.

Wij zijn er om jou verder te helpen op jouw weg naar rijkdom op alle vlakken.

 

Rijke groet,

Bas van Vugt & Mirna den Reijer
Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
3 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] werken. In het kort komt het neer op het ZIJN DOEN HEBBEN proces (voor meer info, zie deze blog https://hooggevoeligondernemen.nl/rijkdom/). Alles wat je wilt hebben, heeft een concrete actie nodig maar vooral een concrete versie van […]

Sorry. Ik zit morgen om 19.30 in de Spaanse les. Kan ik jullie nog op een andere dag volgen. Grtz Carla.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

3
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!