Ziel
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

De roep van je ziel. De behoefte om een zinvol leven te leiden en iets te manifesteren. Om iets toe te voegen en vooral om het leven te leiden dat voor jou is weggelegd. In deze blog meer over de roep van je ziel, die alles weet en die je voortdurend uitnodigt om dichter bij jezelf te komen en meer van jezelf te begrijpen.

Connectie met jezelf

De ziel die jou ‘roept’, die aangeeft dat er meer is voor het leven zoals het er nu voor jou is. Die roep vanuit je ziel is vooral een uitnodiging om dichter bij jezelf te komen. Om meer van jezelf te kunnen en willen begrijpen. Vooral dat laatste is belangrijk. Jezelf begrijpen betekent dat je makkelijker een connectie met jezelf kunt maken en dus met je ziel. Lange tijd begreep ik totaal niet wat mijn zielenmissie was en wat ik precies kwam doen op deze wereld. Ik had vooral het gevoel dat het leven zoals ik dat toen leefde niet het juiste was. Dat er voor mij nog meer moest zijn in dit leven. Alleen kreeg ik er de vinger niet achter. Dat leidde tot veel frustratie.

Ik voel mee met die mensen die moeilijk connectie kunnen maken met zichzelf, die vaak blijven hangen in het hoofd. Uit ervaring weet ik dat het nu eenmaal niet makkelijk is om je intuïtie en je hart te volgen. Het vraagt het nemen van gedoseerde risico’s om dingen los te laten en om ergens écht voor te gaan!

Volg de roep!

Hoe uitdagend ook, het is onze taak om de roep van onze ziel te volgen en vanuit vertrouwen te leven. Het is belangrijk dat we die roep serieus nemen. Om erop te durven vertrouwen dat er een groter geheel is binnen het universum dat juist alle dingen samen laat komen op het juiste moment.

Wanneer je de roep volgt, kom je op plekken waar je het bestaan nog niet van kent. Het brengt je in aanraking met nieuwe mensen die je vanuit hun leven weer nieuwe inzichten toevertrouwen. Die nieuwe indrukken leren je jezelf beter te begrijpen en de connectie van vertrouwen met jezelf en je ziel te verstevigen.

Planning is ego

Stel je eens voor dat alles in je leven zich exact zo ontvouwt zoals het hoort om jou te dienen, om jou te laten groeien? Stel je voor dat de dingen gebeuren, zodat je jouw zielenmissie kunt leven? Ik verwonder mij er regelmatig over hoe mooi de dingen in elkaar kunnen vallen, hoe ‘toeval’ werkt en mensen op bepaalde plekken ‘toevallig’ bij elkaar worden gezet.

De grote tegenhanger van onze ziel, zeker in de Westerse wereld, is alles wat met planning te maken heeft. Planning zorgt voor starheid en komt vooral voort uit het ego dat alles wil controleren. Dit is exact het tegenovergestelde van wat je ziel je wil laten zien: go with the flow and grow!

Je voelt het… mijn ervaring…

We kennen allemaal wel van die momenten van heelheid in ons leven. Op die momenten voel je dat alles klopt, dat je op de juiste weg bent, dat er progressie is. Dat je dichter bij jezelf komt.

Voor veel mensen is het een hele uitdaging om dit gevoel te leren kennen. Voor mij voelde het als pijn op mijn borst, zeker de eerste keer dat ik het bewust erkende en herkende. Toen het gebeurde, snapte ik er echt helemaal niks van wat er precies stond te gebeuren. Ik zat in de bus met een oud klasgenoot van de middelbare school die ik al 6 jaar niet meer gezien had. En daar begon het…. Mijn ziel zocht connectie met die van haar en in dat moment kon ik er écht zijn voor haar op een diep spiritueel niveau. Deze ervaring was voor mij zo heftig dat ik er zeker 2 jaar van ontregeld was. Mijn hele wereld en mijn wereldbeeld stonden letterlijk op zijn kop. Ik verloor mijn onschuld.

Soul calling = richting kiezen

Eén van de meest uitdagende dingen als het aankomt op de roeping van de ziel is het kiezen van richting. We leven in een wereld waarin we onszelf voortdurend kunnen laten afleiden van de richting die écht voor ons is weggelegd. Om nog maar te zwijgen van alle angst die er op ons wordt geprojecteerd bij het maken van die keuzes. De roep van je ziel volgen betekent echter ook dat je richting kiest, dat je ergens voor gaat en dat je bepaalde dingen loslaat. Die ervaring in die bus bijvoorbeeld maakte in mij zo’n totaal ander wereldbeeld wakker, dat ik niet meer terug kon naar mijn leven zoals ik dat gewend was. Het was ZO duidelijk dat als ik dat niet zou doen ik mezelf zou verloochenen in wie ik was.

Het betekent echter niet dat het kiezen van de richting die vanuit je ziel komt gemakkelijk is. Zelf vind ik dit één van de meest uitdagende dingen die zich in mijn leven voordoen. Wanneer laat je iets los voor de roep van je ziel? Wanneer is die roep sterk genoeg en durf je er ook echt op te vertrouwen? We hebben immers in dit leven geen tijd om voor alles tijd te hebben en dit vergt dat wij als mens keuzes dienen te maken. Een belangrijk element is het maken van de keuze of je je zielenpad durft te bewandelen.

Wees geen part time dromer

De roep van je ziel volgen: je kunt het op part time basis doen of er gewoon 200% voor gaan. Voor iedereen is dit anders. Voor mij persoonlijk heb ik er altijd voor gekozen om geen part time dromer te zijn, maar om er vol voor te gaan. Dit is wat mij betreft wel een hele belangrijke keuze. Durf jij de roeping van je ziel full time te volgen? Durf je er dan op te vertrouwen dat alles wel goed komt en dat alles gaat zoals het hoort te gaan?

Voor mij was dit een moeilijke keuze, zeker toen ik aan het begin van mijn carrièrepad op de hogeschool en de universiteit stond. Het ‘plan’ voor mij was als het ware al helemaal ontwikkeld en uitgewerkt. De internships lagen al klaar, ik hoefde alleen nog maar te tekenen. En toch… iets in mij zei dat het niet goed voor mij was, dat het ergens niet klopte.

Vanuit daar heb ik zelf de roep van mijn ziel gevolgd. Benedictijnenkloosters, mentoren, coaches. Stuk voor stuk inspirerende leermeesters die mij hebben geleerd dat het ok is om voor mezelf op te staan, om ergens voor te durven gaan. Het proces van het volgen van mijn zielenmissie is niet altijd makkelijk, dat is zeker. Of zoals Paulo Coelho mij ooit eens schreef: “Happiness sometimes is a blessing, but usually a conquest”. De zoektocht blijft. Geluk en tegenslag zijn allebei onderdeel van het geheel. Groei en dankbaarheid zijn zekerheid.

Wat roept jouw ziel?

Volg jij de stem van jouw ziel? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Groei is er om te delen. Op alle vlakken. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Wil je eens kennis komen maken met de lessen die wij doorgeven? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken in het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
10 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] De tip die ik je mee wil geven in deze blog is daarom heel erg simpel en makkelijk toepasbaar: maak tijd in je agenda vrij om lekker te lummelen. Om even niks te hoeven, om te gaan en staan waar je wilt. Ik noem dit thinking time: de tijd om te reflecteren, om na te denken over wat je precies aan het doen bent met en in je leven. Het is niet voor niks dat in zijn algemeenheid de maatschappij wil dat je druk bent. Dan denk je immers minder na over wat je nu precies eigenlijk écht aan het doen bent. Je voelt dan minder of je wel of niet op je karrenspoor zit. Of je wel of niet de roep van je ziel volgt. […]

Dankjewel Bas, ik vond het heel waardevol om nu te lezen. het is zo verwarrend om die pijn te voelen, en die stress te ervaren.
Van wat eigenlijk je zielsmissie is. Ik Ik vind het daardoor lastig om mij te focussen op wat ik echt wil.
Maar ik weet het al, ik hoef alleen maar die stappen te zetten richting mijn doel !En de pijn , verwarring en chaos achter mij te laten.
Want daarachter ligt het. Het is dan extra fijn om nu te lezen dat het idd niet makkelijk is, en dat is ook het leven. Door dit stuk tune ik nu weer even in op wat ik ECHT wilt, en dat ik dat ook ga bereiken. Vaker visualiseren, en denken aan dit stuk!!
Dankjewel, muchos gracias xxx

Ik heb net het e-book en dit blog gelezen. En dit is wederom een bevestiging dat ik goed op weg ben. Vanmiddag zet ik een post op social media met een gratis energetische behandeling / coaching van een uur. Ik had de post vorige week al voorbereid, maar twijfelde nog over het gratis weggeven van een sessie ter kennismaking. Het antwoord heb ik gekregen in het e-book. Het universum heeft zijn werk wederom gedaan. Thnx! Keep up the good work.

Goed bezig, Eddy 🙂

Hi Eddy,

Super leuk om van je te horen en nog gaver dat je je herkent in die dingen die we bij De Hooggevoelige Ondernemer doen en mee bezig zijn.

Vanuit die gratis kennismaking is het overigens wel aan te raden om vanuit daar wel uit te nodigen naar een betaald product;).

Hartelijke groet,

Bas

Hoi Bas,

Bedankt voor je reactie!

Ja, dat is ook de opzet. De gratis behandeling is ter kennismaking. Omdat nog veel mensen niet goed weten wat ze van een energetische behandeling kunnen verwachten. Terwijl ik er al heel wat mensen mee heb geholpen die fysieke en/of psychische klachten hadden. Dit zijn veelal mensen die ‘uitgedokterd’ waren en nog steeds met hun klachten rondliepen.
Er heeft zich intussen al een aantal mensen gemeld naar aanleiding van de actie op social media. Heel fijn! De vervolgbehandelingen zijn uiteraard wel tegen betaling. Op deze manier creëer ik ook ambassadeurs. Want hoe meer mensen ondervinden wat het effect is, hoe meer het wordt doorverteld en hoe meer mensen ik dus kan helpen.

Groet,

Eddy

Heel fijn blogartikel, bedankt Bas! Een deel van mijn positieve breininput van de dag. Ik zit momenteel in de frustrerende fase die je omschrijft. Met kleine stapjes durf ik meer op mn eigen proces te vertrouwen. Dat voelt soms verwarrend, maar altijd goed.

Super Inge. Wat is er precies verwarrend aan? En hoe bouw jij dit eigen proces met vertrouwen uit?

Ik heb ook deze roep gehad. Al meerdere keren zonder dat ik het besefte. Vorig jaar echter, twee weken voor het overlijden van mijn moeder, verscheen mijn vader aan me in een heel krachtig beeld. Hij zat tegen de achtergrond van de heide, in fel licht van de ondergaande zon. Hij droeg kleding die wees op paardrijden. Zijn gezicht was niet zichtbaar maar zijn lichaamsvorm en taal des te meer. Ik vertelde dit aan mijn moeder haar oor, en ze had het begrepen. Mijn vader verongelukte in 1975 en liet vier kinderen na. Veertien, ik dertien, tien en vier. En zijn vrouw die al haar dromen verloor die dag. Sinds ik dit beeld zag, is mijn connectie met het universum veranderd.

Kippenvel, Christel…

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

10
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!