Wat is Succesvol ondernemen?

Succesvol ondernemen. Wat is succesvol ondernemen? Lees in deze blog de combinatie van factoren om dit te bereiken.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]succesvol ondernemenHet ondernemerschap. Of beter gezegd een weg die je helpt met het bereiken van jouw doelen. Zowel voor jezelf als voor wat betreft de passie en de zingeving die hiermee samengaan. In deze blog geef ik graag mijn visie op het thema succesvol ondernemen. Want, wat is succesvol ondernemer überhaupt?

Alleen financieel succes? NEE!

Financieel succesvol zijn met je bedrijf is in het internettijdperk makkelijker dan ooit. Maar, is dat het ultieme succes waar je als persoon naar op zoek bent? Ik denk het niet. Alleen financieel succes bereiken zonder vervulling is wat mij betreft een van de grootste fouten die mensen maken in de huidige maatschappij. Het is juist een combinatie van allerlei factoren die ervoor zorgen dat je succesvol onderneemt en hier dus ook écht met volle teugen van kunt genieten. Plezier in die dingen die je doet, is een van de belangrijkste pijlers van langdurig en consistent succes. Een bedrijf zet je op om meer geluk, bezieling en passie in de maatschappij te brengen. Niet om veel geld mee te verdienen.

Rijkdom op alle vlakken:

Rijkdom omvat een aantal verschillende pilaren die met elkaar in evenwicht dienen te zijn voordat je het als succes kunt aanmerken en ervan kunt genieten 🙂 …

Emotionele rijkdom

Dit is wat mij betreft de basis van rijkdom. Echte rijkdom zit in jezelf en heeft heel weinig met euro’s te maken. Emotionele rijkdom zou je kunnen zien als een huis.  Jouw emotionele huis. Om echt gelukkig te zijn, is het belangrijk om dit emotionele huis voortdurend te bewonen en om blokkades op te ruimen. Vandaar uit ontstaan vervolgens nieuwe spirituele groeimomenten waardoor er elke keer meer diepgang en dankbaarheid in het leven komt. Wat dat betreft hoeft spiritualiteit helemaal niet moeilijk te zijn als je het kunt zien als het aanpakken van allerlei uitdagingen en groeimomenten die zich in jouw leven voordoen. De vergelijking met de natuur is juist daarom zo enorm mooi: Alles is bij iedereen aanwezig alleen heeft de een een rijker emotioneel huis dan de ander waardoor het leven heel anders ervaren wordt. Juist omdat je op die manier telkens verder groeit, zal dit zich vervolgens vertalen in meer succes in andere dingen die belangrijk voor je zijn.

Veel mensen raken uitgeput of opgebrand door de sleur van de dag en van alle dingen die  gedaan “moeten” worden. Ook is het doen van weinig vervullend werk een grote afknapper op emotioneel gebied. Om jezelf emotioneel rijk te voelen, staat het tot bloei komen van je talenten centraal. In iedereen zit een enorme creatieve motor verborgen. Het enige is deze motor te starten. Zonder grenzen maar juist grenzeloos.

Zakelijk rijk

Doe je wat je het liefste doet? Stap je elke dag weer met een positieve nieuwsgierigheid uit je bed? Pak je de dag aan of laat je hem aan je voorbijgaan?

Zakelijke rijkdom gaat over het opereren binnen de betekeniseconomie en uiteindelijk het vertalen van je talenten naar een verdienmodel. Van talent naar euro’s. Ik zie mensen die alleen al met dit element hun hele leven lang worstelen. Ze doen “iets” omdat er euro’s op de plank moeten komen, niet omdat ze het leuk vinden. Gun jezelf de mogelijkheid om te onderzoeken wat het is dat je precies op zakelijk gebied wilt doen. Sta jezelf toe om te ontdekken hoe jouw talenten voor jou kunnen werken en hoe je er anderen mee kunt helpen. Juist een vervulling op zakelijk gebied brengt weer een enorme verdieping tot stand in hoe je emotionele rijkdom ervaart…

Financiële rijkdom

90% van de mensen is financieel gezien aan het overleven. Ze geven elke maand ongeveer hetzelfde uit als dat ze verdienen en komen hierdoor financieel gezien nauwelijks verder. Dit leidt tot onnodige stress en zorgt voor gebrek aan emotionele en zakelijke rijkdom. Ik begrijp als geen ander dat, als je voortdurend onder financiële stress staat, het een enorme uitdaging is om je hier niet door te laten beïnvloeden op andere vlakken. En tóch geloof ik er heel sterk in dat in elke uitdaging een groeikans verborgen zit die ons verder helpt om te groeien als mens, maar zeker ook als spiritueel wezen.

Dat er veel te zeggen is over financiën moge duidelijk zijn. Juist ook omdat het zo ontzettend concreet is, is het een schitterende tool om te meten hoe je ervoor staat. Het verbeteren van je financiële rijkdom is immers een van de meest tastbare dingen om aan te werken. Het is het meest concrete meetpunt voor hoe je ervoor staat. Ik heb gemerkt dat bij mensen die financiële stress ervaren dit vaak ten koste gaat van hun emotionele en zakelijke rijkdom (en als het te lang duurt, gaat de gezondheid er natuurlijk ook onder leiden).

Het bereiken van financiële rijkdom is voor veel mensen lastig. Toch zijn er enorme winsten te behalen. Een eerste stap in het proces zou kunnen zijn dat je gaat leven vanuit de wetenschap ‘dat er altijd genoeg is’. Een stap verder in het proces van financiële rijkdom is dat je niet meer hoeft te werken voor je geld. Dit betekent dat je andere (passieve) inkomensstromen hebt die ervoor zorgen dat je vaste lasten gedekt worden. Of je nu werkt of niet.

Maar er is meer te zeggen over dit thema. Want, het interessante is dat geld in essentie helemaal niet over geld gaat.

Vele factoren voor succesvol ondernemen:

Zo zien we dat succesvol ondernemen te maken heeft met vele verschillende factoren waarvan we er een aantal kunnen beïnvloeden en vele niet. Het is belangrijk dat we die factoren die we kunnen beïnvloeden zo strak mogelijk onder controle hebben. Aan de andere kant is het essentieel om die dingen los te laten die je niet kunt beïnvloeden. Eenieder van ons weet hoe zijn of haar ideale leven eruit ziet. Het is belangrijk dat je hierin eerlijk bent naar jezelf en een dienend bedrijf creëert.

Wat betekent succesvol ondernemen voor jou?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Wat betekent succesvol ondernemen voor jou?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ben benieuwd wat het mij brengt

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!