succesroutines
Picture of admin

admin

Bewust of onbewust word je gecontroleerd door jouw routines. Gewoonten die je hebt en die je op dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis uitvoert. Vanuit die routines creëer je bepaalde resultaten. Het is belangrijk om te kijken welke routines je zoal hebt. Zo zijn er routines die je verder helpen in je ontwikkeling en groei (wij noemen dat succesroutines), maar er zijn ook routines die je juist afremmen, je groei stagneren en je klein houden. Leid je nu niet het leven dat je graag wilt, dan is het dus zaak om je routines te veranderen. Je kunt niet simpelweg anderen de schuld geven van iets dat je mist in je leven. Het gaat erom dat je zelf anders met situaties leert om te gaan en dat je jouw routines eens onder de loep neemt.

Succesroutines zorgen ervoor dat je je kunt focussen op de dingen die echt belangrijk zijn in je leven. Waar je je op focust en de routines die je daarvoor ontwikkelt zorgen ervoor dat je je krachtiger gaat voelen. Vanuit die kracht  komen de resultaten vanzelf.

Groot dromen en klein realiseren

Hooggevoelige mensen zijn vaak dromers. Ze hebben veelal grootse dromen en plannen, maar komen heel moeilijk tot de uitvoering ervan. Uit mijn ervaring met honderden hooggevoelige mensen in de afgelopen jaren blijkt, dat de mensen die ervoor kiezen om nieuwe routines in hun leven, bedrijf of financiën op te bouwen verreweg het snelst resultaat boeken.

We onderscheiden succesroutines op persoonlijk, zakelijk en financieel vlak. Hieronder licht ik ze toe.

1. Persoonlijke succesroutines
Dit is de meest krachtige vorm van ontwikkeling. Alles begint immers bij jezelf en jouw mindset. Juist daarom is het prachtig om elke keer weer de volgende stap te zetten en jezelf en jouw routines onder de loep te nemen om nog beter te worden op alle vlakken. Persoonlijke routines kunnen heel ver worden doorgevoerd. Voor het beste resultaat dienen een aantal belangrijke elementen hierin zeker te worden meegenomen.

 • Bewegen: elke dag starten met sporten/ bewegen. Op die manier kun je je energie direct verhogen.
 • Mindset voeden: denk hierbij aan het luisteren naar audiotapes, podcasts of het lezen van de juiste ondersteunende literatuur. In deze blog geef ik je een lijst met boeken die je HSP ondernemer zeker moet lezen.
 • Energie: gedurende de dag zogenaamde oplaad-momenten inbouwen. Dit kun je doen door middel van bijvoorbeeld een meditatie of een wandeling met de hond door het bos.
 • Lichaam voeden: de juiste voeding kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt en hoe je energieniveau is. Voeding is zo’n element van het leven dat je je niet kunt permitteren om er niks vanaf te weten.
 • Time management: door je tijd goed in te delen (en het niet te verdoen) krijg je veel meer gedaan en ervaar je veel meer vrije tijd. Juist door tijdmanagement stop je afleidingen, waardoor je je kunt focussen op het realiseren van een enkele taak.
 • Reflectiemomenten: minstens één keer per jaar jezelf een week lang terugtrekken werkt enorm ondersteunend op het verdiepen van je leven. Je krijgt weer perspectief op wat je precies aan het doen bent en wat je eventueel beter wilt doen. Het lijkt er misschien op dat dit verloren tijd is, maar het tegenovergestelde is waar. Het is de beste investering die je kunt doen.
 • Tijd om te rusten: je rust nemen is een ‘must’ en zeker geen doel op zich. Pak ruimte voor jezelf als je het nodig hebt, om vervolgens weer hard te werken aan het uitvoeren van je zielenmissie.

2. Zakelijke succesroutines
Naast de persoonlijke routines zijn er natuurlijk ook de zakelijke routines. Wat hierin centraal staat, is efficiënt plannen. Wat doe je wanneer? Alle zakelijke resultaten die je tot nu toe hebt gerealiseerd, zijn een consequentie van je zakelijke routines en prioriteiten. Een aantal zaken die je hierin wellicht kunnen helpen:

 • Time management: stop met multitasking. Je wordt productiever wanneer je één ding tegelijk doet.
 • Je tijd belangrijk maken: bij elke stap die je zet, kun je jezelf afvragen: “Wie kan dit het beste voor mij doen?” Dit is een heel andere vraag dan de vraag die we onszelf meestal stellen: “Hoe kan IK het doen?”. De ‘hoe’-vraag kun je gerust overlaten aan experts die dezelfde vragen dag in dag uit krijgen. Doordat je je tijd belangrijk maakt, houd je meer tijd over voor de dingen die je echt belangrijk vindt.
 • Outsourcing: doe je alles zelf of besteed je uit? Het outsourcen van een aantal dingen in je bedrijf kan een hele snelle manier zijn om te groeien. Heb je het geld niet om te outsourcen? Zoek dan mensen op die iets voor je kunnen betekenen en wissel diensten met hen uit.
 • Gebruik het internet maximaal: zet je elke dag 4 keer (automatisch!) iets waardevols online voor jouw klanten? Deze waardevolle content maak je en verdeel je vervolgens over een aantal dagen waarna het internet ze automatisch voor jou plaatst. Het enige dat je hoeft te doen, is de waardevolle content (die je waarschijnlijk al hebt) om te zetten naar internetgebruik.

3. Financiële succesroutines
Financiële succesroutines zijn belangrijk om vooruit te komen, om stress te verminderen, om veel meer te kunnen geven aan anderen en natuurlijk ook om zelf lekker te leven.

Het eerste en belangrijkste dat je in deze vorm van routines kunt doen, is ervoor  zorgen dat je zo snel mogelijk inhaakt in “the power of compound interest” ook wel bekend als de term ‘rente over rente’ of samengestelde interest.

Waar het op neer komt, is dat je geld investeert tegen een zo hoog mogelijke rente. Het geld dat je hieruit ontvangt, stop je vervolgens meteen weer in een nieuwe investering. Op die manier werkt je geld voor jou en bouw je aan een financiële basis.

Het behalen van een goed rendement is essentieel. Dat is in de huidige tijd nogal eens een uitdaging, vooral met de lage rentestand. In onze training Top Financiën leren we onze studenten hoe ze met behulp van hefbomen (lees: het geld van anderen) een goed rendement kunnen behalen. Zelf gaan we voor 10% of meer.

Waarom is dit zo belangrijk?

Laten we het eens met een aantal cijfers bekijken. We nemen een fictief vermogen van € 10.000,-. Met 1% rendement per jaar levert dit een vermogen op van € 12.202,- na 20 jaar. Met 10% rendement per jaar is hetzelfde bedrag over 20 jaar € 67.275,- waard. Een verschil van meer dan € 55.000,- over hetzelfde bedrag. Dit geeft aan dat je met het op de juiste manier investeren veel hogere rendementen kunt verkrijgen dan wanneer je je geld op de bank zet.

Om rente over rente voor je te laten werken, kunnen een aantal routines je op weg helpen.

 • Controle pakken over je geld: dit is de eerste essentiële stap. Als je niet weet wat er per maand in en uit gaat, dan heb je een probleem. Geld heeft dan namelijk  de controle over jou. Je kunt de controle terugpakken door bijvoorbeeld gebruik te maken van een simpele budgetplanner.
 • Jezelf eerst betalen: zet bijvoorbeeld 10% van je inkomen opzij en investeer het, zodat je meteen in het proces van rente over rente stapt.
 • Automatiseren: om financieel vooruit te komen raad ik je aan om die 10% van je inkomen automatisch opzij te zetten. Oftewel, het gaat elke maand gewoon van je netto inkomen af. Op die manier hoef je er niet elke maand weer over na te denken en kun je het loslaten. Je went eraan dat je minder te besteden hebt en ondertussen groeit je vermogen ongemerkt wel lekker door.
 • Financiële intelligentie verhogen: elke keer beter en slimmer worden over hoe je met geld om kunt gaan. Bijvoorbeeld door boeken te lezen, naar seminars te gaan of een financiële coach in de arm te nemen.
 • Door-investeren: wanneer je optimaal resultaat wilt hebben van rente over rente dien je de investering in tact te laten. Opnames uit je investeringsfonds zijn daarom alleen in uiterste noodgevallen een optie, anders doorbreek je het proces van rente over rente.

Tijdens de trainingen merken we vaak dat geld en financiën voor hooggevoelige ondernemers niet het meest favoriete onderwerp is. Dat is nog zacht uitgedrukt. Toch willen we je uitnodigen om ook dit stuk voor jezelf onder de loep te nemen. Of je het nu wilt of niet, je financiën hebben – hoe je het wendt of keert – een grote impact op je leven. Je kunt dit stuk niet negeren. Daarvoor is het simpelweg te belangrijk. Regel het nu, zeker ook voor later. Dus wil je je toch wel iets meer gaan inlezen over geld en financiën? Kijk dan even hier in het blog-segment.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Welke succesroutines heb jij voor jezelf ontwikkeld? Heb je in dit artikel nog nieuwe routines ontdekt die je wilt uitproberen? Ik hoor graag van jou in het reactieveld hieronder.

Wil je meer leren over succesroutines? Kom dan eens kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend. Daarin geven we je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Meer informatie over het weekend kun je hier vinden. Tevens kun je je hier aanmelden.

Harte groet,

Bas

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Veel mensen vragen mij of het niet saai is, al die blokken en die routines. Daar zeg ik dan volmondig NEE op, want het zijn mijn succesroutines en succes is allesbehalve saai! Je kunt hier meer lezen over succesroutines. […]

[…] jij jouw energie goed gaat beheren. Je kunt jouw energie goed beheren door bijvoorbeeld de juiste succesroutines toe te passen. Als alles energie is, willen immers vooral die mensen die voelen dat het fijn is bij […]

[…] heb je het gevoel dat je niet meer op gang te trekken bent? Ook niet meer door je succesroutines? (https://hooggevoeligondernemen.nl/succesroutines/) Dan weet je dat het tijd is om iets aardiger naar jezelf te zijn. Veel Zelfstandigen zonder […]

[…] Als je merkt dat je écht teveel afhankelijk bent, kun je jezelf even uit de situatie halen. Bijvoorbeeld door een mini-break in te lassen. Hierdoor zul je wat meer lucht krijgen en een ander perspectief. Ook kunnen succesroutines je helpen om anders tegen dit thema aan te gaan kijken en vooral om los te laten. Lees hier meer over succesroutines… […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

 1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
 2. 25 Business Tips
 3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

become unstoppable!