Spirituele boeken voor jouw spiritualiteit

Het lezen van boeken. Een van mijn favoriete bezigheden. Vooral als het boeken betreft met een spirituele inslag.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Het lezen van boeken. Een van mijn favoriete bezigheden. Vooral als het boeken betreft met een spirituele inslag. In deze blog geef ik je heel graag de titels van 7 boeken, in willekeurige volgorde, die op mij een grote impact hebben gehad.

1. Think and grow rich

De absolute klassieker als het gaat over mindset. In dit boek geeft Napoleon Hill een uitgebreide visie op de succes mindset van een hele generatie ultra succesvolle Amerikanen, zo’n 100-120 jaar geleden. Ik vraag onze cursisten niet voor niks hoe vaak ze het boek gelezen hebben in plaats van OF ze het gelezen hebben. Dit is zo’n klassieker dat hij bij mij meestal in mijn directe omgeving te vinden is. Lees: op mijn nachtkastje ;-). Hill geeft in dit 16 hoofdstukken tellende boek uitgebreide achtergrondinformatie over verschillende manieren om succes aan te trekken. Zo heeft hij het over de kracht van gedachten, autosuggestie, volharding, enzovoorts. Indien de kennis van dit boek goed wordt toegepast, helpt het je écht een stap verder naar succes. Dat is althans mijn ervaring.

2. De cirkel is rond

Een prachtboek van Wayne Dyer. En, met zijn 400 plus pagina tellende boek, een enorme schat aan kennis over het persoonlijke leven van deze meester. Hij heeft het boek geschreven op het moment dat hij al ernstig ziek was. Daarom heet het boek ook ‘De cirkel is rond’. Dit is dan ook het laatste boek van Dyer geweest. In dit boek neemt Dyer je mee op reis. De reis die zijn leven heet. Over de weg die hij is ingeslagen, over de momenten van onmacht (zoals toen zijn eerste boek niet goed werd verkocht en hij zelf een grote voorraad inkocht) en over de vele toevalligheden die hij schitterend weet te beschrijven. Vooral voor mensen die op zoek zijn naar toepasbare kennis en het heerlijk vinden om mooie en persoonlijke verhalen te lezen, is dit een echte aanrader. Enig minpuntje? Hij heeft het nagenoeg niet over zijn liefdesleven in dit boek.

3. De spion

Dit schitterende boek geeft meer achtergrondinformatie over het leven van Mata Hari, de bekende danseres die op een onvoorstelbare manier aan haar einde heeft moeten komen. Paulo Coelho is gefascineerd geraakt door het leven van Mata Hari en schreef er de Spion over. Voor de rest, mocht je het verhaal nog niet kennen en je wilt er meer over lezen?, dan is de uitgave van Coelho een aanrader.

Overigens: als we het over spirituele boeken hebben en we zouden de nummer één spirituele schrijver ter wereld, Paulo Coelho, overslaan.. hmmmm… De boeken van Coelho zouden wellicht voor een groot deel deze lijst mogen domineren. Mocht je Coelho nog niet kennen, hij heeft veel inhoud en zet aan tot nadenken.

4. De vier inzichten

Fantastische eenvoud. Zo is dit boekje van Don Miguel Ruiz het beste te omschrijven. In dit boek geeft hij vier inzichten die letterlijk je leven kunnen veranderen, mits je ze consequent weet toe te passen. Deze 4 inzichten zijn gebaseerd op wijsheid van de tolteken. Het eerste inzicht gaat over het gebruik van je woorden: “Wees onberispelijk in je woorden”. Als je iets zegt, voer het dan ook uit, is hier een onderdeel van. Het 2e inzicht is, vind ik persoonlijk, het meest krachtige van de 4: “Vat niets persoonlijk op”. Zeker voor hooggevoelige mensen is hier nog een wereld te winnen. Het 3e inzicht gaat over veronderstellingen: “Ga niet uit van veronderstellingen” en borduurt voort op de eerste 2 inzichten. Tot slot, het 4e inzicht: “Doe altijd je best”.

Dit boekje is zo direct en op een bepaalde manier simpel geschreven dat het heel goed praktisch is toe te passen in ons dagelijkse leven. Nu ik deze blog schrijf, denk ik er toch sterk over na om het boekje nogmaals te lezen….

5. The 5 love languages

Dit boek, geschreven door Gary Chapman, gaat over een van de grootste leerpunten waar wij als mens mee te maken krijgen: liefdesrelaties! Niets is zo uitdagend als liefdevol samenleven met een andere persoon. Chapman heeft als counselor vele patiënten mogen begeleiden naar een stabiele en liefdevolle liefdesrelatie. Zijn werk is gebaseerd op het feit dat er 5 verschillende manieren zijn om in contact te treden met je partner. Hij noemt dit het vullen van de liefdestank van de ander. Oftewel: in relaties gaan we er vaak vanuit dat de ander maar moet veranderen, of dat er dingen zijn waar jij je aan stoort maar die je niet kunt veranderen. Chapman draait dit principe volledig om. Wat hem betreft, is het de verantwoordelijkheid van de ander om de juiste snaar te raken bij je partner waardoor je zijn of haar liefdestank kunt vullen. Hij heeft ontdekt dat hiervoor 5 verschillende manieren bestaan. Niet iedereen heeft immers dezelfde voorkeuren om liefde te ontvangen. Bij de een gaat het om (woordelijke) complimenten, bij de ander om quality time, het ontvangen van kado’s, het worden verzorgd, of fysieke aanraking. Iedereen heeft een dominante vorm van deze 5 liefdestalen die je kunt leren spreken.

6. Spirituele oplossingen

Dit boek van Deepak Chopra is misschien niet zijn bekendste werk. En toch heeft het een hele belangrijke en krachtige boodschap: Voor elke uitdaging die we op dit moment ervaren, bestaat een spirituele oplossing. De uitdaging is echter om voortdurend die laag in jezelf in te gaan en een laag dieper te gaan. Chopra geeft in dit boek zeer krachtige voorbeelden (en oplossingen!) voor uitdagingen in het leven van mensen. Als je een wat moeilijkere periode doormaakt (zoals ik toen ik het boek een aantal jaren geleden las), gaat het boek zeker herkenning geven voor het proces waarin je zit.

7. Gouden regels

Ook dit is een boek van Napoleon Hill. Dit boek is echter vele malen minder bekend dan Think and grow rich. Geen idee waarom dit precies is, zeker als je bedenkt dat het boek ‘Gouden regels’ zeker kan tippen aan het niveau van Think and grow rich. In dit boek geeft hij middels 12 zeer krachtige lessen aan hoe je succes kunt creëren. Zo heeft hij het over de wet van wederkerigheid, de kracht van je geest, hoe je zelfvertrouwen opbouwt, omgeving en gewoonte en de wet van vereffening. Ook staat er een schitterend stuk in over hoe Marcus Antonius suggestie gebruikte om het Romeinse volk te overwinnen. Dit stuk gaat over de psychologie van beïnvloeding en hoe je hier je voordeel mee kunt doen.

Zo, dat waren de 7 boeken die voor mij belangrijk zijn geweest. Uiteraard heb ik hier een selectie gemaakt uit de vele boeken die ik heb mogen lezen de afgelopen jaren. Zitten er titels bij die je niet kent? Bestel ze dan en ga er eens lekker voor zitten ;-). Overigens om mee af te sluiten, nog een gedachte: Vaak hebben we boeken die wel zijn besteld maar nooit zijn gelezen. Wat mij betreft écht zonde! Zoals Tony Robbins zegt: “Knowledge is POTENTIAL power”, oftewel, kennis is potentiële kracht. Het gaat er niet zozeer om wat we weten, maar wat we DOEN met alle kennis die we hebben. Wil je een stap maken met het implementeren van kennis naar actie? Dan nodig ik je heel graag uit voor het succes in balans weekend.

Welke van deze 7 boeken is voor jou een absolute aanrader? En, welk boek mist er nog op deze lijst?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Welke van deze 7 boeken is voor jou een absolute aanrader? En, welk boek mist er nog op deze lijst?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
8 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bedankt voor de titels. Genoteerd, ik ga naar de bieb met mijn verlanglijstje.
Groeten Sandra

Goed zo Sandra! Welke is met name interessant voor jou?

Liefs,
Bas

Grootste en meest beste leerboek ben je vergeten
Het is het boek Spreuken dat je kan vinden in de Bijbel.
Geschreven door een wijze koning.

Geeft diverse tips te gebruiken in allerlei situaties.
Ook Geestelijk geeft het een antwoord op al je vragen.

Dank je wel Gjalt voor het delen!

boek Geld Kracht en liefde van Sunny Nederlof & Bas Buis absoluut een aanrader voor de lijst

Dank je wel voor het delen Ellis!

Heb er wel eens van gehoord maar ga hem bestellen;).

Groetjes,
Bas

Bedankt voor de boekentips Bas. Ik ben de laatste tijd opnieuw heel veel aan het lezen en dat doet echt wonderen bij mij. Heel fijn dat jij dit met ons deelt.

Hi Inge,
Goed om te horen dat je lekker aan het lezen geslagen bent. Het brengt zo ontzettend veel als je de juiste boeken pakt. Kun je wat met de lijst?

Liefs,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

8
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!