De juiste dingen op het juiste moment

Ondernemen is bij uitstek het werken volgens een uitgezet plan. Een plan dat ervoor zorgt dat je middels structuur op je eindbestemming aankomt.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Ondernemen is bij uitstek werken volgens een vooropgezet plan. Een plan dat ervoor zorgt dat je middels structuur op je eindbestemming aankomt. Veel ondernemers horen van iets nieuws (bijvoorbeeld Facebook marketing) en willen dit toepassen in hun bedrijf zonder dat ze stappen zetten om hier effectief mee bezig te kunnen zijn. In deze blog een aantal tips om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen op het juiste moment doet.

1. Waar wil je naar toe?

Of het nu het ondernemerschap, je financiën of een persoonlijk iets betreft, het gaat altijd over de richting die je op wilt. Zonder richting kan er geen concreet plan zijn dat je stap voor stap naar je doelen leidt. Dit is ook een groot verschil tussen dromen en doelen. Waar een droom vaak iets groots betreft dat zich moeilijk laat meten, heeft een doel een concreet plan. Napoleon Hill, auteur van het boek Think and Grow Rich zegt hierover:

“Knowledge will not attract money, unless it is intelligently organized through practical plans of action”.

Voordat je kunt organiseren, is het natuurlijk belangrijk dat je weet waarheen je aan het organiseren bent. Je kunt veel kennis hebben, maar als je niet weet hoe je de kennis gaat inzetten, zal het geen geld aantrekken.

2. 3-jarenplan

In onze programma’s helpen wij hooggevoelige ondernemers met het opbouwen van hun bedrijf. Hiervoor hanteren we een 3-jarenplan waarin elk jaar andere aandachtspunten heeft.

Jaar 1: structuur

Het eerste jaar van het ondernemen richt zich op het opbouwen van de structuur waarin je werkt. In dit jaar ben je vooral bezig met het bouwen van de basis van je bedrijf. De meeste ondernemers vergeten deze stap met als gevolg dat ze een businessmodel hebben dat slechts beperkt schaalbaar is. Om tot structuren te komen, is het essentieel om zoveel mogelijk te automatiseren. Het begin van deze fase start met het testen van je product of dienst. Je verdient noodzakelijkerwijs nog niet meteen geld.

Vanuit de testfase volgt de verfijning van het concept. Zodra je het concept hebt en het heeft gewerkt in de testfase, kun je het gaan uitrollen. Dit kun je doen door na te denken over het opzetten van een dusdanige structuur waarin jou als ondernemer zoveel mogelijk uit handen wordt genomen. Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen om te checken of je een echte structuur hebt, is de volgende: “Maakt het voor mijn structuur uit om 1 klant of 100 klanten te hebben?” Als het goed is, zet je in het eerste jaar van je ondernemerschap een structuur neer die schaalbaar is en waarbij het niet uitmaakt hoeveel mensen naar je toekomen. Een structuur helpt je om veel te kunnen geven aan veel mensen.

Jaar 2: Marketing

Zodra de structuur staat, kun je gaan opschalen. Juist omdat je een sterke structuur hebt staan waarbij het niet meer uitmaakt hoeveel mensen er in je structuur komen. Het tweede jaar richt zich op het opschalen van het aantal producten of diensten dat je aanbiedt. Het middel dat je hierbij gebruikt, is marketing. Ik weet dat veel hooggevoelige mensen met dit woord moeite hebben, maar let me explain first. Geef mij de kans om het uit te leggen voordat je een oordeel hebt :).

Marketing betekent dat je jezelf tot doel stelt om zoveel mogelijk mensen te helpen. Mensen die wachten op jouw producten en/of diensten. Binnen de zingevingseconomie is marketing een manier om een oplossing voor een maatschappelijk probleem bekend te maken. In de nieuwe marketing staat geven centraal.

In het tweede jaar van je business geef je waardevolle dingen aan je klanten weg (bijvoorbeeld E-books, audio’s, intro workshops, samples) die ervoor zorgen dat je mensen verder helpt. Het neveneffect hiervan is, dat je steeds meer mensen in je potentiële klantenkring krijgt doordat je je mailinglijst aan het uitbouwen bent. Door het uitbouwen van marketing middels het weggeven van waardevolle dingen zullen meer klanten de weg naar jou weten te vinden.

Jaar 3: Team

Vanuit de vraag naar jouw producten die je in het tweede jaar hebt weten te creëren, is het tijd om het team te versterken. Je hebt nu het volume om mensen voor je te laten werken en je hebt dringend behoefte om ontzorgd te worden. Het organiseren van events bijvoorbeeld. Of je klantencontacten. Het op- en uitbouwen van je team versterkt je structuur en je marketing waardoor jouw waarde optimaal tot zijn recht komt zonder dat je overwerkt raakt.

3. De juiste dingen doen

Het is belangrijk voor jezelf om te bepalen in welk jaar van je bedrijf je zit. Sommige mensen doen 3 jaren tegelijkertijd. Mijn ervaring leert dat je er op die manier uiteindelijk langer over doet dan door stap voor stap op te bouwen.

In welk jaar van jouw bedrijf zit jij? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

In het Succes in Balans weekend gaan we dieper in op de 3 fases van je bedrijf en hoe je die kunt opbouwen. Ook hebben we het over de verschillende valkuilen en uitdagingen per element. Zakelijke rijkdom is iets dat gefaciliteerd dient te worden om tot volledige wasdom te kunnen komen.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
3 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] wijzen zijn aan toeval. Vanuit die drive en zekerheid ontstaat zakelijke rijkdom. Zeker als je de juiste dingen op het juiste moment doet. Zodra je aan het opbouwen of uitbouwen van je bedrijf werkt, krijg je te maken met allerlei vormen […]

aanmelding voor blogs, nieuwsbrieven en gratis trainingen

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

3
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!