Staat je succes voor je open deur of houd je de deur gesloten?

Succes is iets wat veel mensen nastreven. Maar succesvol is iets wat je niet kunt hebben, je kunt het slechts ZIJN.
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Succes is iets wat veel mensen nastreven. Toch is succes een ongrijpbaar iets. Juist omdat je het slechts kunt ZIJN. In deze blog meer over het openzetten van de deur naar succes en wat je kunt doen om de deur wagenwijd open te gooien.

Waarom veel mensen de succesdeur dicht houden:

Een van de meest verbazingwekkende zaken die ik de afgelopen jaren heb mogen leren van mensen, is waarom sommige mensen het maken… en de meesten niet. Vaak WILLEN mensen wel succes, maar zijn ze onbewust zo geconditioneerd dat ze simpelweg niet succesvol kunnen ZIJN. Je kunt mensen als coach allerlei bewezen strategieën leren maar door die beperkende, niet ondersteunende mindset is het nagenoeg onmogelijk om het te laten stromen. Laat mij 3 redenen met je delen die ik vaak tegenkom waardoor mensen hun succesdeur gesloten blijven houden:

  1. De verkeerde doelen of motivatie hebben:

Nog altijd doen veel mensen dingen puur en alleen voor geld. Dit is iets wat mij altijd heeft verbaasd. Voor mij is geld een bijproduct van succes. Niks meer niks minder. Voordat je verder leest, is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: Waarom doe ik (zakelijk) wat ik nu doe? En de tweede vraag die hierbij hoort: Vullen de dingen die ik nu doe mijn diepste innerlijke verlangens van dienen en groeien? Zoals Tony Robbins zo mooi zegt: The ultimate failure is success without fulfillment. Zingeving is een van de grootste vormen van succes. Een zinvol leven creëren voor jezelf. Kom je er door dit stukje achter dat je de verkeerde doelen gekozen hebt? Geen probleem maar dan is er wel een koerswijziging die van je wordt gevraagd. Die wijziging kan alleen jij maken. Er komt bij iedereen een punt dat je meer wilt doen, meer wilt toevoegen en meer wilt geven aan de wereld. Dát is het diepe verlangen dat de basis vormt van alles wat je doet en vooral voor alles waarvoor je hier gekomen bent om als spirituele ziel een menselijke ervaring mee te maken.

  1. Mindset die blokkeert:

Mindset is jouw kijk op jezelf, anderen en situaties. Mijn mindset is ontzettend belangrijk gebleken in de weg die ik heb afgelegd. Het is een van die onzichtbare dingen die je maken of breken. Juist omdat mindset je concrete acties in de praktische wereld aanstuurt. Het is belangrijk om door te blijven investeren in je mindset en vooral het voeden hiervan. Door je mindset te voeden, blijf je telkens een nieuw level opzoeken en kom je in een creatieflow terecht. Hoe je nu denkt, heeft letterlijk je realiteit gecreëerd. Wil jij je realiteit veranderen? Verander dan allereerst altijd je mindset.

  1. Hun WAAROM niet duidelijk hebben.

Succes door de succesdeur versneld open te zetten:

In het vorige kopje hebben we het gehad over mindset, doelen en motivatie. Om de succesdeur open te zetten, is het essentieel om aan deze elementen te blijven werken. In het kort komt het neer op het ZIJN DOEN HEBBEN proces (voor meer info, zie deze blog https://hooggevoeligondernemen.nl/rijkdom/). Alles wat je wilt hebben, heeft een concrete actie nodig maar vooral een concrete versie van jezelf die openstaat voor kansen en deze ook durft te pakken. In dit hele proces is je ZIJN absoluut het allerbelangrijkste. Om iets te kunnen DOEN, moet je het allereerst ZIJN. Hier gaat het wat mij betreft vaak mis omdat veel ondernemers zich juist richten op wat ze moeten doen in plaats van wie ze moeten zijn. De shift van doen naar zijn, is voor mij een hele belangrijke geweest. Als je deze stap terug naar de basis maakt, ontstaat er wederom ruimte, duidelijkheid en kracht. Vanaf daar kun je opbouwen.

Verder open gooien:

Om de succesdeur verder open te gooien, is het belangrijk dat je investeert in je ZIJN. Juist ook omdat andere mensen (on)bewust reageren op de energie die jij uitstraalt vanuit je ZIJN. Mirna en ik hebben hier echt serieus veel geld aan uitgegeven (de exacte bedragen zal ik je besparen) en elke euro hiervan heeft zich in veelvoud terugbetaald. Deze stap kun je simpelweg niet overslaan. Zodra je klaar bent voor het doen, is het belangrijk dat je ook de budgetten vrijmaakt om in het doen te investeren. Om de succesdeur verder open te zetten, is het belangrijk dat je jezelf de ‘WIE kan dit voor mij doen’ vraag stelt, en niet zozeer de ‘HOE kan ik dit doen’. In het doen, is het essentieel dat je een goed team bouwt dat vanuit jouw ZIJN het doen verder vormgeeft en samen met jou de deur openzet. Als ik naar mezelf kijk, merk ik dat het universum mij hierin leidt. Het zet de juiste mensen op mijn pad en laat mij samen met hen verder groeien. Een belangrijk onderdeel om de deur van succes verder open te zetten, is natuurlijk ook het investeren in goede marketing. Marketing die werkt én waarmee je heel veel mensen kunt bereiken en helpen. Zodra je een goed businessmodel gevonden hebt in jezelf EN in het doen, kun je heel snel de deur naar succes wagenwijd openzetten. Tot de tijd dat je de blokkades in jezelf heelt, is rijkdom op alle vlakken een illusie. Het is voor sommige een zure appel om doorheen te bijten (zoals het ook voor mij was) maar het is een stap die niet overgeslagen kan worden.

Staat bij jou de deur naar succes open of dicht?

 

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.
Staat bij jou de deur naar succes open of dicht?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
3 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mooie post waarin je een goed punt maakt. mensen willen vaak wel succesvol zijn. lees veel geld hebben. maar willen niet buiten hun comfortzone treden en het liefst alles blijven doen zoals ze altijd al gewend waren te doen. en vervolgens verwachten toch helaas veel mensen dat ze dan een ander resultaat krijgen.

eerst met je eigen mindset aan de slag gaan is ook mijn visie. als je iemand die weet aan te passen komt het daarbij horende gedrag veel makkelijker. groet,

Dank je wel Bas! Waardevol, ik ga eens kijken of ik dit kan ‘leren’! Die deur open zetten!

Dank je wel voor je reactie Karin. Go for it!
Liefs, Bas

Over ons

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

3
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x
()
x
Scroll naar top

become unstoppable!