Ziel
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

De roep van je ziel. De behoefte om een zinvol leven te leiden en iets te manifesteren. Om iets toe te voegen en vooral om het leven te leiden dat voor jou is weggelegd. In deze blog meer over de roep van je ziel, die alles weet en die je voortdurend uitnodigt om dichter bij jezelf te komen en meer van jezelf te begrijpen.

Connectie met jezelf

De ziel die jou ‘roept’, die aangeeft dat er meer is voor het leven zoals het er nu voor jou is. Die roep vanuit je ziel is vooral een uitnodiging om dichter bij jezelf te komen. Om meer van jezelf te kunnen en willen begrijpen. Vooral dat laatste is belangrijk. Jezelf begrijpen betekent dat je makkelijker een connectie met jezelf kunt maken en dus met je ziel. Lange tijd begreep ik totaal niet wat mijn zielenmissie was en wat ik precies kwam doen op deze wereld. Ik had vooral het gevoel dat het leven zoals ik dat toen leefde niet het juiste was. Dat er voor mij nog meer moest zijn in dit leven. Alleen kreeg ik er de vinger niet achter. Dat leidde tot veel frustratie.

Ik voel mee met die mensen die moeilijk connectie kunnen maken met zichzelf, die vaak blijven hangen in het hoofd. Uit ervaring weet ik dat het nu eenmaal niet makkelijk is om je intuïtie en je hart te volgen. Het vraagt het nemen van gedoseerde risico’s om dingen los te laten en om ergens écht voor te gaan!

Volg de roep!

Hoe uitdagend ook, het is onze taak om de roep van onze ziel te volgen en vanuit vertrouwen te leven. Het is belangrijk dat we die roep serieus nemen. Om erop te durven vertrouwen dat er een groter geheel is binnen het universum dat juist alle dingen samen laat komen op het juiste moment.

Wanneer je de roep volgt, kom je op plekken waar je het bestaan nog niet van kent. Het brengt je in aanraking met nieuwe mensen die je vanuit hun leven weer nieuwe inzichten toevertrouwen. Die nieuwe indrukken leren je jezelf beter te begrijpen en de connectie van vertrouwen met jezelf en je ziel te verstevigen.

Planning is ego

Stel je eens voor dat alles in je leven zich exact zo ontvouwt zoals het hoort om jou te dienen, om jou te laten groeien? Stel je voor dat de dingen gebeuren, zodat je jouw zielenmissie kunt leven? Ik verwonder mij er regelmatig over hoe mooi de dingen in elkaar kunnen vallen, hoe ‘toeval’ werkt en mensen op bepaalde plekken ‘toevallig’ bij elkaar worden gezet.

De grote tegenhanger van onze ziel, zeker in de Westerse wereld, is alles wat met planning te maken heeft. Planning zorgt voor starheid en komt vooral voort uit het ego dat alles wil controleren. Dit is exact het tegenovergestelde van wat je ziel je wil laten zien: go with the flow and grow!

Je voelt het… mijn ervaring…

We kennen allemaal wel van die momenten van heelheid in ons leven. Op die momenten voel je dat alles klopt, dat je op de juiste weg bent, dat er progressie is. Dat je dichter bij jezelf komt.

Voor veel mensen is het een hele uitdaging om dit gevoel te leren kennen. Voor mij voelde het als pijn op mijn borst, zeker de eerste keer dat ik het bewust erkende en herkende. Toen het gebeurde, snapte ik er echt helemaal niks van wat er precies stond te gebeuren. Ik zat in de bus met een oud klasgenoot van de middelbare school die ik al 6 jaar niet meer gezien had. En daar begon het…. Mijn ziel zocht connectie met die van haar en in dat moment kon ik er écht zijn voor haar op een diep spiritueel niveau. Deze ervaring was voor mij zo heftig dat ik er zeker 2 jaar van ontregeld was. Mijn hele wereld en mijn wereldbeeld stonden letterlijk op zijn kop. Ik verloor mijn onschuld.

Soul calling = richting kiezen

Eén van de meest uitdagende dingen als het aankomt op de roeping van de ziel is het kiezen van richting. We leven in een wereld waarin we onszelf voortdurend kunnen laten afleiden van de richting die écht voor ons is weggelegd. Om nog maar te zwijgen van alle angst die er op ons wordt geprojecteerd bij het maken van die keuzes. De roep van je ziel volgen betekent echter ook dat je richting kiest, dat je ergens voor gaat en dat je bepaalde dingen loslaat. Die ervaring in die bus bijvoorbeeld maakte in mij zo’n totaal ander wereldbeeld wakker, dat ik niet meer terug kon naar mijn leven zoals ik dat gewend was. Het was ZO duidelijk dat als ik dat niet zou doen ik mezelf zou verloochenen in wie ik was.

Het betekent echter niet dat het kiezen van de richting die vanuit je ziel komt gemakkelijk is. Zelf vind ik dit één van de meest uitdagende dingen die zich in mijn leven voordoen. Wanneer laat je iets los voor de roep van je ziel? Wanneer is die roep sterk genoeg en durf je er ook echt op te vertrouwen? We hebben immers in dit leven geen tijd om voor alles tijd te hebben en dit vergt dat wij als mens keuzes dienen te maken. Een belangrijk element is het maken van de keuze of je je zielenpad durft te bewandelen.

Wees geen part time dromer

De roep van je ziel volgen: je kunt het op part time basis doen of er gewoon 200% voor gaan. Voor iedereen is dit anders. Voor mij persoonlijk heb ik er altijd voor gekozen om geen part time dromer te zijn, maar om er vol voor te gaan. Dit is wat mij betreft wel een hele belangrijke keuze. Durf jij de roeping van je ziel full time te volgen? Durf je er dan op te vertrouwen dat alles wel goed komt en dat alles gaat zoals het hoort te gaan?

Voor mij was dit een moeilijke keuze, zeker toen ik aan het begin van mijn carrièrepad op de hogeschool en de universiteit stond. Het ‘plan’ voor mij was als het ware al helemaal ontwikkeld en uitgewerkt. De internships lagen al klaar, ik hoefde alleen nog maar te tekenen. En toch… iets in mij zei dat het niet goed voor mij was, dat het ergens niet klopte.

Vanuit daar heb ik zelf de roep van mijn ziel gevolgd. Benedictijnenkloosters, mentoren, coaches. Stuk voor stuk inspirerende leermeesters die mij hebben geleerd dat het ok is om voor mezelf op te staan, om ergens voor te durven gaan. Het proces van het volgen van mijn zielenmissie is niet altijd makkelijk, dat is zeker. Of zoals Paulo Coelho mij ooit eens schreef: “Happiness sometimes is a blessing, but usually a conquest”. De zoektocht blijft. Geluk en tegenslag zijn allebei onderdeel van het geheel. Groei en dankbaarheid zijn zekerheid.

Wat roept jouw ziel?

Volg jij de stem van jouw ziel? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Groei is er om te delen. Op alle vlakken. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Wil je eens kennis komen maken met de lessen die wij doorgeven? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken in het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Over ons

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

Scroll naar top

become unstoppable!