Succes in Balans

Picture of admin

admin

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Om een echt succesvol en vervullend leven te leiden is het belangrijk om succes holistisch te benaderen. Niet slechts succesvol te zijn in een enkel gebied in het leven maar juist voldoening te ervaren op allerlei vlakken die voor jou belangrijk zijn. In mijn werk met hooggevoelige mensen heb ik gemerkt dat succes, voldoening en vooral het ervaren van succes te maken heeft met een aantal vlakken. Vlakken die sterk met elkaar verweven zijn en die erom vragen tegelijkertijd gevoed te worden.

Emotioneel rijk:

Dit is wat mij betreft de basis van rijkdom. Echte rijkdom zit in jezelf en heeft heel weinig met euro’s te maken. Emotionele rijkdom zou je kunnen zien als een huis. Jouw emotionele huis. Om echt gelukkig te zikjn is het belangrijk om dit emotionele huis voortdurend te voeden en om blokkades op te ruimen. Op die manier ontstaat er elke keer meer diepgang en dankbaarheid voor en over jouw leven. Ook zul je keuzes maken heel anders aanpakken met een goede en rijke emotionele basis.

Emotionele rijkdom beperkt zich natuurlijk niet alleen tot mindset. Bij alle elementen in je leven zou je de vraag kunnen stellen: Voegt dit element in mijn leven iets toe voor het versterken van mijn emotionele rijdom? Als je het antwoord op deze vraag te vaak met nee beantwoord heb je potentiële elementen die je emotionele rijkdom beperken.

Zakelijk rijk:

Doe je wat je graag doet? Stap je elke dag weer met een positieve nieuwsgierigheid uit je bed? Pak je de dag aan of laat je hem aan je voorbij gaan?

Veel mensen raken uitgeput of opgebrand door de sleur van de dag en van alle dingen die  gedaan “moeten” worden. Ook is het doen van weinig vervullend werk een grote afknapper op emotioneel gebied. Om jezelf emotioneel rijk te voelen staat het tot bloei komen van je talenten centraal. In iedereen zit een enorme creatieve motor verborgen. Het enige is deze motor starten. Zonder grenzen maar juist grenzeloos.

Zakelijke rijkdom gaat over het vertalen van je talenten naar een verdienmodel. Van talent naar euro’s. Ik zie mensen die alleen met dit element hun hele leven lang worstelen: Ze doen “iets” omdat er euro’s op de plank moeten komen. Niet omdat ze het leuk vinden. Gun jezelf de mogelijkheid om te onderzoeken wat het is dat je precies op zakelijk gebied wilt doen. Sta jezelf toe om te ontdekken hoe jouw talenten voor jou kunnen werken en hoe je er anderen mee kunt helpen. Juist een vervulling op zakelijk gebied brengt weer een enorme verdieping tot stand in hoe je emotionele rijkdom ervaart…

Financiële rijkdom:

De overgrote meerderheid van alle mensen is financieel gezien aan het overleven. Ze geven elke maand ongeveer hetzelfde uit als erin komt, hebben slechts een enkele inkomensstroom (werk of onderneming) en komen financieel gezien niet echt veel verder. Dit leidt tot onnodige stress en zorgt voor spanningen in het ervaren van emotionele en zakelijke rijkdom. Als je voortdurend onder financiële stress staat is het immers een enorme uitdaging om je hier niet door te laten beïnvloeden op andere vlakken.

En dat terwijl het verbeteren van je financiële rijkdom het meest tastbare is om aan te werken. Het is het meest concrete meetpunt om te kijken hoe je ervoor staat. Ik heb gemerkt dat bij mensen die financiële stress ervaren dit vaak ten koste gaat van hun emotionele en zakelijke rijkdom (en als het te lang duurt gaat de gezondheid er natuurlijk ook onder leiden).

Het bereiken van financiële rijkdom is voor veel mensen een lastig iets. Juist onder de mensen die het na de kop van deze blog interessant genoeg vinden om door te lezen vaak lastig vinden om financieel vooruit te komen. En toch zijn er enorme winsten te behalen. Al is het alleen maar dat de basisstress van het “is er wel genoeg” wegvalt. Een stap verder in het proces van financiële rijkdom is dat je niet meer hoeft te werken voor je geld. Dit betekent dat je andere inkomstenstromen hebt die ervoor zorgen dat je vaste lasten gedekt worden. Of je nu werkt of niet.

Hoe creeer jij rijkdom en balans op alle drie de vlakken?[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

become unstoppable!