De wereld op jouw schouders

Wat te doen als je het gevoel hebt dat je het gewicht van de wereld op jouw schouders neemt? In deze blog meer hierover.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]de wereld dragenHooggevoelige mensen en de positieve impact die ze willen maken op de wereld, is een hele mooie gedachte. De intentie hiervoor is meer dan goed en de output hebben we meer dan ooit nodig. Als hooggevoelig persoon zie je veel dingen die misgaan of beter kunnen worden gerealiseerd. Voor mens, dier én planeet. Toch is enige voorzichtigheid geboden. Zeker als je de wereld op jouw schouders neemt en je zorgen gaat maken. In deze blog meer hierover…

Maximale, holistische impact:

Het allerbelangrijkste wat je kunt doen, is naar jezelf kijken, voor jezelf gaan staan en telkens weer jouw maximale positieve toevoeging geven aan de wereld. Dat is het startpunt. Het hebben van een brandend verlangen is hierbij essentieel. Zonder brandend verlangen zul je een belangrijke motivatie missen om langdurig voor jouw stuk te gaan staan en uiteindelijk een druk ervaren die op jouw schouders rust om te blijven presteren.

Vanuit dat brandend verlangen zul je voortdurend verdergaan met jouw missie om vanuit jouw standpunt een positieve impact te creëren in de wereld. Het brandende verlangen kun je zien als het startpunt van jouw persoonlijke energie voedingsbron. Een goede connectie is een must…

Impact alleen is niet voldoende:

Om als hooggevoelig persoon voor lange tijd maximaal te kunnen presteren (en dus te kunnen geven), is het essentieel dat je aan de andere kant leert om los te laten. De sleutel in dit proces is detachement oftewel het loskomen van een uiteindelijk doel dat je voor jezelf gekozen hebt. Je weet dat je staat voor een specifiek resultaat en gaat hier 200% voor. Toch zul je mensen tegenkomen die jouw perspectief niet delen en die je misschien naar beneden zullen halen of in het uiterste geval tegen zullen werken. Juist hiervoor is het belangrijk om “jouw ding” in de wereld te zetten en het dan los te laten. Er zijn verschillende loslaattechnieken die je kunt gebruiken om hier mee om te gaan. Mirna en ik passen dit loslaten in onze dagelijks terugkerende succesroutines in. Hierbij is het belangrijk dat je krachtig in jouw energie staat voordat je gedurende de dag prikkels op je afgestuurd zult krijgen…

Als je merkt dat je écht teveel afhankelijk bent, kun je jezelf even uit de situatie halen. Bijvoorbeeld door een mini-break in te lassen. Hierdoor zul je wat meer lucht krijgen en een ander perspectief. Ook kunnen succesroutines je helpen om anders tegen dit thema aan te gaan kijken en vooral om los te laten. Lees hier meer over succesroutines…

ALLES heeft een reden:

Wij mensen nemen onszelf soms te serieus door ons centraal te stellen. Feit is dat we onderdeel zijn van een groter geheel waarin dualiteit een hele grote en belangrijke rol speelt. Soms wordt wel eens gezegd dat het goede én het slechte er moeten zijn om ons als mensen bepaalde spirituele lessen mee te kunnen geven. Ik kijk hier net iets anders tegenaan. Voor mij zijn goed en slecht onlosmakelijk met elkaar verbonden en ZIJN ze een en dezelfde energie maar dan gemanifesteerd in een hele andere vorm.

Alles wat er in dit spel gebeurt, heeft een hele specifieke reden. We kunnen denken dat wij weten wat goed en slecht is en hier bepaalde acties op nemen. We kunnen simpelweg niet anders omdat we zien welke dingen er gebeuren en welke kant we opgaan in sommige gevallen. Toch moeten we vertrouwen hebben in een groter plan. Het plan dat VEEL meer weet dan wij allemaal met elkaar samen. Het plan dat exact weet welke stappen goed voor ons zijn als geheel…

Ga voor het maximale dat jij kunt beïnvloeden, laat de uitkomst daarna los en maak plezier in het leven:)…

 

Heb jij wel eens het gevoel dat je de wereld op jouw schouders neemt?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

 

Heb jij wel eens het gevoel dat je de wereld op jouw schouders neemt?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dank je voor je waardevolle blogs. Dat van de wereld op mijn schouders ken ik maar al te goed. Maar ik zet stappen in de goede richting.

Hi Catherine,
Wat betekent de wereld op jouw schouders voor jou?

Liefs,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!