De 5 succespatronen van een miljardair

De 5 succespatronen van een miljardair. Welke succespatronen heb je nodig om succesvol te worden en te blijven?
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Een aantal maanden geleden sprak ik een miljardair. Uiteraard vroeg ik hem naar zijn succespatronen en hoe hij het heeft gepresteerd om miljardair te worden. In deze blog deel ik graag zijn 5 succespatronen.

1. Heldere doelen

Zonder doelen geen succes geeft hij mij aan. “Bas, je moet weten waar je naar toe op weg bent. De eerste stap naar succes is altijd het helder hebben van jouw doelen.” Dit is, in zijn optiek, het startpunt om mee verder te gaan en deze uit te werken. In die zin volgt hij het concept van Napoleon Hill dat je altijd en eerst helder moet hebben wat het is dat je wilt en dit dan dient te herhalen totdat je het hebt. Op die manier leert je ziel dat je op weg bent om een specifiek iets te realiseren in jouw leven.

2. Je brein trainen

Om succesvol te worden, is het essentieel dat jij je doelen nastreeft. Het nastreven van die doelen betekent dat je ze in je brein moet branden. Als deze miljardair ergens mee bezig is, dan is het wel het trainen van het brein zodat die doelen hagelscherp op zijn netvlies verschijnen. Dag in, dag uit. Zijn brein traint hij door het maken van zogenaamde breinmeditaties waarbij hij specifiek werkt aan zijn onbewuste en het inslijpen van de onbewuste patronen die nodig zijn om die doelen te bereiken.

3. Congruent de dag starten

Dit betekent dat hij er altijd voor zorgt dat hij in lijn is met zijn doelen op het moment dat hij zijn bed uitstapt. “Bas, soms duurt dit wel 2 uur, maar ik weiger mijn dag te starten zonder in absolute overeenstemming te zijn met alles wat mij vooruit kan helpen.” Dit betekent dat hij net zo lang met visualisaties e.d. bezig is totdat hij congruent is met die uitstraling en de doelen die hij wil bereiken.

4. Jezelf eerst betalen

Op een gegeven moment vroeg ik hem: “Als je nu een tip zou kunnen geven om financieel net zo rijk te worden als jij nu bent, wat zou dat dan zijn?”. Zonder nadenken antwoordde hij hierop: BETAAL JEZELF ALTIJD EERST. Dit betekent dat je elke maand een vast percentage van je inkomsten opzijzet voordat alle andere kosten (van levensonderhoud) komen. Hij gaf aan dat hij zichzelf nog altijd als eerste betaalt, ook al is hij miljardair. Jezelf tenminste 10% eerst betalen, is volgens deze miljardair de allerbelangrijkste basis van overvloed op financieel gebied. Zeker voor de lange termijn.

Waarom jezelf eerst betalen?

Een bekend financieel adviseur in de VS is David Bach. Hij heeft onder andere het boek “The Automatic Millionaire” geschreven. Hierin onderstreept hij wat deze miljardair schrijft. Vanuit zijn ervaring gaat hij echter nog een stap verder in deze techniek. Hij zegt dat hij, vanuit het percentage dat je jezelf betaalt, exact kan zien hoe je leven er financieel gezien uit zal zien in de toekomst. Hij onderscheidt in “The Automatic Millionaire” een aantal klassen van het jezelf eerst betalen:

  • Mensen die zichzelf niet eerst betalen: Geeft meer uit dan er binnenkomt, kopen op krediet en zitten in de schulden die ze niet of met grote moeite af kunnen betalen.
  • Arm: Denken wellicht aan zichzelf eerst betalen maar doen het niet. Geven alles uit wat er elke maand binnenkomt.
  • Middenklasse: Betalen zichzelf eerst 5% tot 10% van hun inkomen.
  • Hogere middenklasse: Betalen zichzelf 10% tot 15% van hun inkomen.
  • Rijk: Betalen zichzelf 15% tot 20% van hun inkomen.
  • Rijk genoeg om vroeg met pensioen te gaan: Betalen zichzelf minimaal 20% van hun inkomen.

Dit is een hele goede illustratie van het proces “jezelf eerst betalen”. Hoe meer je jezelf dus eerst betaalt, hoe sneller je financieel gezien vooruitkomt.

5. Altijd blijven groeien

De laatste tip die hij mij gaf, is een ‘inkopper’ maar wel een hele belangrijke: Blijf altijd groeien. Een aantal weken geleden kwam ik hem overigens weer tegen op een training. Deze miljardair gaf mij nogmaals de bevestiging die ik in de succespatronen van veel succesvolle mensen heb gezien: Persoonlijke groei is essentieel voor welvaart op welk vlak dan ook in het leven. Deze miljardair gaf overigens ook aan dat het belangrijk is om voortdurend open te blijven staan voor alle mogelijkheden die persoonlijke ontwikkeling met zich mee kan brengen. Mits je proactief werkt uiteraard door te blijven onderzoeken wat er beter kan in jouw persoonlijke leven.

Welke tip van deze miljardair is de belangrijkste voor jou?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Welke tip van deze miljardair is de belangrijkste voor jou?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beste Bas, wat is je “inkomen” als zzp-er? Je resultaat cq winst? Of dat deel ervan dat ik voor mezelf bedacht heb als “loon”/ prive opname.
Bedankt alvast! groeten

Hi M,
Dat is een hele goede vraag, zeker omdat je natuurlijk te maken hebt met allerlei belastingen e.d. Wat wij altijd gedaan hebben is een percentage van alles wat binnenkomt opzij gezet. Dus je verkoopt bijvoorbeeld een dienst of product van € 1.000,- en je gaat jezelf 10% eerst betalen. Dat betekent in dit geval dat je dus 100 euro naar jezelf overmaakt;). Op die manier is het principe heel makkelijk uitvoerbaar en betaal je jezelf altijd eerst, dus ook voor belastingen e.d….

Kun je hiermee verder?

Liefs,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!