Wat de seizoenen ons vertellen over ons leven

Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Mirna met oogstAl sinds ik klein was ben ik gefascineerd door de seizoenen en hun verschillende energieën. Nu ik volwassen ben en een eigen moestuin heb zie ik dat elk seizoen anders is. Dat elk jaargetijden zijn eigen kracht en uitdagingen heeft. Ook zie ik dat elk seizoen ons iets unieks te vertellen heeft waarvan we kunnen leren.

De lente:

Dé tijd om te zaaien maar vooral ook eerst te definiëren wat je precies wilt oogsten in de zomer, herfst en eventueel winter. Belangrijk in de lente is te weten wat je wilt hebben als oogst en eventueel welke doorlooptijd er is met elk product. De lente staat garant voor vele nieuwe ideeën die erom vragen uitgevoerd te worden. Je kunt het je permitteren om meerdere zaadjes te planten en te kijken welke uitkomen.

De zomer:

Alles groeit en bloeit. Zeker met de juiste aandacht. In de zomer is het vooral het weghouden van het onkruid en het goed verzorgen belangrijk. Niet alles wat je hebt gepland in de lente zal uitkomen in de zomer. Deze gaten kun je eventueel opvullen met producten met een wat kortere doorlooptijd. De producten met een korte doorlooptijd kunnen tijdens de zomer al worden geoogst. Tijdens de zomer is het zaak dat je goed oplet en snel kunt bijsturen in het proces. Ook is het essentieel dat je leert om precies op het juiste moment de juiste dingen te oogsten. Zonder ze te vroeg te oogsten en zonder ze te laten verrotten.

De herfst:

De grond begint langzaam tot rust te komen. De meeste gewassen zijn geoogst in de lente en of de zomer. Een enkele plant waagt het om van de herfst zijn domein te maken. De weelderigheid is voorbij en nu komt het erop aan om de oogst van dit jaar goed te verwerken en eventueel in te vriezen om later nog te gebruiken mocht je dit willen. In de tuin is de herfst is ook een tijd van reflectie. Wat ging er dit jaar goed? Wat kun je verbeteren zodat volgend jaar een nog betere oogst oplevert? In ons leven is de overgang van de zomer naar de herfst een interessante. De tijd van zaaien is grotendeels voorbij en we kunnen de balans opmaken van die dingen die we hebben gecreëerd en de persoon die we zijn geworden. Op financieel gebied is de herfst een tijd van confrontatie: Heb ik meer dan voldoende geplant in de lente en de zomer van mijn leven om door de winter te komen?

De winter:

In de winter komt de grond in de tuin echt tot rust. We laten het zijn zoals het is om de grond vruchtbaar te kunnen maken voor de volgende cyclus. In de tuin is het belangrijk om te bepalen wat er in de volgende lente allemaal gepland zal worden. Wat was lekker? Wat kon beter? In het leven is de winter een tijd van genieten, van samen zijn met dierbaren. Tijd hebben voor alle dingen die je leuk vind staat hierin centraal. Ook komt gezondheid aan bod. Heb je goed genoeg voor je lichaam gezorgd gedurende de voorgaande 3 seizoenen om te kunnen genieten van alle tijd die er nog is? Financieel gezien is de winter dé tijd om te genieten van alles wat je hebt gepland in de lente en zomer van je leven.

Voor alles is een tijd in ons leven. Zaaien, schoffelen en oogsten. Fijne dag!

Elke welke fase van jouw leven ben jij? Wat zaai jij op dit moment en wat oogst je? In het Succes in Balans weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

Wat zaai jij op dit moment? Wat heb je gezaaid dat je (nu) kunt oogsten?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] dingen. Bas heeft al eerder een blog over de oogst geschreven en hoe het proces van zaaien en oogsten werkt. Ik vind oogsten echt genieten. Heerlijk al dat […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!