succesverhaal
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Mijn naam is Francis. Ik ben sinds 2014 getrouwd met Sofie en samen hebben we twee kinderen, Mona (10) en Joan (7). We wonen in Oudenaarde in ons droomhuis, een fantastische plek die ons inspireerde om vanuit huis en vanuit ons hart te gaan ondernemen.

Op deze selfmade locatie hebben we onze talenten gebundeld en is 2 jaar geleden onze onderneming ‘Even [Iets] Anders’ ontstaan. Sofie’s talent ligt op het vlak van coaching en creativiteit en dat van mij op het gebied van logistiek en organisatie. Met ons bedrijf begeleiden we gezinnen om meer voldoening in het leven te ervaren. In veel gezinnen heerst stress en strijd. Wij laten hen door middel van creatieve processen ervaren dat zij meer met elkaar kunnen genieten. Momenteel doen we dat door middel van groeikampen, creatieve workshops, feestjes op maat en intensieve 1-op-1 gezinscoaching.

Onze ‘shit’ omzetten in mest

We hebben zelf binnen onze opvoeding meegemaakt hoe het is wanneer er binnen een gezin geen harmonie heerst. Onze beiden ouders zijn scheiden en we hebben te maken gehad met de negatieve gevolgen voor ons als kind en later ook als volwassenen. Dit was voor ons een hele moeilijke situatie om mee om te gaan. Pijnlijk ook vooral.

We hadden regelmatig kwaaltjes zoals maagpijn, hoofdpijn, eczeem en darmklachten. We werkten heel hard en deden alles zelf. We waren ervan overtuigd, dat wanneer we iets wilden bereiken, we daarvoor moesten afzien. Er was vaak twijfel en gepieker. We wilden het altijd goed doen voor iedereen, op zoek naar goedkeuring van anderen. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel was het bovendien lastig om grenzen aan te geven. Een valkuil voor veel hooggevoeligen, bleek later…

Hierdoor ontstonden er regelmatig innerlijke en familiale conflicten en leefden we niet helemaal het leven dat we wilden. Daar wilden we verandering in aanbrengen. We wilden een goed, harmonieus en gezellig gezin, in combinatie met het ondernemerschap. Een leven vooral vanuit contact, liefde en samenhorigheid.

Het begin van ‘Even [Iets] Anders’

Met succesvol ondernemerschap zijn we beiden niet opgegroeid. Hoewel sommige mensen in onze omgeving het een te groot risico vonden, zijn we er samen toch voor gegaan en zijn we onze eigen weg gegaan; huisje verkocht, nieuw pand aangekocht, helemaal verbouwd, Sofie haar werk opgezegd en ‘Even Iets Anders’ begonnen.

Aan het begin van de onderneming hadden we geen focus, geen doelgroep en geen duidelijke boodschap. We wilden iedereen bereiken en hierdoor bereikten we eigenlijk niemand. We verspilden veel energie zonder vooruit te komen. We leefden spaarzaam en durfden geen geld te lenen om mee te investeren en vooruit te komen. Het was moeilijk om erop te vertrouwen dat de investeringen voor de baten uit gaan. Wij namen altijd kleine, overzichtelijke en behapbare stapjes. Speelden op zeker…

Aangezien ondernemen voor ons totaal nieuw was, de resultaten niet waren zoals we gehoopt hadden en we niet wisten waar we moesten beginnen, zijn we op zoek gegaan naar de juiste begeleiding. In onze zoektocht ontmoetten we uiteindelijk Bas en Mirna tijdens het Succes In Balans Weekend. In de loop van dit weekend besloten we om deel te gaan nemen aan het Top Jaarprogramma.

We ontdekten tijdens de jaartraining dat we een aantal overtuigingen over onszelf en onze business hadden die niet ondersteunend waren aan de doelen die we hadden gesteld. Of zoals Bas het zegt: “80% van succes is het veranderen van jou als ondernemer, 20% zijn de concrete tools en strategieën”. Hier kwamen we tijdens het jaarprogramma meer dan eens achter. We dachten altijd dat deze overtuigingen de waarheid waren en dat ze bij ons hoorden. Het ging om overtuigingen als: “Ik heb niet veel te bieden, een ander doet dat veel beter”, “Waarom zouden mensen naar ons toekomen?” en “Veel geld komt ons niet toe”. Of deze: “Niet iedereen kan een droomleven waarmaken, je moet gewoon geluk hebben”. Dus stuk voor stuk overtuigingen die niet-ondersteunend voor ons werkten wanneer we een succesvolle zaak wilden hebben…

In het jaarprogramma hebben we geleerd, dat het anders kan. Met een duidelijk doel voor ogen zijn er nu grotere stappen naar succes gemaakt. Telkens stellen we in gezamenlijk overleg onze doelen weer bij, scherpen we ze aan en verhogen we ze.

Werken aan mezelf

Een belangrijke doorbraak voor mij was, dat ik inzag dat alles begint met het ontwikkelen van mezelf. Hierin heb ik nog een lange weg af te leggen, maar ik ben er volop mee bezig en ik voel me steeds beter. Ik luister nu naar mezelf en volg mijn gevoel. Iets wat me vreemd was, ben ik nu aan het leren. Dit voelt simpelweg geweldig en is een belangrijke basis waar we op voort kunnen bouwen. Voor onszelf, ons bedrijf en onze financiën.

Door te werken aan onszelf is onze energie verhoogd, maken we andere keuzes en genieten we meer. Onze klanten voelen ook dat onze energie is veranderd; onze workshops zitten nu sneller vol en het kost ons minder moeite.

Voor de start bij De Hooggevoelige Ondernemer maakte ik keuzes die niet altijd goed voor mij waren. Ik ben een echte ‘pleaser’ en wilde iedereen tevreden stellen en te vriend houden. Daardoor luisterde ik niet naar mijn gevoel. Door teveel ‘ja’ te zeggen op alles wat op me afkwam, voelde ik me nadien niet goed en had ik snel last van stress en vermoeidheid.

Door de jaartraining ben ik me bewuster geworden van mijn eigen keuzes en welke controle ik daarover eigenlijk heb. Ik ben vooral veel meer gaan voelen en ben datgene gaan doen dat gezonder is voor mij – en daardoor ook voor mijn gezin en ons bedrijf. Nu bloei ik meer op, kan ik meer verdragen en geniet ik meer. In dit proces van luisteren naar mezelf ben ik bezig geweest om een aantal negatieve conditioneringen om te buigen. Eén van de belangrijkste conditioneringen waarmee ik aan de slag ben gegaan, was ‘het is nooit genoeg’. Het gevolg van het leven naar deze conditionering was, dat ik mezelf af en toe forceerde (om het wel genoeg te laten zijn) en daardoor hoofdpijn kreeg. Een mooi signaal dus om telkens opnieuw naar mezelf te kijken en te veranderen.

Ook kon ik me voorheen niet goed ontspannen. Dat heb ik echt mogen leren. Sinds de training doe ik elke morgen wat stretch-oefeningen en ga ik elke week naar yoga. Dit is nu een vast onderdeel van mijn succesroutines die me helpen om te ontspannen. Ik ervaar meer rust in mezelf en dit heeft ook effect op de ander, ons gezin en onze onderneming. Ik ben over het algemeen gelukkiger en meer tevreden met de keuzes die ik tot nu heb gemaakt.

Meer voldoening

Het proces heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Als team letten we nu meer op elkaar – we zijn partners in het leven én in het ondernemen. Ik neem taken over van Sofie en zij van mij zodat we elkaars potentieel maximaal kunnen benutten. We praten veel en delen met elkaar wat ons bezighoudt. We maken samen beslissingen over ons leven, nemen tijd voor elkaar en werken óók hard aan de voldoening binnen ons gezin.

Er zijn vele vaste momenten dat we met het hele gezin samen zijn: bij het ontbijt, het avondeten en het bed-ritueel met de kinderen. We betrekken de kinderen ook bij de dagelijkse bezigheden en de kleine onderdelen van het ondernemerschap. Ze helpen bijvoorbeeld mee met het snijden van de groenten voor de soep en het begeleiden van andere kinderen. In het proces gaat het erom dat we leren wie we zijn en dat ieder gezinslid zijn of haar eigen ruimte binnen het gezin ervaart. Er zijn speciale momenten waarin we samen zijn en naar elkaar luisteren. Er is ruimte om eerlijk te zijn en gevoelens te uiten.

We hebben allebei veel geleerd uit de scheiding van onze ouders. Beiden praten we veel met anderen en we beseffen dat we geluk hebben dat we elkaar gevonden hebben en dat ons gezin onvervangbaar is. We hebben ook geluk dat we op vele aspecten van het leven al “spontaan” op dezelfde golflengte zitten, waardoor er weinig strijd is. Samen gaan we voor positiviteit en dankbaarheid. “Spontaan” is misschien niet het juiste woord; het is als een energie die gericht is op hetzelfde doel en dát voelen we.

We hebben geleerd, dat wanneer we iets willen opbouwen, dat we moeten investeren. Niet alleen tijd, maar ook geld. Hierdoor kiezen we ervoor om ons tijdelijk minder extra’s te permitteren, maar dit is geen probleem. We praten ook met onze kinderen over de meerwaarde van het opbouwen van de onderneming en we betrekken hen er helemaal bij.

Ook hebben we geleerd, dat we als gezin al heel goed bezig zijn! Dat ons gezins-welbevinden een belangrijke graadmeter is voor ons succes. De balans tussen gezin en onderneming hebben we hoog in het vaandel staan. We werken hard, we doen het samen en we genieten van de dingen die we neerzetten.

Met meer plezier werken aan ons bedrijf ‘Even [Iets] Anders’

Door aan onszelf te werken, zijn onze boodschap en ons aanbod ook duidelijker geworden. Het past bij hoe we zelf leven en dat dragen we uit. Zakelijk hebben we meer focus zowel op onze doelgroepen als op onze doelen en missie. We hebben vooral geleerd hoe belangrijk het is om met meer plezier en moeiteloosheid te werken en te leven.

Door de goede feedback van onze klanten worden we nu zekerder van onze zaak en kunnen we met meer vertrouwen de business gaan uitbouwen en uitbaten. Ons bedrijf is in ontwikkeling. Datgene wat we zelf heel belangrijk vinden, geven we door via ons bedrijf ‘Even [Iets] Anders’.

‘Even [Iets] Anders’

Francis en Sofie helpen gezinnen meer voldoening te ervaren binnen het gezinsleven. Zij organiseren hiervoor activiteiten en trajecten waarin creativiteit centraal staat. Via creativiteit zetten zij mensen – jong en oud – in hun kracht, klaar om hun eigen weg te gaan.

“We zijn allen creatieve wezens, maar in de huidige maatschappij is er vaak geen ruimte voor creativiteit. Doorbeoefening maak je je creativiteit opnieuw wakker! Het is gezond om creatief bezig te zijn, omdat het helpt om in het nu te komen. Om in te voelen, om te reflecteren en om je eigen impulsen te kunnen volgen. Je verkent opties, ontdekt perspectief en weet en ervaart dat er 1001 mogelijkheden zijn. Creativiteit brengt een ‘weten’ naar boven die we met het denken en redeneren niet kunnen aanboren”.

Gastbloggers: Francis Solomé & Sofie Baetens

 

Wil jij net zoals Francis en Sofie je leven, business en financiën een nieuwe boost geven? Kom dan naar het Succes in Balans Weekend! Hierin ondersteunen we jou heel graag met jouw (vervolg)stappen in het creëren van rijkdom op alle vlakken.

Lieve Francis en Sofie, heel veel succes met het neerzetten van jullie mooie missie in de wereld!

Love you, thank you!

Bas en Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over ons

De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x
()
x
Scroll to Top

become unstoppable!