implementeren
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Ben jij een student of een winnaar? Ben je voortdurend gericht op het vergaren van nog meer kennis en vind je het een uitdaging om de opgedane kennis vervolgens te implementeren? In deze blog vertel ik graag meer over het verschil tussen een student en een winnaar.

De keerzijde van studeren

We weten dat hooggevoelige mensen persoonlijke groei en ontwikkeling hoog op hun agenda hebben staan. Ze vinden het belangrijk om te studeren. Ze leven als het ware om zichzelf steeds verder te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van hun werk. Het is heel goed en mooi om te zien hoe mensen zich vol overgave en met passie ontwikkelen om de beste te worden op hun vakgebied. Echter – en dat klinkt misschien een beetje gek – er is ook een keerzijde aan dit verhaal…

Wat ik vaak zie gebeuren, is dat mensen zo opgaan in het ontwikkelen in hun vakgebied, dat ze hierin doorschieten. Ze werken vooral IN hun business en vergeten AAN hun business te werken. Eerst nog een massagecursus hier. Dan nog een coach sessie daar en, oh ja, ook nog het diploma medische basiskennis halen. Dan nog… Vul maar in… Je kunt jezelf afvragen of dit nog wel effectief is. Of dit allemaal écht nodig is om tot resultaat te komen.

Wat is jouw comfort zone?

Daarom stel ik je de vraag: “Wat is jouw comfort zone?” Check eens met jezelf waarom je die trainingen over jezelf en je vak allemaal volgt. Waarom werk je continu aan verbetering IN je bedrijf? Waarom spendeer je niet meer tijd om ook te werken AAN je bedrijf? Werken IN en AAN je bedrijf zijn immers beide essentieel om te komen tot een succesvolle business. Lees meer hierover in deze blog.

Is het volgen van trainingen voor persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling niet een nieuwe comfort zone voor je geworden? Ga je naar een training “omdat het zo fijn voelt” of “om met gelijkgestemden te zijn”? Wat mij betreft val je dan binnen de categorie ‘seminar junkie’. Je bent dan niet meer zozeer op een training voor de inhoud en hoe je daarmee je business kunt ontwikkelen. Je bent er dan, nou ja… gewoon omdat het prettig is, omdat het je comfort zone is.

Hoewel het woord “comfort” aangeeft dat iets fijn of prettig is, weten we inmiddels dat de comfort zone helemaal niet zo comfortabel is als het klinkt. Ook weten we dat er binnen de ‘veilige’ comfort zone niet zoveel verandering plaatsvindt. Dat dit niet de plek is om rijkdom op alle vlakken te creëren…

Implementeren is key

Laatst kreeg ik een bijzondere mail in mijn mailbox van iemand die had deelgenomen aan het Succes In Balans Weekend. Hij schreef: “Zelfs het Succes In Balans Weekend heeft mij niet aan het implementeren gebracht”. Mijn primaire reactie was: “Duh… Hoe kan een seminar jou in hemelsnaam aan het implementeren brengen?”

Naderhand had ik een Skype-gesprek met deze persoon en hij gaf aan dat hij de training interessant had gevonden en dat hij ook aantekeningen had gemaakt. Ik vroeg hem welke acties hij aan zijn deelname had verbonden. Hier moest hij even over nadenken. Daarna zei hij: “Het aanvragen van het Skype-gesprek met jou was mijn belangrijkste actie”.

Zie je het patroon? Van seminar naar Skype naar….? Wat mij betreft een typisch geval van ‘om de hete brei heen draaien’. Meer informatie willen verzamelen, maar niet tot actie komen. In feite is dit een vorm van uitstelgedrag.

Wees even eerlijk naar jezelf: draai jij wel eens om de hete brei heen? Doe je wel eens dingen waarvan je weet dat die niet effectief zijn? Dingen waarvan je weet dat je de tijd beter aan andere dingen kunt besteden? Dat je eigenlijk andere prioriteiten moet stellen? Met andere woorden: ben je kennis aan het vergaren en aan het uitstellen of ben je aan het implementeren om je business te laten groeien?

Soms betrap ik mezelf ook op dit gedrag. Ik ben er voor mezelf heel scherp op en ik merk dat ik hier altijd snel en effectief op ingrijp. Dit gedrag is namelijk enorm destructief. Het zet je resultaten onder druk, omdat je je focust op de verkeerde dingen. Onthoud dat de kracht van een gezonde business zit in de eenvoud ervan. Hierover schreef ik eerder in deze blog.

Winnaars implementeren

Studenten bestuderen, winnaars implementeren. Dát is het grote verschil tussen beide groepen. Studeren kunnen hooggevoelige ondernemers als de beste. Hierin blinken ze uit, juist omdat het vaak een vorm van comfortzone voor hen is geworden. De nadenkers, de lezers, de filosofen. Allemaal archetypen die onder hooggevoelige ondernemers ruim vertegenwoordigd zijn.

Maar stel jezelf de vraag: “Waar gaat het om aan het einde van de dag?” Aan het einde van de dag gaat het niet om wat je weet, maar hoe je die kennis aan zoveel mogelijk mensen weet over te brengen. Blijven studeren en nóg beter worden in je vak is natuurlijk altijd een optie. Je bereikt alleen méér impact als je jezelf zichtbaar maakt, mét alle onvolkomenheden.

Als ik de start van De Hooggevoelige Ondernemer had uitgesteld tot het moment dat ik alles voor m’n gevoel voldoende bestudeerd had… dan was ik nu nog niet gestart! Ik ben gewoon begonnen. Ik ben kennis gaan implementeren en aan anderen gaan overdragen. Als ik nu kijk naar het resultaat, dan zie ik dat het nog lang niet is zoals ik het graag wil hebben, maar er staat een business, we hebben een vol jaarprogramma en we maken een positieve impact. Dát is de essentie van business doen.

Wat ga jij DOEN?

Wat is het dat jij stopt te bestuderen en start te implementeren? Met alle obstakels, uitdagingen, mislukkingen en alle ‘normale dingen’ waarmee ondernemers te maken krijgen. Want één ding is zeker: papier is enorm geduldig, maar het maakt geen winnaars. Je wordt een winnaar wanneer je begrijpt wat ervoor nodig is om tot een succes te komen. Studeren heeft pas zin, wanneer je je kennis implementeert en doorgeeft. Daarmee help je anderen verder en pas dan komt de winnaar in jezelf naar boven!

Wil jij een volgende stap maken?

Wil jij stoppen met studeren en overgaan tot implementeren om tot resultaat te komen? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Als je voelt dat je hierbij bij ons aan het juiste adres bent, kun je eens kennis komen maken tijdens het Succes In Balans Weekend. Hierin helpen we je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken: emotioneel, zakelijk én financieel. Juist omdat we geloven dat jij vanuit die positie meer impact kunt maken.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik besef dat ik een woord heb weggelaten naast gezien en gehoord worden en dat is mijn plek innemen, ben ik het wel waard om een plek in te nemen? Een grote angst wat op de loer ligt is eentje van van afgewezen worden!

Al kon ik het geen naam geven, dit gaat wel over mij! Perfectionisme en de angst die daarbij een hele grote rol speelt dwingt mij onbewust tot steeds meer “aan mezelf” werken tot ik het waard ben om gehoord/gezien te worden. Terwijl ik het opschrijf komen er tranen in mijn ogen, dit gaat heel diep bij mij. Ik denk dat dat een mantr van mij mag worden…”Ik ben het waard om gehoord en gezien te worden. Ik ben het waard om zichtbaar te worden. Ik ben het waard!! Dank jullie wel!

Hallo Bas en Mirna,

Heel herkenbaar wat jullie zeggen en schrijven “de spijker op z`n kop slaan” met dit blog. Ik betrap mijzelf regelmatig met dit gedrag en voel mij achteraf ook niet voldaan als ik zaken heb uitgesteld. Perfectionisme leidt mij tot uitstelgedrag. Goed dat jullie dat zo duidelijk onder woorden brengen.

Graag gedaan John en leuk om weer van je te horen!

Groetjes,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!