Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Om een echt succesvol en vervullend leven te leiden, is het belangrijk om het begrip succes‘ holistisch te benaderen. Het is belangrijk om niet te focussen op succes in een enkel gebied in het leven, maar om juist voldoening te creëren op alle vlakken die voor jou belangrijk zijn. We noemen dat succes in balans. Als intuïtieve ondernemer wil je immers impact maken door van betekenis te zijn voor anderen vanuit jouw unieke liefde en kracht.

Die kracht begint bij jezelf. Het vinden van jezelf is soms al een behoorlijke taak. Het is een uitdaging waar ik veel ondernemers mee zie worstelen. Telkens lopen zij aan tegen vragen als wie ben ik?“, wat is mijn purpose?“, wat is mijn zielenmissie?“, hoe houd ik van mezelf?“, hoe durf ik mezelf te laten zien?“, van welke betekenis kan ik zijn?“ en hoe combineer ik nu alle elementen in een business?“ Het vinden van de antwoorden op deze vragen kan heel uitdagend zijn. Het is mijn passie om je hierbij te helpen.

Wat is nu eigenlijk een succesvol leven?

Het is mijn rotsvaste overtuiging, dat als je in jouw leven jouw missie leeft en op alle vlakken van betekenis kan zijn, dat alles dan veel makkelijker gaat. Je leeft dan vanuit een liefdevolle flow. Een flow vanuit innerlijke kracht.

Deze flow begint met de vraag wie je bent en wie je wilt zijn. Waar je op dit moment staat, is het resultaat van wie je op dit moment bent. Waar je heen gaat, hangt totaal af van wie je verkiest te zijn. Verander je jouw binnenkant, dan verandert de buitenkant mee. Alles is een keuze. Als er iets gebeurt wat niet leuk is, dan heb je altijd de keuze hoe je ermee omgaat.

Zijn > doen > hebben

Om een positieve impact in de wereld te kunnen maken, is het essentieel om voor jezelf en anderen winst op alle vlakken te creëren. Voor het creëren van winst is het allereerst belangrijk om het zijn –> doen –> hebben– proces goed te kennen en toe te passen.

Bij alles wat je wilt creëren in je leven, je business of je financiën (dus het “hebben”) is het belangrijk dat je de juiste dingen “doet”, maar nog veel belangrijker is dat je het ook “bént”. Om specifieke zaken in je leven aan te trekken (te “hebben”), is het cruciaal dat je dit “zijn –> doen –> hebben”– proces gaat toepassen.

De natuur is een fantastisch voorbeeld van dit scheppende proces. In het begin is alles al aanwezig. Het zaadje dat wacht om te ontkiemen en de grond die er ligt om bewerkt te worden. Deze ‘zijns’- fase gaat over potentieel, over alle mogelijkheden die alles en iedereen in zich heeft. In de ‘doen’- fase is het belangrijk om de juiste plek uit te kiezen en het zaadje te planten. Eventueel nog wat compost en water erbij. De ‘hebben’-fase, het oogsten van wat je hebt gezaaid, volgt dan vanzelf.

Hoe het werkt in de natuur is een mooie metafoor voor alle succes dat we als mensen willen bereiken. Soms lijkt het alsof succes ineens naar boven komt drijven, maar niets is minder waar. Er is altijd werk aan vooraf gegaan. Succes is te vergelijken met een plant; die komt ook niet vanzelf tot bloei.

Dus als je een bloeiend bedrijf wilt creëren, dan is het voor jou als ondernemer belangrijk om eerst succesvol te ZIJN in je mindset. Vervolgens pas je de juiste strategieën toe en daarna ontstaat nagenoeg vanzelf het resultaat van het succesbedrijf dat je wilt.

Persoonlijk succes: het ZIJN

Dit is wat mij betreft de basis van alle succes. Echt succes zit namelijk in jezelf en heeft heel weinig met Euro’s te maken. Persoonlijk succes of Emotioneel succes zou je kunnen zien als jouw emotionele huis. Om echt gelukkig te zijn, is het belangrijk om dit emotionele huis voortdurend te bewonen en blokkades op te ruimen.

Vanuit daar ontstaan vervolgens nieuwe spirituele groeimomenten waardoor er elke keer meer diepgang en dankbaarheid in het leven komt. Wat dat betreft hoeft spiritualiteit helemaal niet moeilijk te zijn. Waar het over gaat, is dat je allerlei uitdagingen en groeimomenten die zich in jouw leven voordoen, aanpakt. Juist omdat je op die manier telkens verder groeit, zal dit zich vervolgens vertalen in meer succes in andere dingen die belangrijk voor je zijn. De vergelijking met de natuur is juist daarom zo ontzettend mooi. Alles is bij iedereen aanwezig, alleen heeft de één een rijker emotioneel huis dan de ander waardoor het leven heel anders wordt ervaren.

Veel mensen raken uitgeput of opgebrand door de sleur van alledag en van alle dingen die gedaan “moeten” worden. Ook is het doen van weinig vervullend werk een grote afknapper op emotioneel gebied. Om jezelf emotioneel rijk te voelen, staat het tot bloei komen van je talenten centraal. In iedereen zit een enorme creatieve motor verborgen. Het enige dat je hoeft te doen, is deze motor te starten.

Zakelijk succes: het DOEN

Doe je wat je het liefste doet? Stap je elke dag weer met een positieve nieuwsgierigheid uit je bed? Pak je de dag aan of laat je hem aan je voorbijgaan?

Zakelijk succes gaat over het vertalen van je talenten naar een verdienmodel. Van talent naar Euro’s. Ik zie mensen die alleen al met dit element hun hele leven lang worstelen. Ze doen “iets”, omdat er brood op de plank moet komen, niet omdat ze het leuk vinden. Gun jezelf de mogelijkheid om te onderzoeken wat het is dat je op zakelijk gebied precies wilt doen. Sta jezelf toe om te ontdekken hoe jouw talenten voor jou kunnen werken en hoe je er anderen mee kunt helpen. Juist een vervulling op zakelijk gebied brengt weer een enorme verdieping tot stand in hoe je emotioneel succes ervaart.

Om je zakelijk rijk te voelen, is het een must om tegelijkertijd te werken aan je emotionele succes. Veel hooggevoelige mensen zijn dusdanig geblokkeerd in hun emotionele succes dat ze nooit zakelijk succes kunnen ervaren. Juist hierom is het concept van business coaching zo beperkt, omdat het zich grotendeels richt op het inzetten van bepaalde technieken en tricks zonder aan het emotionele succes van de ondernemer te werken.

Financieel succes: het HEBBEN

90% van de mensen is financieel gezien aan het overleven. Ze geven elke maand ongeveer hetzelfde uit als ze verdienen en komen hierdoor financieel gezien nauwelijks vooruit. Dit leidt tot onnodige stress en zorgt voor gebrek aan emotionele en zakelijke winst. Als je voortdurend onder financiële stress staat, is het immers een enorme uitdaging om je hier niet door te laten beïnvloeden op andere vlakken.

Een succesvol leven op alle vlakken kent ook een financiële component. Wanneer je financieel succes hebt, weet je dat geld niet over geld gaat. Geld is energie en het is een bijproduct van succes. Financieel succes betekent, dat je met jouw onderneming een voorspelbare geldstroom naar zowel het zakelijke als het persoonlijke vlak hebt gecreëerd. Je hebt je financiën op orde en je bent je ervan bewust, dat je vanuit tijd en vrijheid pas echt betekenisvol kunt zijn. Tijd en vrijheid zijn je hoogste goed.

Je bent overtuigd van de waarde van je dienst of product en vraagt met gemak de juiste prijs, zodat je van nog meer betekenis kan zijn. Je business is onderbouwd met een slim financieel plan, waarmee je jouw tijd en vrijheid koestert. Niet alleen voor je klanten ben je van betekenis, maar je bent juist een doorgeefluik van geld en ondersteunt daarom betekenisvolle, wereldse projecten om je leven op alle vlakken nog mooier en betekenisvoller te kleuren.

Meten = weten

Het verbeteren van je financiële succes is het meest tastbare om aan te werken. Het is het meest concrete meetpunt voor hoe je ervoor staat. Ik heb gemerkt dat bij mensen die financiële stress ervaren dit vaak ten koste gaat van hun emotionele en zakelijke succes (en als het te lang duurt, gaat de gezondheid er natuurlijk ook onder lijden).

Het bereiken van financieel succes is voor veel intuïtieve ondernemers lastig. Toch zijn er enorme winsten te behalen. Een eerste stap in het proces zou kunnen zijn, dat je gaat leven vanuit de wetenschap ‘dat er altijd genoeg is’. Een stap verder in het proces van financiële winst is dat je niet meer hoeft te werken voor je geld. Dit betekent dat je andere (passieve) inkomensstromen hebt die ervoor zorgen dat je vaste lasten gedekt worden, of je nu werkt of niet.

Het persoonlijke succes (het ‘zijn’) voedt het zakelijke succes (het ‘doen’) om uiteindelijk het financiële succes (het ‘hebben’) te ervaren en te leven. Voor bewuste mensen die ondernemen en leven vanuit betekenis gaat het niet om het ‘hebben’, maar juist om te kunnen ‘doen’ vanuit wie ze echt ‘zijn’.

Zijn“, doen“ en hebben“ zijn in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je wilt een balans op alle vlakken, want succes op slechts één vlak geeft geen vervullend leven. Werken vanuit alle vlakken en werken aan alle vlakken is in mijn ogen de enige manier voor een succesvol leven: Succes in Balans.

Succes in balans op alle drie de vlakken

Om je op weg te helpen in het creëren van succes op alle drie de vlakken deel ik hieronder 10 tips.

PERSOONLIJK SUCCES

Heartset

Leef vanuit je heartset. Je mindset en heartset zijn de gouden sleutels naar persoonlijke winst. Hoofd en hart in balans. Laat het hoofd en het hart met elkaar integreren zodat je impact kunt maken vanuit jouw mooie, krachtige zijn.

Hoge Energie

Houd je energie hoog. Zorg voor een persoonlijk energie management. Met een hoge energie, een hoge trillingsfrequentie, blijft jouw energie beter en makkelijker bij jou en is het uitvoeren van je zielenmissie vele malen makkelijker.

Je hooggevoeligheid = je verscherpte intuïtie

Jouw intuïtie die voor jou en je impact spreekt. Zet je intuïtie in voor jouw zichtbaarheid. De wereld heeft jou nodig.

ZAKELIJK SUCCES

Werk AAN je bedrijf

Werk AAN je bedrijf in plaats van in je bedrijf. Zet systemen op die voor je werken. Deel je kennis op in verschillende producten. Neem je klant stap voor stap mee in dat wat je te bieden hebt.

Creëer waarde 

Creëer waarde voor je klant, geef dit en doe er vervolgens nog een schepje bovenop (over-delivery).

De 4 D’s van Doe, Delete, Delegeer en Durf

Doe zelf wat je echt zelf moet doen. Delegeer wat je kunt delegeren en delete wat niet meer nodig is. En durf stappen te maken. Het is altijd beter om niet te weten waar het schip strandt, dan om de boot te missen.

FINANCIEEL SUCCES

Tijd en vrijheid

Behandel je Euro’s als vrijheidsstrijders. Geld gaat niet over geld, maar om de tijd en vrijheid dat het je kan geven. Vrijheid om te doen wat je wilt, hoe vaak je wilt, met wie je wilt en waar op de wereld je wilt.

Betaal jezelf eerst

Bij elke Euro die binnenkomt, zet je minimaal 10% opzij voor je investeringspot. Werk daarnaast voortdurend aan je financiële intelligentie om die investeringspot slim in te zetten.

Wees de “geldmanager”

Elke keer als je dit leest, ga je steeds beter met jouw geld om. Je investeert en laat het geld voor je werken.

Celebrate!

Vier elk stap die je dichter bij je doel brengt. Voel de dankbaarheid voor de stappen die je zet en vier je successen.

Succes in Balans

Wil je nu meer weten over het creëren van Succes in Balans? Kom dan een keertje kijken in onze online community voor intuitieve ondernemers. Probeer het twee weken zonder verplichtingen voor maar 1 eurocent! We helpen je graag verder!

Liefs,
Mirna

5 1 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!