Spiritualiteit in de praktijk

Uitdagingen in ons leven laten ons groeien. Ze zorgen ervoor dat we steeds krachtiger worden in het leven van onze spiritualiteit. Lees in deze blog meer over praktische spiritualiteit.
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Ontwikkeling, passie en groei zijn hele belangrijke elementen voor hooggevoelige mensen. Maar wat is spiritualiteit eigenlijk en hoe zorgt het Universum ervoor dat jij groeit en steeds meer jouw missie in de wereld zet? Zeker in deze periode is het een enorme uitnodiging om je missie in de wereld te zetten en middels praktische toepasbare spiritualiteit te leven en te geven. Daarover in deze blog meer.

Mijn definitie van spiritualiteit

Praktische spiritualiteit. Het klinkt mooi en dat is het ook. Geloven dat je ‘spiritueel’ bent, is vaak makkelijk. De echte uitdaging is er echter op gericht om te vertrouwen op je spiritualiteit en het ook te leven. Maar al te vaak zien wij hooggevoelige mensen die, op zijn zachtst gezegd, matig geaard zijn en als het ware zwevend door het leven gaan. Een belangrijk onderdeel van onze missie is om steeds meer hooggevoelige mensen te ondersteunen bij hun praktische proces hier op aarde.

Wat Mirna en ik zien in ons werk met hooggevoelige ondernemers is dat mensen vaak wel geloven maar niet vertrouwen op hun talent. De huidige tijd brengt allerlei uitdagingen met zich mee en dat is fascinerend. We worden, praktisch gezien, gedwongen om over van alles en nog wat na te denken en onszelf te ontwikkelen. Standpunten in te nemen en ergens voor te staan, wordt alsmaar belangrijker. Praktische spiritualiteit hieromheen betekent dat we ons vastbijten in de materie en blijven zoeken naar praktische oplossingen van groei. Vanuit vertrouwen kijken naar de processen die we als mensen én als aarde doormaken. Ik heb heel sterk het gevoel dat dat is wat ons te doen staat.

Vertrouwen op jezelf

Juist het opbouwen van dit vertrouwen is één van de belangrijkste uitdagingen die wij als mens op ons pad krijgen. Hoe makkelijker is het immers om mee te gaan in de berichtgeving over Corona? Over alles wat er op ons pad komt en zal blijven komen? Mijn punt hier is simpel: extern gericht zijn is altijd relatief makkelijk. Dan speelt de wereld zich buiten jou af en focus je je op alles wat buiten jouw controle staat te gebeuren. De uitdaging is juist om naar binnen te gaan. Vanuit die diepere lagen van reflectie te kijken en te voelen. Connectie maken met jezelf én anderen om je heen.

Spiritualiteit zie ik daarom heel simpel en down to earth: “het oplossen van de uitdagingen die je op je pad krijgt”. Met deze definitie kun je heel geaard en simpel elke dag groeien en een beter en effectiever mens worden met het in de wereld zetten van jouw unieke talenten binnen de zingevingseconomie. De afgelopen weken schreven we meer dan eens een blog over dit thema. Kijk hier voor 3 relevante blogs die we de afgelopen weken schreven:

  1. Betekenis is het antwoord, juist nu.
  2. Wil je als ondernemer praktisch aan de slag? Kijk wat je nu juist wél kunt doen.
  3. We hoeven nu niet in angst te leven.

Overigens: er zit een zoekfunctie in het blogsegment. Hier zijn 300+ artikelen die je kunt bekijken. Zoek zeker ook op categorieën die je interesse hebben.

Gebeurt het voor je of met je?

Om van geloven naar vertrouwen te gaan, krijgen we situaties op ons pad die ons op de proef stellen. Situaties die ervoor zorgen dat we groeien en vooruit komen. Nou… het is wel zeker dat we op het moment in zo’n situatie zitten. Sommige mensen trekken zichzelf helemaal terug en komen in een sociale isolatie terecht. Dat is echt niet de bedoeling. Zorg dat je  hieruit blijft en dat je contact met mensen blijft onderhouden.

Bij de huidige situatie kun je jezelf de vraag stellen wat er allemaal precies staat te gebeuren. Wil je mijn visie op de gebeurtenissen weten? Bekijk dan zeker even deze uitgebreide blog. Dit gaat je zeker helpen om bepaalde gebeurtenissen en trends die er nu spelen in een breder perspectief te plaatsen.

Hoe dan ook vraagt de huidige tijd een uniek stuk leiderschap van een ieder van ons. Zeker voor ondernemers die vanuit het hart en betekenis werken is het nu tijd om op te staan.

Praktische spiritualiteit betekent dat wij de uitdagingen, die op ons pad komen, oppakken en hiermee aan de slag gaan. Alle uitdagingen die je nu op je pad hebt, zorgen ervoor dat je groeit en de volgende stappen kunt maken. Deze uitdagingen hebben dus een hele belangrijke functie voor ons als mens, zeker in deze situatie. Maar al te vaak bekijken we uitdagingen als iets dat we niet willen hebben of waar we zo snel mogelijk uit moeten zien te komen. Begrijpelijk, maar vaak niet de bedoeling in het universele plan. Een uitdaging komt net zo lang terug totdat wij de les geleerd hebben en het volgende niveau opzoeken in ons leven.

De kwaliteit van ons leven = de kwaliteit van onze vragen

Wat er ook om je heen staat te gebeuren, over één ding is iedereen het eigenlijk wel eens: deze crisis nodigt een ieder van ons uit om zijn of haar eigen mening te bouwen. Research te doen over wat waar en wat niet waar is. Het bouwen van jouw eigen realiteit. Dat is waar het over gaat. Hierin speelt het stellen van de juiste vragen voor jezelf een hele grote rol. Er zijn ondersteunende vragen en niet-ondersteunende vragen. Een ondersteunende vraag kan je in een ondersteunende (nieuwe) werkelijkheid brengen. Niet-ondersteunende vragen laten je energie zakken en zorgt voor een verlammende realiteit. 

Ok. Alleen de NOS geloven en de standaard kranten lezen? Dat lijkt toch wat eenzijdige informatievoorziening op te leveren. Er is van alles om het wel of niet mee eens te zijn en zoals altijd ben jij degene die kiest of je iets voor waar aanneemt of niet. Mocht je wat meer research willen doen, dan heb ik hieronder een aantal thema’s waarover je kunt nadenken en waar je jezelf vragen over kunt stellen. Ondersteunende vragen natuurlijk. Wat klopt wel, wat klopt niet. Het is HOE dan ook DE tijd om echt te zoeken naar hoe jij jouw eigen unieke waarheid ziet. Voor jezelf en natuurlijk voor je naasten.

Vragen waarover je kunt nadenken

1. Het monetaire systeem: door wie is het gemaakt en voor wie werkt het wel en voor wie niet?

Wil je hier meer inzicht in vanuit ons perspectief? Beluister dan hier de podcast die ik met Ad Broere hierover had.

2. Wie heeft er belang bij een ineenstorting van de wereldeconomie?

Dit is een onderdeel dat we bespreken in dezelfde podcast met Ad Broere.

3. Kan 5G gebruikt worden voor Crowd Control?

Het antwoord is ja.)

4. Wie gaat deze 3 maanden van overheidssteun voor ondernemers precies financieren?

5. Hoe kom ik als mens en als ondernemer vooruit in dit oerwoud aan informatie?

Wie kan ik vertrouwen? Wie kan mij helpen met het laten zien van mijn unieke persoonlijke pad? We hebben een hele uitgebreide vragenlijst van vragen die je jezelf kunt stellen. Het zijn 49 vragen, speciaal voor persoonlijke ontwikkeling.

6. Durf ik de verdieping aan in mijn eigen leven?

Durf ik te kiezen voor het nog meer toestaan en het staan voor wat ik mijn waarheid noem? Waarom wel/niet?

7. Zijn ‘de experts’ die we op TV zien altijd onafhankelijk?

Google maar eens op viroloog en Mexicaanse griep. Dan zul je wel een ‘expert’ vinden.

8. Wat is het werkelijke doel achter en eventueel (verplicht) Corona vaccin?

Moeten we dit wel of niet willen?

9. Wat zijn de alternatieven voor mijn zuurverdiende spaargeld nu de Euro alsmaar minder waard wordt?

Hoe kan ik mijn koopkracht behouden richting de toekomst?

10. Hoe kan ik nog meer betekenis toevoegen aan mijn leven?

The next level

Deepak Chopra schrijft in zijn boek “Spirituele oplossingen” dat het niveau waarop we onze uitdagingen kunnen oplossen anders ligt dan het niveau wat ervoor heeft gezorgd dat we die uitdaging ervaren. De oplossing voor alle uitdagingen ligt in zijn visie altijd een laag dieper in onszelf. Op het moment dat we vanuit liefde dat volgende level opzoeken, komen we met antwoorden op die specifieke uitdagingen een laag dieper in onszelf. Het is één van de meest uitdagende dingen om te doen, maar uiteindelijk vertrouw ik erop dat liefde voor de meeste uitdagingen een oplossing brengt.

Hoe belangrijk is praktische spiritualiteit voor jou?

In Business Meaning Booster helpen wij je heel graag verder met het implementeren van de volgende stappen in jouw leven, jouw bedrijf en jouw financiën. Binnen De Hooggevoelige Ondernemer noemen we dat “Rijkdom op alle Vlakken”. Klik op de link voor de data van de eerstvolgende Business Meaning Booster. 

Meer informatie over Business Meaning Booster (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goeie morgen, Bas. Ik volg je al een tijdje en wat je schrijft sluit zeer nauw aan bij mijn belevingswereld. Het is ook mijn weg om het aardse en het spirituele te verbinden en ik ben ook bezig met het pad naar ondernemerschap, met alle hobbels van dien. Ik herken het maar al te goed. En hoewel ik in principe wel weet dat we bij elke uitdaging een laagje dieper moeten gaan, doet het goed om het nog eens te lezen. Dank je. Super!

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!