Succesverhaal van Millennial Life Coach Brigitta van den Berg

Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Mijn naam is Brigitta van den Berg. Ik ben moeder van twee volwassen dochters. Na mijn opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut ben ik 12 jaar geleden gestart met m’n praktijk Millennial Life Coach. Ik had geen idee wat het inhield om een eigen bedrijf te starten en ging af op m’n gevoel. Ik deed eigenlijk maar wat. Ik had bijna geen klanten en het voelde allemaal zwaar. Op een gegeven moment besefte ik, dat wat ik aan het doen was, niet ging werken.

Ik besloot om in te stappen in het jaarprogramma van De Hooggevoelige Ondernemer. Het werd tijd om mijn business eens met andere ogen te bekijken. Het bleek een nieuw begin. Ik groeide met m’n praktijk “van hobby naar bedrijf” zoals Bas het zegt.

Als kind maakte ik mezelf onzichtbaar

Ik ben samen met mijn vier jaar jonger zusje opgegroeid in een ‘veilig’ arbeidersgezin. Vanaf mijn eerste levensjaar ontwikkelde ik astma. Mijn ouders waren erg zorgzaam en ongerust. Heel logisch, maar het werkte voor mij letterlijk verstikkend. Lange ziekenhuisopnames met vele onderzoeken volgden.

Ik heb als kind niet kunnen schreeuwen of huilen of boosheid kunnen uiten, simpelweg omdat de benauwdheid dat niet toeliet. Hierdoor heb ik geleerd om mezelf terug te trekken en onzichtbaar te maken. Ik groeide als het ware op in een vacuüm. De astma zorgde letterlijk voor stilte in en om mij heen.

De lagere schoolperiode is voor mij een vage herinnering. Ik was vaak ziek en herinner me vooral dat ik thuis veel in een heerlijk schoon en fris ruikend bed lag. Het gevolg was natuurlijk dat ik weinig aansluiting had met de andere kinderen uit de klas. Ik werd buitengesloten en hoorde nergens bij. Het hele ziekteproces heeft er bij mij voor gezorgd, dat ik terughoudend werd en dat ik me nooit heb (durven) laten zien.

Ik luisterde niet naar mijn intuïtie

Tijdens de trainingen bij De Hooggevoelige Ondernemer ontdekte ik mijn eigen weerstand met betrekking tot zichtbaar zijn. Het thema triggerde allerlei belemmerende overtuigingen, zoals: “Dat kan ik niet!” en “Wie zit er nou op mij te wachten?” en “Je gaat toch niet om testimonials vragen?”. Vragen was overigens sowieso lastig voor me, net als een filmpje opnemen en het online zetten.

Ook ontdekte ik tijdens de trainingen dat ik mijn hooggevoeligheid altijd ontkend had. Ik herinner me nog goed dat ik me altijd anders voelde en dat ik dingen op mijn gevoel deed. Wanneer ik tegen m’n gevoel in ging, werd ik benauwd. Ik ben gaan inzien, dat het belangrijk is om naar m’n lijf en m’n intuïtie te luisteren. Als ik dit niet doe, dan reageert m’n lijf uiteindelijk met iets waardoor ik wel moet luisteren. Langzaam maar zeker ben ik gaan ontdekken wat hooggevoeligheid voor mij betekent en uiteindelijk is het zelfs mijn allergrootste tool in mijn business!

Brigitta als hooggevoelige ondernemer

Van mijn ouders kreeg ik de overtuiging mee, dat er hard gewerkt dient te worden voor een klein beetje geld. Zij zeiden letterlijk: “Wij zijn geen ondernemers”. Ik heb hierdoor lange tijd geloofd, dat je als ondernemer geboren moest zijn om te kunnen ondernemen.

Mijn grootste inzicht tijdens de trainingen was, dat het ook voor mij haalbaar is om een eigen business op poten te zetten. Ik ontdekte, dat ik kan worden wie ik wil puur door m’n mindset te veranderen en vooral door gewoon te gaan doen.

Tijdens de trainingen is het gaan bruisen en ben ik door allerlei stadia gegaan met mijn business. Langzaamaan ben ik echt gaan voelen wat ik wil, waar mijn ziel van gaat dansen en wat mijn doel is. Dankzij de tools van Bas en Mirna ben ik vanuit het hart verbinding gaan maken op zoek naar mijn zielenmissie, mijn purpose. Mijn zielenmissie is om de wereld weer te laten ervaren dat we vanuit onze ziel en hart allemaal hetzelfde willen: liefde, respect en eigenwaarde; gezien worden in alle facetten van ons bestaan.

Life changing

De trainingen bij De Hooggevoelige Ondernemer zijn voor mij levens-veranderend geweest. Ik en mijn business zijn beide volwassen geworden. Dat is zo mooi om te ervaren! Ik ben op persoonlijk vlak duidelijker geworden. Ik geef meer m’n grenzen aan en ‘business wise’ zoek ik de grenzen ook meer op. Ik trek zo veel meer nieuwe klanten aan die serieus zijn en die trajecten afnemen voor opstellingsdagen en coaching.

Mijn eigenwaarde heeft een enorme boost gekregen. Nu vind ik het bijvoorbeeld niet meer lastig om een filmpje te posten. Ik zie ook in, dat zichtbaarheid noodzakelijk is. Als ik niet zichtbaar ben, weet niemand me te vinden. Zichtbaarheid zorgt ervoor dat er communicatie kan zijn tussen mensen. Door mezelf zichtbaar te maken, kan ik doorgeven wat ik te bieden heb.

Na de trainingen ben ik gaan voelen wat écht bij mij past. Ik heb een marketing-traject afgenomen, een website laten bouwen en ik heb professionele foto’s laten maken.

Inmiddels ben ik mijn business verder aan het uitbouwen. Zo besteed ik nog meer operationele taken uit en werk ik ernaar toe om een team op te bouwen. Ik ga starten met het ontwikkelen van een opleiding, zodat ik opvolgers kan gaan opleiden.

Als ik het jaarprogramma niet zou hebben gedaan, was ik hoogstwaarschijnlijk nog in de ‘schapenmentaliteit’ vast blijven zitten. Het ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-verhaal’. Dan zou ik denk ik nog altijd voor een baas hebben gewerkt. Waarschijnlijk uitgeblust en uitkijkend naar m’n pensioen…

Nu is het tegenovergestelde waar! Ik kreeg door de training heel veel helderheid. Dit is overgegaan in gedrevenheid en passie. Wow, wat voelt dit goed! Het voelt als een trein die op stoom is gekomen en waar ik niet meer vanaf wil stappen. Het bruist van de energie. Dat merk ik ook met het vertrouwen dat cliënten me geven en de producten die ze afnemen. Ik ben zichtbaar, ik bied waarde en ben waardevol voor m’n klanten!

‘Millennial Life Coach’

Als Millennial Life Coach helpt Brigitta individuen en teams in veranderprocessen. Zij doet dit door middel van coaching en opstellingen.

“Elk mens kan zijn of haar leven veranderen. Elke dag, elk moment, ook al lijkt er soms geen uitweg. Alles wat je nodig hebt, is de juiste hulp, iemand die jou de weg toont, waardoor jij de regie over jouw leven weer terug krijgt.

Soms zijn er binnen teams veranderingen nodig. Even ‘alle neuzen dezelfde kant op’ en daarbij ieders expertise, kwaliteit en eigenheid in tact latend. Er kan dan eenheid en eenvoud ontstaan wat de werksfeer ten goede komt. Meer productiviteit en minder ziekteverzuim, waardoor een team weer gaat stromen en in de flow kan komt. Dit werkt door op operationeel en vooral op communicatief vlak. Door opstellingen ontstaat een passende herordening die een opening geeft naar de toekomst, waardoor er een positieve verschuiving kan plaatsvinden binnen een team of bedrijf”.

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!