Starten vanuit huis – 25 ideeën

Vanuit huis een bedrijf starten. Er zijn heel veel mogelijkheden.
werken vanuit huis
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


De tijd waarin we nu leven, is een uitgelezen kans om een bedrijf te starten vanuit huis. In deze blog delen we graag 25 business ideeën met je. Het hadden er overigens ook 50 kunnen zijn, want de mogelijkheden zijn écht legio op dit moment.

1. Online cursussen

Dit is één van onze favorieten. Als je goede content (waarde) hebt, kun je over letterlijk elk onderwerp een online cursus maken. Kijk eens naar deze blog voor meer informatie.

2. Boeken

De verkoop van je eigen boek leent zich uitstekend voor het starten vanuit huis  met je bedrijf. In de meeste gevallen zal je er niet rijk van worden, maar het is wel een leuke manier om passief wat extra’s te verdienen. Moet je er natuurlijk wel eerst voor zorgen dat het boek wordt geschreven ;-). In deze blog delen we de 7 stappen voor het schrijven van je eigen boek.

3. Financieel advies

Het nadeel van financieel advies is dat iedereen het kan geven. Het voordeel van financieel advies is dat iedereen het kan geven. Als je goed onderlegd bent en je hebt iets met financiën, dan is dit (zeker in Nederland!) een onontgonnen markt die op jou ligt te wachten.

4. Advies tuinaanleg

Foto’s van de tuin zijn genoeg. De rest kun je vanuit huis regelen. Met relatief beperkte investeringen in tekenprogramma’s kun je starten en een leuk zakcentje verdienen.

5. Snoeien van buxus

Een Google search op dit onderwerp levert alleen al in Nederland 55.000 hits op. Over potentie gesproken. We hebben wel eens iemand gesproken die dit idee wereldwijd heeft opgezet. Een goede advertentie gekoppeld aan een simpel E-book. Hij verdiende alleen al met dit idee binnen een paar maanden duizenden euro’s per maand.

6. E-books

Hetzelfde geldt voor E-books in zijn algemeenheid. Je creëert een advertentie en koppelt dat aan een waardevol E-book. De rest wordt geautomatiseerd en klaar is Kees.

7. Skype sessies

Online coaching via Skype is enorm in opkomst. Op afstand (overal ter wereld!) kun je iemand coachen. Wanneer je in jouw coaching van je shit je mest maakt, kan je heel waardevol zijn voor degene die je coacht.

8. CD’s

De CD neem je één keer op en kun je vervolgens online verkopen. Dit is een beproefd businessmodel, mits je bekend bent in de wereld van het binnenhalen van gekwalificeerde leads (mensen die het willen kopen).

9. Downloads

Downloads zijn er in alle soorten en maten.

10. Online coaching

Bouw een community en zorg voor een goede support groep voor online coaching. Zeer flexibel!

11. Boekhouden

Boekhouder is geen beschermd beroep en daarom kan iedereen het doen. Wel belangrijk dat je weet wat er allemaal speelt uiteraard. Er zijn relatief veel boekhouders. Sommigen beter dan anderen ;-).

12. Taxatie van kunst

Kunst is weer ‘hot’ op het moment. De economie draait lekker en er wordt weer geïnvesteerd in alle bezitting-klassen, ook in kunst. Taxatie is zo’n terrein dat meelift op de investeringen die in de kunstsector worden gedaan.

13. Taxatie van vastgoed

Met goede kennis van de markt kan je met het taxeren van vastgoed een valide bedrijf starten. Zeker met alle informatie die er via het internet momenteel beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld alleen al aan alle informatie die je op Funda.nl kunt vinden.

14. Begeleiding van persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een even ruim als ongrijpbaar containerbegrip geworden waaronder veel activiteiten kunnen worden geschaard. We maken allemaal dingen mee die waardevol kunnen zijn voor andere mensen. Zeker als jij het hebt overwonnen en iemand anders er nog midden inzit.

15. Burn-out preventie

Tegenwoordig lijkt half Nederland rond te lopen met burn-out achtige klachten. Dit is een grote groep mensen die altijd op zoek is naar manieren om van die burn-out af te komen dan wel om het te voorkomen. Een groot potentieel dus. Zeker als je zelf in een burn-out hebt gezeten en je weet wat erbij komt kijken om eruit te komen, dan kun je hierin heel goed een bedrijf vanuit huis starten.

16. Schoonheidssalon

Eén van onze klanten heeft een schoonheidssalon aan huis. Dit is een heel goed idee om een bedrijf vanuit huis te starten. Zeker als je je bedenkt dat je zelf jouw schema kan bepalen. In het kader van overprikkeling is een apart af te sluiten werkruimte overigens geen overbodige luxe…

17. Online omdenken

Binnen de betekeniseconomie zijn er tal van particulieren EN organisaties die geconfronteerd worden met allerlei uitdagingen. Online omdenken kan hen hierbij helpen.

18. Online marketing

Nóg zo’n ‘beroep’ dat je vanuit huis kunt doen: marketeer. Het internet biedt zo ontzettend veel marketing mogelijkheden dat het bijna niet te bevatten is. Goede online marketeers hebben een hoge productwaarde.

19. Uitgeven van boeken

Steeds meer mensen brengen zelf, al dan niet samen met een uitgever, een boek op de markt. Om als expert te worden gezien of gewoon om hun ideeën te delen. Online kan deze groep ondernemers prima worden begeleid bij het proces waarin ze zitten.

20. Telefoonservice

Vaak zijn ondernemers te klein om iemand in te huren om hun telefonische zaken aan uit te besteden. Een goede gedeelde telefoonservice kan een uitkomst zijn voor deze ondernemers.

21. Secretaresse

Tegenwoordig hoef je niet per sé meer aanwezig te zijn op een specifieke plek om goede ondersteuning te krijgen. In ons geval verloopt veel van de communicatie via Skype of per mail. Heel af en toe zien we elkaar live.

22. Rapportages schrijven

De huidige tijd vraagt om actie, maar zeker ook om het monitoren van die acties. Rapportages zijn hierbij onontbeerlijk. Juist voor mensen die analytisch zijn ingesteld en gevoel hebben voor cijfers, trends en ontwikkelingen kan dit een interessante business zijn.

23. Websites beheren

Steeds vaker worden websites vanaf meerdere adressen beheerd. Een beheerder hoeft zelfs niet op één plek te werken om bij de spullen van zijn klant te kunnen. Heb je feeling voor websites? Met de explosieve groei aan websites komt er alleen maar meer vraag naar dit beroep.

24. Muziekles via YouTube

YouTube is als zoekmachine Google inmiddels voorbij gestreefd als de belangrijkste zoekmachine ter wereld. Mensen zoeken dus meer via YouTube dan via Google. Een enorme kans, zeker als je muzikaal bent aangelegd én het geduld hebt om een groep volgers op YouTube op te bouwen.

25. Website met gezond eten

De markt voor biologisch eten blijft verder groeien. Deze groeimarkt is altijd interessant voor mensen die bewust en gezond eten. Met waardevolle content is er op dit platform nog steeds ruimte voor experts ;-).

Nog andere ideeën om een bedrijf te starten vanuit huis?

Wil je meer weten over het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend naar het Succes In Balans Weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We geven je tips en praktische tools om  persoonlijke, zakelijke en financiële rijkdom te bereiken.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas en Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeker en vast interessante ideeën. Het is de perfecte manier om inspiratie op te doen wanneer je zelf je eigen onderneming wil starten. Want vaak twijfelen mensen of slagen ze in paniek wanneer ze hét idee voor hun eigen bedrijf nog niet hebben gevonden.

Hallo Bas! Dank voor het artikel. Easton wordt Networkmarketing niet genoemd? De zuivere vorm is net zou zuivere als iedere andere vorm van Business… Groeten, Anita Twiss

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!