Spiritualiteit en geld gaan hand in hand

Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Spiritualiteit en geld gaan hand in hand

 

In onze trainingen kom ik ze vaak tegen. Intuïtieve ondernemers die op het financiële vlak de nodige uitdagingen hebben. Ik zie en hoor dat ze een haat-liefde-verhouding hebben met geld en dat ze moeite hebben om geld te vragen voor hun diensten of producten. Ook hoor ik regelmatig de verhalen die ze vooral zichzelf vertellen. Over dat ze niet meer geld nodig hebben, dat ze wel genoeg hebben. Kortom: de intuïtieve ondernemer heeft vaak issues met geld. Dit komt, omdat er op een energetisch niveau allerlei negatieve associaties aan geld verbonden worden. Geld heeft een negatieve en duistere lading en aangezien de intuïtieve ondernemer bijna altijd naar het licht van spiritualiteit trekt, is het niet verwonderlijk dat de meeste intuïtieve ondernemers issues met geld hebben. Spiritualiteit en geld lijken nu eenmaal niet goed bij elkaar te passen.

Geld en geluk

Onderzoekers zijn het er keihard over eens. Geld maakt niet gelukkig en het hebben van meer geld maakt ook niet gelukkiger! Keer op keer komt dit uit onderzoek naar voren. Uit de onderzoeken blijkt telkens dat het hebben van meer geld nauwelijks meer geluk oplevert op de lange termijn. Zodra we voldoende geld hebben om fatsoenlijk van te kunnen leven, brengt meer geld geen extra gevoelens van geluk. Natuurlijk is het omgekeerde ook waar: het niet-hebben van genoeg geld levert wel stress en zorgen en maakt ook zeker niet gelukkig.

Het is een feit dat we in de huidige maatschappij geld nodig hebben om van te kunnen leven. Bovendien hebben we als ondernemers geld nodig om onze missie in de wereld te kunnen zetten. Hoe meer geld we daarvoor ter beschikking hebben, hoe groter de impact is die we kunnen maken. Wanneer je geld vanuit dit perspectief gaat bekijken, gaat de negatieve lading er van af en ontstaan er ineens nieuwe mogelijkheden.

De creatie van een mooiere wereld

Ik zie veel intuïtieve ondernemers die van zeer veel waarde zijn en die mooie, betekenisvolle zaken in de wereld te zetten hebben, maar die zelf onder aan de streep maar net genoeg over houden om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen. Het gaat me echt aan het hart, dat veel intuïtieve ondernemers druk zijn om andere mensen te helpen, maar dat ze daarbij zichzelf totaal vergeten.

Dit is de reden waarom ik het altijd over winst heb. Winst moet je maken om jouw missie breder te kunnen uitdragen en een verschil te maken. Het gaat daarbij overigens niet alleen om financiële winst, maar ook om winst op persoonlijk en zakelijk vlak. Dat gaat over kunnen doen waar je echt blij en gelukkig van wordt, waarbij je ook goed voor jezelf zorgt. Dat is wat wij noemen Succes in Balans.

Dus: wanneer jij als intuïtieve ondernemer een negatieve geloofsovertuiging hebt over geld en die overtuiging kunt loslaten, het omarmen in liefde en zien dat het een middel is om meer impact te kunnen maken, dan zijn de mogelijkheden om een betere en mooiere wereld te creëren eindeloos. Als je het op die manier bekijkt, kun je eigenlijk ook nooit genoeg geld hebben. Persoonlijk geloof ik er dan ook heilig in dat spiritualiteit en geld juist heel goed samen gaan. Meer geld is gewoon nodig voor de creatie van een betere en mooiere wereld.

Wat is nu spiritualiteit?

Over spiritualiteit wordt al duizenden jaren geschreven. Het is wellicht zelfs het meest bestudeerde onderwerp op onze aarde. Geloven dat je spiritueel bent, is vaak makkelijk. De echte uitdaging is er echter op gericht om te vertrouwen op je spiritualiteit en het ook echt te leven. Maar al te vaak zien wij hooggevoelige ondernemers die op zijn zachtst gezegd matig geaard‘ zijn en als het ware zwevend door het leven gaan. Een belangrijk onderdeel van onze missie is om steeds meer intuïtieve ondernemers te ondersteunen bij hun praktische processen hier op aarde. Wat Bas en ik zien in ons werk met intuïtieve ondernemers is dat mensen vaak wel geloven, maar niet vertrouwen op hun talenten.

Het opbouwen van dit vertrouwen is juist één van de belangrijkste uitdagingen die wij op ons pad krijgen als mens. Spiritualiteit zie ik daarom heel simpel en ‘down to earth’: “Het oplossen van de uitdagingen die je op je pad krijgt”. Met deze definitie kun je heel geaard en simpel elke dag groeien en een beter en effectiever mens worden. Gebruik jouw unieke talenten binnen de huidige economie waarin het steeds belangrijker wordt om van betekenis te zijn.

En… lieve, krachtige, intuïtieve ondernemer… geld is een middel en geen doel op zich. Het gaat niet om zelfverrijking. Het is een middel waarmee we de uitdagingen op ons pad kunnen oplossen en ons unieke talent steeds meer kunnen laten spreken. Een heel down to earth scenario waarbij spiritualiteit en geld samen komen.

Haat-liefde-verhouding met geld

Als intuïtieve ondernemer kun je heel goed geven, dat is geen enkel probleem. De grote uitdaging is juist om te vertrouwen op je talenten en dat je het waard bent om te mogen ontvangen. Als je deze match weet te maken, dan gaan spiritualiteit en geld echt heel goed samen.

Voor de intuïtieve ondernemer is geld nooit een doel op zich en zo hoort het in mijn ogen ook te zijn. Het is slechts een middel om je doel te bereiken. Het is een middel om een grootschalige impact te kunnen maken. Het gaat er niet om dat je jezelf verrijkt, want meer geld maakt echt niet gelukkig. Het gaat erom dat je zelf een leuk leven hebt en dat je daarnaast zoveel mogelijk van betekenis kunt zijn voor anderen.

Tegengestelden of gelijk?

Geld geven en ontvangen en daarmee winst maken. Het lijken tegengestelden, maar ze gaan echt hand in hand. Als je geld verdient voor jezelf en je dierbare naasten en je koppelt dat aan jouw missie om de wereld een mooiere plek te maken, dan stroomt de energie vol licht en is het luchtig. Als intuïtieve ondernemer mag je de duistere associaties die je over geld hebt, loslaten. Jij weet als geen ander dat je zeker geen geldwolf bent. Je hebt een missie, een doel, en je mag jouw licht laten schijnen om impact te maken in de wereld. Vanuit je hart mag je overvloed creëren. Je mag spiritualiteit en geld als één geheel gaan zien.

Moeiteloosheid

Geld in de energie van het licht mag moeiteloos stromen. Als je hier een uitdaging hebt, heeft dit niets met geld op zich te maken. De issues die je hebt met geld zijn de issues die zich afspelen tussen jouw linker- en rechteroor. Het hebben van meer geld lost dit probleem niet op. Zoals Deepak Chopra zegt: Een probleem los je op door een laag dieper te gaan, daar vind je de oplossing“. Dus wat mag je veranderen in je mindset en in je geloof en vertrouwen om moeiteloos te kunnen ontvangen? Pas op wat je gelooft, want geld gehoorzaamt de spirituele wetten.

Spiritualiteit en geld in een systeem

 Als je grip wilt hebben op je geld, je cijfers en je winst en tegelijkertijd de wereld wilt dienen, dan is het aan te bevelen om een geld-systeem op te zetten. Een systeem geeft overzicht en houvast; je weet waar je staat en wat financieel wel en niet kan. Uitgangspunt van een geld-systeem is de winst. Een duidelijk winstdoel met een winstplan maakt dat geld geven en ontvangen ontzettend leuk en gemakkelijk wordt.

Een belangrijk onderdeel van je winstplan is een duidelijk en vooropgezet geef-plan. Het geven van geld is erg leuk en ook een zeer vervullend deel van het geheel. Wanneer je als intuïtieve ondernemer gaat werken met een winstplan en een geef-plan dan zul je merken dat jouw creatieprocessen steeds moeitelozer zullen verlopen.

Wil je meer weten over onze werkwijze en wil je leren om geld in de energie van het licht te plaatsen en te omarmen? Wordt dan lid van onze Implementatie Community voor Intuïtieve Ondernemers. We helpen je graag verder!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!